Recept Dům pro džina - Dom pre Džina

(Hodnoceno 1x) Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dům pro džina - Dom pre Džina

Postup

1.Baklazanom strhneme rukou zelenu ciapocku (neodrezujeme) a olupeme pozdlzne na pasiky (vid foto).

2.Namocime do slanej okyselenej vody.

3.Osusime obruskom (nevytlacame!), narezeme pozdlzne styrmi (kto chce aj viac) zarezmi na vsetkych svetovych stranach a do kazdeho zarezu strcime malinky strucik cesnaku alebo ak mame struciky velke, tak ich prerezeme (vid foto).

4.Naplnene baklazaniky opecieme na oleji do zlatava, poukladame do pekaciku, zalejeme v horucej vode rozriedenym paradajkovym pretlakom tak aby im trcali chrbatiky (vrchy) a dame do rury zapiect asi 15 az 20 minut.
Poznamka: nemat strach, olejom nenasiaknu.

Podavame trebars s cestovinovou ryzou/ryza s nitovkami alebo s chlebom.

Dobru chut :)

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.10.11 vloženo
  • 6588x zobrazeno

Ingredience

  • 8-10-17 malych baklazanov alebo podla poctu stravnikov
  • 1 az 1,5 hlavka cesnaku
  • 1 salka paradajkoveho pretlaku
  • olej
  • 1 PL citr. stava alebo ocot

Doporučená příloha

  • cestovinova ryza, chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 25.10.11 20:32

Odkaz na uvaření

jolana 12.10.11 18:43

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Dům pro džina - Dom pre Džina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  25.10.11 22:06

Skvely napad dat mezi dva platky lilku! Ja uz si to okorenim, to jsou velmi variabilni recepty, navic po Arabsku ochucene. Jol dekuju ! :lol:

 
jolana
5064 příspěvků 25.10.11 22:03

Dobru chut :)
tak ty si si uplacala kofty..je tu recept na Labuzniku baklazany s koftamama uplacanyma ale ako sa vola , pod akym nazvom neviem…aj som hladala, hladla ale nenasla.. vola sa Sfihet baklazan ..koftecky z mleteho masa uplacane na hrubku 1 az 1,3 cm opecieme do zlatava. Baklazan srednej velkosti (nelupeme ho) prekrojime na kolecka hrube aspon 1,5 maximalne 2 cm, namocime do slanej vody, nechame odstat asi 15 minut, slabo vyzdimame a opecieme na oleji. Medzi dva kolecka baklazanu opecene placky masa, ulozime do pekacika vedla seba, zalejeme paradajkovou omackou a dame zapiect. K tomu ryza.
Pekny vecer :) mas krasnu foto :)

 
wydra  25.10.11 20:32

Upekla jsem s lilkama jeste kofty z hoveziho masa , korenila roasted curry, rimskym kminem a troskou skorice. Do protlaku jeste rimsky kmin. Do ryze opecene nitovky, par listku rozmarynu a saturejky.
Balada a romance! :potlesk:
Jolano dik za tenhle uzasny recept !

 
jolana
5064 příspěvků 18.10.11 13:05

Cabr, dobru chut :) ..dakujem :)

 
Cabr
4 příspěvky 18.10.11 09:54

Ve čtvrtek 13.10.přečteno, v sobotu zakoupeny asi 13- 15cm baklažány,v neděli uvařeno a s chutí snědeno.Recept se mi hned po přečtení zamlouval a nezklamal.Móóóc dobrý.Bude zařazeno do pravidelného bezmasého odlehčovacího jídelníčku.Díky za skvělý a jednoduchý recept.

 
midla
266 příspěvků 13.10.11 18:43

No nevim, jak to bude s tim jasanim. Ony uz i ty brambory, onehda jsem v rychlosti v superm. sahla po 2 kilovem pytliku a u kasy po me za ne chteli 60 Kc. To mas skoro uz jako ty kaleraby z farmy dakej… :lol:

 
wydra  13.10.11 18:33

Tak je to jasny, 8cm lilek je v CR cira utopie :roll: Nekdy se objevi tak 15cm, tak ja si pockam aspon na ty !
Jolano, u kazdeho lilku prece jasam ! Takovou „babu“ nebo Jeanuv lilek, delam dost casto, nebo marinovany lilek s kapiema, nebo nakladany v oleji :potlesk:

Příspěvek upraven 13.10.11 v 18:34

 
jolana
5064 příspěvků 13.10.11 18:20

Wydro,tak dufam, ze do buducna budes jasat co najviac bo ako vidim ze baklazany mas rada ..:) tuna je baklazan celorocna zelenina a cena priemerna.. asi ako u nas zemiaky su tuna baklazany zaklad stravy.....my zas jasame ked vidime obycajny kalerab abo zeler a tvarime sa pri nich vitazne aby vsetci videli ze vieme co to vobec je a ako sa to pouziva a poziva :mrgreen: ..nad cenou nie, ta nikdy nezisla pod tych 10-12 euro za kilo a ideme dalej..ale nas zeleninar mi dakedy zaobstara kaleraby za 2,5 eura kilo priamo z farmy dakej..najprv sa s nimi odfotime, potom ich vystavime a az potom zjeme :mrgreen: ..take boruvky stoja 8 euro za 250 gr napriklad…
Svato, tie male biele som uz tiez videla, ale plati na nich to co pisem v predchadzajucom prispevku.. :lol:
PS: na foto sa zdaju asi vacsie , ale maju tak 8 cm dlzku,..a bolo ich 17 .. jednohubky :mrgreen: ..a to som vzala len tych 17 co sa mi pacili, inac ich byva viac ..a to som sa dusovala hned ked som videla tie hladne okale spolustolovnikov ze mam chut len na dva .. :mrgreen:

 
svato
1415 příspěvků 13.10.11 17:49

Mimo mísu, ale na baklažánovú tému: biele baklažány sú vcelku dosť malé, štíhle a jemné. Aké máš s nimi skúsenosti Ty?

 
wydra  13.10.11 16:46

My tu Jolano jásáme, když ty mega velké baklažány nestojí 100,– kilo a ty "8 - 10 - 17 malých baklažánů ! :-P Příště dej recept na ty kulatý, velikosti golfového míčku :mrgreen:

Příspěvek upraven 13.10.11 v 16:48

 
jolana
5064 příspěvků 13.10.11 12:06

Midlo, ak chalani si stoja na svojom ze chcu(maju velmi radi toto jedlo) a nie su male baklazany tak kupujem a vyberam co najmensie a prerezem ich na polovicu pozdlzne, ale vsaju trochu viacej tuku..mlady a maly baklazanik je ako mlade masko..chut baklazanova ale jemnejsia, zamatovejsia.­.dakujem :)

 
midla
266 příspěvků 13.10.11 10:57

Krása, Jolanko je nějaký důvod, aby se nepekly třeba větší, ale porcované? Mě žádný nenapadá. Nebo mají ty malé jinou chuť? Neznám, lilky tak často nekupuji.

 
jolana
5064 příspěvků 13.10.11 09:01

Moon, dakujem :)..pokial ich nenaplnis..:)..su tam len kvoli tomu ani nezhnedli..:)

 
Moon
30 příspěvků 13.10.11 08:57

Moc pěkné! Jak dlouho mají být v té slané okyselené vodě?

 
jolana
5064 příspěvků 13.10.11 07:30

Frantisko , dakujem , pekny den :)
Wydro, prave proto :lol: ..jj..to je pre milovnikov baklazanu ..len chut baklazanu okrenena len cesnakom a ozivene par. omackou ..strasne stary recept, snad povodom armensky..robieva ho asi menej ludi ako je prstov na ruke..ako priloha sa da aj bulgur..ako tak rozmyslam, sicilcania by to posypali syrom a dali k tomu spagety..baklazany male, mlade ..inac sa neprepecu si myslim..mej se hezky :)

 
wydra  12.10.11 23:17

8-o takova podpasovka!? Ted, kdyz mam plny kos dyni, sem das takovy flak ? To mas u me, pockeeeeeej, babo jedna ! :-P Co mam asi varit driv!? :-P ............ obavam se, ze tohle dlouho nevydrzim ! :lol: :lol: :lol:

 
Frantiska
927 příspěvků 12.10.11 20:34

krasa :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Květáková polévka Květáková polévka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz