Recept Domácí antipasta z ryb

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Domácí antipasta z ryb

Postup

Ryby vykostíme, nakrájíme na široké hranolky, osolíme, poka­peme citrónovou šťávou a necháme chvíli odle­žet. Pak je zvolna opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Na oleji zpě­níme cibule nakrájené na tenká půlkoleč­ka, přidá­me pře­dem po­dušenou, na kousky nakrájenou mr­kev, celer a brokolici a krátce je osmahneme. Pak přidáme hrášek, na kolečka nakrájené okurky, kečup a vše prohřejeme. Ryby urovnáme do misky, přelijeme připravenou směsí, opepříme a necháme v chlad­ničce několik hodin proležet.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 9870x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g očištěných sladkovod­ních nebo mořských ryb
  • sůl
  • 2 cibule
  • olej
  • citrónová šťáva
  • kousek mrkve, celeru a broko­lice
  • 2 lžíce hrášku
  • 1-2 steri­lované okurky
  • 3 lžíce kečupu
  • mletý pepř.

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí antipasta z ryb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí antipasta z ryb

Wolfg
584 příspěvků 29.3.10 19:16
Re: Domácí antipasta z ryb

Hmmm, casino, jako bys ji právě před chvílí otevřel. Že ji ještě někde máš schovanou? Občas, asi když nedávali pozor, byly olivky dvě. Vzpomínáte ještě na tu chuť? Myslím, že zelenina nebyla sladká, ale výrazně slaná a k tomu olej, obarvený paprikou, žjúú. A konzerva, letovaná cínem, něco vydržela. Jo, bleskla vzpomínka, napíšu ji jinam

Eja
3884 příspěvků 29.3.10 18:42
Re: Domácí antipasta z ryb

Casino, vzpomínám ! Kam se hrabe Rio Mare, to byla dobrotka…

casino
4497 příspěvků 29.3.10 17:36
Re: Domácí antipasta z ryb

jj, antipasta :srdce:
Pamatujete na tu, co se dovážela z Jugoslávie v 60. letech? Kulatá konzerva s červeným víčkem… Po otevření se naskytl pohled na, ve zlatém řezu uloženou, sardinku obloženou proužky mrkve, celeru… Dále tam byl kousek tuňáka a celé to bylo doplněno další zeleninou na kostičky v Ráájském protlaku :-))) A jako třešnička na dortu: OLIVA! Zelená. To bylo poprve co jsem potkal olivu:-)
O tu konzervičku jsme se dělili dva! Spravedlivě pobratrsku. Akorát o olivu byl sveden, sice bratrský, ale přesto boj:-) :-))) pepicek, máte v receptu vážnou chybu! Chybí Vám tam „třešnička“!! Tedy, ve Vašem případě čtyři!!! Minimálně…:-)))

Ivana-Ch
64 příspěvků 29.3.10 16:26
Re: Domácí antipasta z ryb

Já dělám antipastu úplně jednoduše. Otevřu olejovky nakrájím na potřebné kousky, přidám nadrobno nakrájený jakýkoliv zeleninový sterilovaný salát, pár černých oliv na plátky nakrájených a pár plátků steril. žampionů. Promíchám s jemně pálivým kečupem, podle chuti osolím a třeba i připepřím a nechám v ledničce proležet. Máme to hooodně rádi.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz