Recept Domace Viedenske parky ( pre sikovnych labuznikov )

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z hovadzieho masa, 1 litra vody, casti soli, sanitry a cukru si pripravime spojku - znamena na jemno pomelieme. Bravcove maso nakrajame , nasolime zvyskom soli, sanitry a cukru a odlozime spolu so spojkou na chladne miesto na 24 hodin. Na druhy den odlezane masa zmiesame , pridame koreniny a ziskanu zmes dvakrat na jemno pomelieme. Do vzniknutej zmesi pridame rozslahane vajicka ( moze a nemusi-ale lepsie , davaju sa kvoli konzistencii ) a vsetko dokladne premiesame. Hotovou zmesou plnime tenke ovcie creva a vytvarame nozicky dlhe tych 15 cm ( mozeme previazat ). Nechame obschnut zopar hodin ( 3-4 ) . Tieto parky neudime, iba varime... Ak nemame tenke ovcie creva, mozeme plnit do tenkych bravcovych, umerne predlzit cas ovarania.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 28.11.06 vloženo
  • 17627x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny ( na 5 kg hotoveho vyrobku ):
  • 2,5 kg chude hovadzie maso
  • 2,5 kg prerastene bravcove maso ( krkovicka alebo bocik )
  • 125 gr soli
  • 5 gr sanitra
  • 5 gr cukor
  • 5 gr mlety muskatovy oriesok
  • 5 gr mlety zazvor ( mam radsej nove korenie )
  • 4 vajicka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domace Viedenske parky ( pre sikovnych labuznikov )

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domace Viedenske parky ( pre sikovnych labuznikov )

gabi
551 příspěvků 28.9.09 04:51
Re: Domace Viedenske parky ( pre sikovnych labuznikov )

americanka, ja som sice parky v zivote nerobila, ale mam tu knihu, z ktorej pochadza tento-mierne upraveny- recept a tam sa pise, ze sa maju parky varit 15 minut pri teplote vody 80 °C…vychladit a skladovat v chladnicke 3-4 dni…pre farbu a samozrejme aj pre chut sa napr. do spisskych parkov pridava mleta cervena paprika a cierne korenie…ak mas moznost, mozu sa aj tieto parky udit a to 30-40 minut pri teplote 70°C a potom povarit takisto 15 minut pri tepolte vody 80°C

jolana
5068 příspěvků 28.9.09 02:13
Re: Domace Viedenske parky- americanka

Ak bolo maso nalozene so sanitrou a cuktrom tak by mali mat a zachovat si krasnu farbu. Navyse je v nich aj aj hovazdie maso.
Mno a k tomu vareniu. Parky sa varia. Normalne sa varia ako parky ktore si kupujeme v obchode.
Kde je chyba veru neviem. Zeby to bolo v kvalite masa, alebo dakde vo vyrobnom procese?!
Dakujem, pekny vecer :))

Labužník americanka02
1 příspěvek 25.9.09 02:51
Re: Domace Viedenske parky ( pre sikovnych labuznikov )

v receptu chybi jak dlouho se maji varit a pri jake teplote. Zkusila jsem je delat,hodinu jsem je varila pri 65 stupnich a pak 10 min pri 75 stupnich. Parky jsou bile a tuhe,jinak chutove dobre. nevim jak docilit aby byli stavnate a trochu zabarvene.Poradte.Vera

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Mrkvový salát Mrkvový salát
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz