Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
yanul Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do mísy dáme celá vejce, přidáme cukr krupici i vanilkový a nejprve 10 minut třeme. Pak přidáme olej, rum a třeme dalších 10 minut. I když se to bude zdát dlouho, dobu tření nepodceňujte. Do této našlehané hmoty pak přisypeme všechny promíchané sypké přísady, ořechy, rozinky a nakonec pokrájená jablka. Těsto rozetřeme na máslem nebo sádlem vymaštěný plech, nemusí se vysypávat moukou a pečeme při střední teplotě, dokud se nezačnou kraje řezů odlepovat. Jablka a ořechy na povrchu vytvoří malé dolíčky. Řezy necháme vychladnout a pak je polijeme čokoládovou polevou. P.S. Rum není na namočení rozinek, ten je tam navíc. Řezy hezky zvláční a navíc působí jako kypřidlo. Po ztuhnutí nakrájíme a kdo chce, může si porci přizdobit šlehačkou.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dolíčkové řezy
46 příspěvků 25.1.09 03:43
..rozinky také nesmím kvůli rodině, až je mi to občas líto, neb je mám moc ráda, a tak jsem nahradila kandovanými brusinkami. Dobré, příště přidám ještě víc rumíku.Rychle snězeno.Dík.
76 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali, proč ne, je to dobrý nápad s rebarboru, ale asi bych ji prvně obalila v cukru,aby ne nám nekřivila ústa
…rum jsem dala od oka a je tam dobře cítít, kvůli dědoušovi jsem vynechala rozinky a ty mi tam opravdu chybí, on je nejí. Až mě naštve, tak tuhle buchtu upeču a jako pomstu je tam frknu - bude sranda. Dříve jsem dělala „bábovkovou pomstu“ ale tady by se blbě dloubaly ven. Zpracovala jsem poslední jablka co tu byla a jen mě tak napadlo, co kdyby se tam daly kostičky rebarbory, možná by to chtělo na kousku vyzkoušet.
76 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali, jsem ráda, že „dolíčky“ chutnaly. Zprvu vypadají jako lepší perník, ale chutnají opravdu dobře. A i další dny jsou jedlé, pokud vydrží, což se ovšem, aspoň u nás, málokdy stane
. Přeji hezký den.
máš jedničku s hvězdičkou…upečeno, ochutnáno - vynikající…doporučuji