Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Droždí rozpustíme v 250 ml vlažného mléka. Z mouky, 50 g cukru, mléka s droždím, špetky soli, vejce a tekutého másla vypracujeme těsto. Dáme asi na 30 minut kynout. Pak těsto znovu propracujeme a rozdělíme na 16 dílů. V dlani utvoříme koláček, naplníme ho trochou povidel a uzavřeme. 2. Troubu nejprve předehřejeme na 50 °C. Pekáč důkladně vymažeme tukem. Potě do něj buchty poskládáme pravidelně vedle sebe. Přikryjeme je utěrkou a vložíme krátcé do trouby (zhruba na 15 minut), aby ještě vykynuly. Pekáč vyjmeme a troubu nastavíme na 200 °C. 3. V hrnečku rozehřejeme zbývající mléko, 50 g másla a 20 g cukru. Když se máslo a cukr rozpustí, buchty směsí zalijeme. Můžeme také rozpustit jen máslo a povrch pomocí mašlovačky potřít. Pak pekáč vložíme znovu do trouby a pečeme přibližně 30 minut. Vyjmeme z trouby. 4. V 80 ml mléka rozmícháme vanilkovou omáčku. Ve zbylém mléce rozpustíme cukr, vanilkový cukr a přivedeme je k varu. Přilijeme mléko s rozmíchanou vanilkovou omáčkou a vaříme da zhoustnutí. Dáme vychladnout a rozšleháme do pěny. Buchty pocukrujeme a podáváme s vanilkovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Buchty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
…já použil 1 balení vanilkového pudingu
a omáčku jsem patřičně vylepšil tím, co
se jeho jméno nesmí ani vyslovit 