Recept Domácí a přece instatní ovesná kaše Veg Linie

(Hodnoceno 1x) Ki-chan Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

K tomu vypijte jeden nebo dva hrníčky vody (ne studené), v žaludku vláknina víc nabobtná a vy nebudete mít hlad delší dobu.

Postup

Zapomeňte na všechny ty složitosti jako je namáčení vloček, vaření, slévání a podobně, proč to dělat složitě, když to jde jednoduše? Na dno hlubokého talíře (nebo misky) dejte jablko zbavené jádřince a pokrájené na kousky, přidejte 20-25 g nápoje v prášku Zajíc (koupíte v hypermarketu nebo v lékárně), navrch tak 3 vrchovaté lžíce jemných ovesných vloček. V téhle fázi já to zakapávám troškou vanilkové příchutě a přidávám 4 tabletky sacharinu (náhradní sladidlo, pokud nedržíte dietu, dejte si tam klidně obyčejný cukr nebo med). Teď všechno přelijte vroucí vodou podle potřeby, dokud nebude hmota pěkně kašičkovitá, dobře rozmíchejte, posypte skořicí, opět rozmíchejte, odneste si to někam do klidu, 5 minut se na to dívejte, sem tam zamíchejte a můžete jíst :) Takže proč kupovat drahou instatní kaši když si jí můžete namíchat sami? Když si směs mléka, vloček a cukru (sladidla) připravíte do skleničky, můžete si jí vzít sebou i do práce :) Zažene to hlad a chutě na sladké! Se sladidlem vhodné pro diabetiky, vločky upravují hladinu cukru, po téhle kaši vám bude dobře (vyzkoušeno na sobě) :)

Recept je z kategorií: Redukční dieta

Nahlásit recept

  • 14.02.08 vloženo
  • 33316x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • ovesné vločky (nejlépe jemné)
  • jedno menší červené jablko
  • sušené rostlinné mléko ZAJÍC (sojové, rýžové...)
  • skořice
  • sladidlo
  • vanilková příchuť

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

otík 29.1.12 14:30

Výborný recept. Trochu jsem jej vylepšil. Ovesné vločky zlehka orestuji na suché pánvi (zezlátnou). Pak je nechám vychladnout a vychladlé rozmixuji v tříštivém mlýnku na velmi malé kousky. Místo sojového mléka dávám syrovátku. Jde to s ní výborně. Když se mi nechce se patlat s jablkem hodím do misky PL hrozinek (nejlepší jsou sultánky), nebo PL sušených brusinek. Můžete i přihodit malé kousky vlašských ořechů.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Domácí a přece instatní ovesná kaše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí a přece instatní ovesná kaše

vranas
130 příspěvků 7.4.12 08:10

Moc dobrý recept, přidáním nadrcených pohankových a rýžových vloček se chuť trochu změní. Já posypu ještě směsí lehce opražených ořechů a slunečnicových semínek, lehce sladím javorovým sirupem.

otík
2 příspěvky 29.1.12 14:30

Výborný recept. Trochu jsem jej vylepšil. Ovesné vločky zlehka orestuji na suché pánvi (zezlátnou). Pak je nechám vychladnout a vychladlé rozmixuji v tříštivém mlýnku na velmi malé kousky. Místo sojového mléka dávám syrovátku. Jde to s ní výborně. Když se mi nechce se patlat s jablkem hodím do misky PL hrozinek (nejlepší jsou sultánky), nebo PL sušených brusinek. Můžete i přihodit malé kousky vlašských ořechů.

Labužník rený02
19 příspěvků 13.2.09 16:46
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše

Dělám ještě o trochu rychlejší verzi. Ovesné vločky (suché) rozmixuji s jedním sáčkem skořice a potom jen porce zalévám horkým mlékem a nechávám za občasného promíchání chvilku stát. Nepřislazuji, protože skořice je sama o sobě nasládlá, ale zatím mě nikdy nenapadlo přidat jablko, i když se to vlastně samo nabízí. Určitě vyzkouším.

blanca.xy
647 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše

Opravdu výborný recept na svačinu (oběd) do práce, místo jablka dávám rozinky (nechce se mi s ním v práci krájet), vanilku přidávám práškovou z Oxalisu, je to velká dobrota. Díky za recept. B.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše

Esme, moc děkuju. B.

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše - Bona,

předpokládám že se ptáš na detaily pudinku.
V mikrovlnce dělám skoro všechno na nejvyšší výkon, protože jsem netrpělivá. Ke konci se musí pudink trochu hlídat aby nepřekypěl a hlavně po každém vyndání z MV pořádně promíchat metličkou aby se nedělaly hrudky.
Cukr dám do pudinku hned ze začátku.
Přeji úspěšné vlnění. ;-))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pudink v mikrovlnce-Esme,

děkuji… Mám od Tebe báječný recept na holandskou omáčku v mikrovlnce…
Nemohla bys, prosím, příležitostně doplnit stupeň (výkon), na kterém se to vlní…?
A cukr se přidává v které fázi?
Omlouvám se … a předem děkuji. B.

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re:Puding v mikrovlnce - Bona,

pudinkový prášek rozmíchám metličkou v trošce mléka, doplním zbytek mléka na požadované množství, zamíchám a dám na minutu vařit. Zamíchám. Dám opět na minutu povařit.
Tento postup opakuji až do zhoustnutí.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše-Toničko,

jak se vaří pudink v mikrovlnce, prosím? Chtěla bych to vyzkoušet…

sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše

O makrobiotice si troufám trochu vědět, reladis, ale promiň, tohle s ní nemá nic společného.

Ki-chan
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše

Já objevila kouzlo vloček až nedávno, díky kamarádce která mi vnutila právě Emco kaši jako „snídani šampionů“, nebylo to špatný ale hledala jsem recepty na vlastní, našla jsem věci jako „nechte odstát v osoleném mléku“ a podobně, zkusila jsem to protože jsem nevěděla co jinýho s tim, jednim slovem to byl Hnus.

s tou mikrovlkou to taky vůbec není špatný nápad, určitě to zkusím :) a puding do mikrovlnky jsem ještě neslyšela teda :D mě se na sporáku nikdy nepokazí, přisuzuju to tomu, že ho dělám zá:,–(ně ze sušenýho sojovýho mlíka…

Sigrid >> sladidlo i ta vanilka jsou additional, nemusí se použít, a na sušeném mléku nevidím naprosto nic chemického co by bylo nutno odsuzovat, rozhodně je to zdravější než kravské! a když se člověk snaží zhubnout tak na přechodnou dobu sladidlama nic nepokazí, ale jestli se ti makrobiotický přístup k jídlu nelíbí, tak to zkoušet nemusíš :P

Labužník tonicka02
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše

Souhlasím s esmeraldou. V mikrovlnce se hlavně nepřipálí. Já v mikrovlnce vařím i pudink, přes veškeré míchání se mi vždy na sporáku trochu „přichytil“.

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše

Všechny ovesné vločky jsou „instantní“.
Díky tomu že jde vlastně o rozválcovaný oves na tenko, doba vaření je krátká.
Ovesnou kaši vařím odjakživa v mikrovlnce.
Jednu porci ovesných vloček zaliji vodou a vlním 1 minutu. Zamíchám, přidám med a mléko, opět zamíchám a vlním další minutu. Zamíchám. Hotovo!

Lenka-K
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše

Já chválím a hned zítra vyzkouším, vypadá to dobře. A chápu- kupuji si k snídani kaše od Emca a ty se celkem prodraží. Ale takové kaše, stejně jako tvoje, chutnají a zasytí a na dietku ideální. Moc děkuju za recept :o)

sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí a přece instatní ovesná kaše

Proboha, domácí to možná je, ale až na to jabko a vločky čistá chemie. To dnad radši jenom to jabko.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Cibulačka Cibulačka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz