Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ryby vykostíme, nakrájíme na široké hranolky, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Pak je zvolna opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Na oleji zpěníme cibule nakrájené na tenká půlkolečka, přidáme předem podušenou, na kousky nakrájenou mrkev, celer a brokolici a krátce je osmahneme. Pak přidáme hrášek, na kolečka nakrájené okurky, kečup a vše prohřejeme. Ryby urovnáme do misky, přelijeme připravenou směsí, opepříme a necháme v chladničce několik hodin proležet.
Recept je z kategorií: Ryby
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Domácí antipasta z ryb
584 příspěvků 29.3.10 19:16
Hmmm, casino, jako bys ji právě před chvílí otevřel. Že ji ještě někde máš schovanou? Občas, asi když nedávali pozor, byly olivky dvě. Vzpomínáte ještě na tu chuť? Myslím, že zelenina nebyla sladká, ale výrazně slaná a k tomu olej, obarvený paprikou, žjúú. A konzerva, letovaná cínem, něco vydržela. Jo, bleskla vzpomínka, napíšu ji jinam
Casino, vzpomínám ! Kam se hrabe Rio Mare, to byla dobrotka…
jj, antipasta
A jako třešnička na dortu: OLIVA! Zelená.
To bylo poprve co jsem potkal olivu:-)
pepicek, máte v receptu vážnou chybu! Chybí
Vám tam „třešnička“!! Tedy, ve Vašem případě čtyři!!!
Minimálně…:-)))
Pamatujete na tu, co se dovážela z Jugoslávie v 60. letech? Kulatá konzerva s červeným víčkem… Po otevření se naskytl pohled na, ve zlatém řezu uloženou, sardinku obloženou proužky mrkve, celeru… Dále tam byl kousek tuňáka a celé to bylo doplněno další zeleninou na kostičky v Ráájském protlaku
O tu konzervičku jsme se dělili dva! Spravedlivě pobratrsku. Akorát o olivu byl sveden, sice bratrský, ale přesto boj:-)
64 příspěvků 29.3.10 16:26
Já dělám antipastu úplně jednoduše. Otevřu olejovky nakrájím na potřebné kousky, přidám nadrobno nakrájený jakýkoliv zeleninový sterilovaný salát, pár černých oliv na plátky nakrájených a pár plátků steril. žampionů. Promíchám s jemně pálivým kečupem, podle chuti osolím a třeba i připepřím a nechám v ledničce proležet. Máme to hooodně rádi.