Recept Dolmas - vinné listy plněné masem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dolmas - vinné listy plněné masem

Postup

Na polovině zpěněné cibule podusíme umleté maso, přidáme uvařenou rýži, ochutíme a touto nádivkou naplníme vinné listy. Na dno vymaštěné nádoby dáme nakrájenou cibuli, česnek a rajčata, naskládáme vinné listy a zalijeme citronovou šťávou. Dusíme pod poklicí doměkka.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 7148x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina+

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 20 vinných listů
  • 1 šálek vařené rýže
  • sůl
  • citronová šťáva
  • olej
  • 200g jehněčí plece bez kosti
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • 1/2 malé cibule
  • máta peprná
  • skořice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dolmas - vinné listy plněné masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dolmas - vinné listy plněné masem

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dolmas - vinné listy plněné masem

a jogurt jihočeský se smí?

ogroats
64 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dolmas - dodatek

tam mi u těch surovin dodávaných do Česka vypadlo „od firem jako Danone, Yoplait, Zott, Hollandia a podobných netučných škrobem a stabilizátory nastavených výrobků…“

ogroats
64 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dolmas - vinné listy plněné masem

Těch rajčat bych dal dost, i když je nemáš v rozpisu surovin. Od skopového bych neustoupil, jinak to ztratí chuť. A není špatné to v závěru polejt řeckou kysanou smetanou nebo jogurtem, ze surovin dodávaných do Česka se po zapečení vytvoří tvrdá plástev z polymerované umělé hmoty.

Labužník Kafka02
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dolmas - vinné listy plněné masem

Oblibili jsme si trochu jinou variaci dolmas, nebot nejsme milovniky skopoveho masa. Nase dolmas je z hoveziho mleteho /hodne liboveho masa/ v kombinaci s ryzi a koreni pouzivame - sul, pepr, hodne kopru, dale cibulku na drobno a citronovou stavu. Podavame tuto variaci s platkem citronu a lzici dobreho /reckeho/ jogurtu. Je to takove mnohaucelove jidlo, chutovka, rychle uzobnuti, kdyz je hlad ale i zajimave pohosteni.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz