Recept Domáce korenie na ryby a mäso

Chorvatská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očistíme cesnak a čerstvú petržleovú vňať,
pomelieme na mäsovom mlynčeku (najemno - velkosť 4),
zamiešame so soľou.
Necháme vysušiť na radiátore, poprípade dosúšíme v sušičke na potraviny, alebo v rúre (pozor na teplotu - musí byť do 50 stupnov maximalne). Po vysušení musí byť veľmi krehké a drobivé.
Znova pomelieme na tom istom mlynčeku a korenie je hotové.
Skladovať v uzavretej nádobe, aby nenabralo vlhkosť zo vzduchu.

Korenie je veľmi silne aromatické, krásne zelené a vhodné na pečené ryby, kurča a do niektorých polievok. Do polievok odporúčam pridať až na konci varenia, aby vyniklo čo najviac.

Recept je z kategorií: Koření

Nahlásit recept

  • 09.10.08 vloženo
  • 7080x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 - 7 dní

Počet porcí

  • 30 porcí

Ingredience

  • veľký zvezok petržlenovaj vňate
  • 3 - 4 hlávky cesnaku
  • 200 g soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domáce korenie na ryby a mäso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz