Recept Domace Viedenske parky ( pre sikovnych labuznikov )

jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z hovadzieho masa, 1 litra vody, casti soli, sanitry a cukru si pripravime spojku - znamena na jemno pomelieme. Bravcove maso nakrajame , nasolime zvyskom soli, sanitry a cukru a odlozime spolu so spojkou na chladne miesto na 24 hodin. Na druhy den odlezane masa zmiesame , pridame koreniny a ziskanu zmes dvakrat na jemno pomelieme. Do vzniknutej zmesi pridame rozslahane vajicka ( moze a nemusi-ale lepsie , davaju sa kvoli konzistencii ) a vsetko dokladne premiesame. Hotovou zmesou plnime tenke ovcie creva a vytvarame nozicky dlhe tych 15 cm ( mozeme previazat ). Nechame obschnut zopar hodin ( 3-4 ) . Tieto parky neudime, iba varime... Ak nemame tenke ovcie creva, mozeme plnit do tenkych bravcovych, umerne predlzit cas ovarania.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 28.11.06 vloženo
  • 23022x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny ( na 5 kg hotoveho vyrobku ):
  • 2,5 kg chude hovadzie maso
  • 2,5 kg prerastene bravcove maso ( krkovicka alebo bocik )
  • 125 gr soli
  • 5 gr sanitra
  • 5 gr cukor
  • 5 gr mlety muskatovy oriesok
  • 5 gr mlety zazvor ( mam radsej nove korenie )
  • 4 vajicka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domace Viedenske parky ( pre sikovnych labuznikov )

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domace Viedenske parky ( pre sikovnych labuznikov )

gabi
551 příspěvků 28.9.09 04:51
Re: Domace Viedenske parky ( pre sikovnych labuznikov )

americanka, ja som sice parky v zivote nerobila, ale mam tu knihu, z ktorej pochadza tento-mierne upraveny- recept a tam sa pise, ze sa maju parky varit 15 minut pri teplote vody 80 °C…vychladit a skladovat v chladnicke 3-4 dni…pre farbu a samozrejme aj pre chut sa napr. do spisskych parkov pridava mleta cervena paprika a cierne korenie…ak mas moznost, mozu sa aj tieto parky udit a to 30-40 minut pri teplote 70°C a potom povarit takisto 15 minut pri tepolte vody 80°C

jolana
5068 příspěvků 28.9.09 02:13
Re: Domace Viedenske parky- americanka

Ak bolo maso nalozene so sanitrou a cuktrom tak by mali mat a zachovat si krasnu farbu. Navyse je v nich aj aj hovazdie maso.
Mno a k tomu vareniu. Parky sa varia. Normalne sa varia ako parky ktore si kupujeme v obchode.
Kde je chyba veru neviem. Zeby to bolo v kvalite masa, alebo dakde vo vyrobnom procese?!
Dakujem, pekny vecer :))

Labužník americanka02
1 příspěvek 25.9.09 02:51
Re: Domace Viedenske parky ( pre sikovnych labuznikov )

v receptu chybi jak dlouho se maji varit a pri jake teplote. Zkusila jsem je delat,hodinu jsem je varila pri 65 stupnich a pak 10 min pri 75 stupnich. Parky jsou bile a tuhe,jinak chutove dobre. nevim jak docilit aby byli stavnate a trochu zabarvene.Poradte.Vera

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz