Recept Dolmas - vinné listy plněné masem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dolmas - vinné listy plněné masem

Postup

Na polovině zpěněné cibule podusíme umleté maso, přidáme uvařenou rýži, ochutíme a touto nádivkou naplníme vinné listy. Na dno vymaštěné nádoby dáme nakrájenou cibuli, česnek a rajčata, naskládáme vinné listy a zalijeme citronovou šťávou. Dusíme pod poklicí doměkka.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 7035x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina+

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 20 vinných listů
  • 1 šálek vařené rýže
  • sůl
  • citronová šťáva
  • olej
  • 200g jehněčí plece bez kosti
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • 1/2 malé cibule
  • máta peprná
  • skořice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dolmas - vinné listy plněné masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dolmas - vinné listy plněné masem

a jogurt jihočeský se smí?

ogroats
64 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dolmas - dodatek

tam mi u těch surovin dodávaných do Česka vypadlo „od firem jako Danone, Yoplait, Zott, Hollandia a podobných netučných škrobem a stabilizátory nastavených výrobků…“

ogroats
64 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dolmas - vinné listy plněné masem

Těch rajčat bych dal dost, i když je nemáš v rozpisu surovin. Od skopového bych neustoupil, jinak to ztratí chuť. A není špatné to v závěru polejt řeckou kysanou smetanou nebo jogurtem, ze surovin dodávaných do Česka se po zapečení vytvoří tvrdá plástev z polymerované umělé hmoty.

Labužník Kafka02
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dolmas - vinné listy plněné masem

Oblibili jsme si trochu jinou variaci dolmas, nebot nejsme milovniky skopoveho masa. Nase dolmas je z hoveziho mleteho /hodne liboveho masa/ v kombinaci s ryzi a koreni pouzivame - sul, pepr, hodne kopru, dale cibulku na drobno a citronovou stavu. Podavame tuto variaci s platkem citronu a lzici dobreho /reckeho/ jogurtu. Je to takove mnohaucelove jidlo, chutovka, rychle uzobnuti, kdyz je hlad ale i zajimave pohosteni.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz