Recept Domácí český Bejlíííz (Baileys)
glama Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!! Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijeme do misky, kam jsme nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. Necháme 24 hodin v lednici macerovat. Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky. Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se nám udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti, tak mezi 500 ml - 750 ml). Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce (sama jsem to ještě nevyzkoušela, nějakou záhadou je do pár týdnů pryč…) TIP: Pokud nemáte rádi kokos, použijte namleté oříšky… Recept je od Moniky Brýdové - Šikovné ručičky rozhodně ocení i jiné její nápady!!!
Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů
- 21.07.04 vloženo
- 27494x zobrazeno
Ingredience
- 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
- 2 krabičky neslazeného TATRA mléka
- 8 lžic strouhaného kokosu
- 2 vanilkové cukry
- 500 - 750 ml rumu (podle chuti)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku11.12.16 21:37
Dělám dle tohoto receptu několikátý rok na Vánoce a je to naprostá dobrota. Letos opět nesmí chybět na vánočním stolu na pohodu.
Líbí se miDiskuse k receptu Domácí český Bejlíííz (Baileys)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Domácí český Bejlíííz (Baileys)
1151 příspěvků 3.9.14 21:45
Se zázvorem http://www.labuznik.cz/…t-sex-creme/
Myslím, že glama by fotečku ocenila a řehtala by se, až by se pupokala…
@karel prsíčko, hlavně že jste nám vložil „ilustrativní foto“
1151 příspěvků 2.9.14 19:00
@karel prsíčko http://www.cukrar.cz/…a_vypsat.asp?… a diskuze i zde - http://www.labuznik.cz/…salko-39038/.
268 příspěvků 2.9.14 18:58
@karel prsíčko Recept je nebezpecny jen pro blbce, co nejsou schopny dodrzet pracovni postup
Varim to bezne snad deset let a
kuchyn mam v cajku. Troubove at to ale radci nezkousej! 
13 příspěvků 2.9.14 17:05
CHUŤ tohto nápoja je vynikajúca, RECEPT presný, jednoduchý POSTUP overený kuchyňou mojej mamy, kuchyňou mojou a už aj dcérinou. Spočítané - u nás doma je súčasťou Vianoc asi 35 rokov
Pssst 
Tento rok sa ho chystám vyrábať a expedovať ako darček pre priateľky
2 příspěvky 2.9.14 16:37
Promiňte, ale nejsem si jistý, že jsem Vás zcela pochopil. Kde na tom odkazu si to mám jako najít? Nejsem žádný hlupák, ale dala jste mi nejasné podklady.
@karel prsíčko, mléko zkaramelizuje. Je to vyzkoušené; viz např. www.cukrar.cz
Nejsem pí. Brýdová, nicméně jsem si
dovolila odpovědět 
2 příspěvky 2.9.14 16:19
Drahá pí Brýdová,
z jakého důvodu bych podle Vás měl dvě hodiny vařit plechovky kondenzovaného mléka? Nejsem si jistý, jestli plechovka kondenzovaného mléka je zrovna vhodnou tlakovou nádobou na vaření..
589 příspěvků 3.12.09 03:50
no vida… zas je to tady… období vánočního řádění v kuchyni… kdysi moje kamarádka přeřeknutím vytvořila výraz „vaječníkový likér“… výraz se ujal… a tento recept je právě jedním z návodů na vytvoření zdařilého „vaječníkového“ mlsu…
589 příspěvků 25.1.09 03:43
už pár let vyrábíme „vaječňák“ podle tohoto receptu a pokaždé při jeho konzumaci zazní věta: „To nemá chybu!!“
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jsem ho už dělala a z jednohoa půl litrů hotového šnapsu mě zbylo třičtvrtělitru. Tak jsem koupila další mlíko a bude další. Ten už schovám na poletí zmrzlinových pohárů na svátky.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
MilenoD, kokosové mléko by se určitě použít dalo, ale nebude to Baileys. Tam kokos není. Ale možná že tím vymyslíš nový originální nápoj.
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Dalo by se použít už přímo kokosové mléko? V piksli prodávané? A mělo by se - pokud bych ho použila - převařit?
124 příspěvků 25.1.09 03:43
Jenom bych dodala: Neměli byste ochutnávat jednotlivé meziprodukty, nebo nezbyde na likér. Já ochutnávala. Kokos v mléce, mňam. Kokos v mléce po vylouhování, mňam. Kokos se zkaramelizovaným Salkem, mňam,.....Abych to zkrátila, 500 ml rumu potom stačilo bohatě.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
nevhodné příspěvky byly vymazány
upozornění pro uživatelku Harapara:
sklidni se, na ty tvoje nactiutrhačný kecy tu není nikdo zvědav!
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Glamo, varování. Kondenzované mléko zahřívané v plechovce může explodovat!!!!
Tenhle recept je pro ni spíše netypický, oblast jejího umění je poněkud odlišná.
Já drátkuji, ale hlavně, hlavně dělám decoupage! A hlavně obrázky! Strašně mě to baví a přátelé mají radost z dárků a i prodávám!
No a příště budu při tvorbě obrázků popíjet i Bejlíz!
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Glamo, taky doporučuji stránky Moniky Brýdové všem šikulkům.
Už jsem na ně mockrát koukala, ale zatím
jsem žádné její nápady nevyzkoušela. Ale až zase nastanou dlouhé zimní
večery …