Recept Dobré chleby

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sejmout kůru z 1/4 pomeranče bez bílé části a nakrájet ji na velice tenké proužky. Oloupat pomeranče a rozdělit je na dílky. Odstranit všechnu bílou část. Nakrájet dílky na 12mm kousky a vložit je do misky. Na hrubo nakrájet olivy a přidat je k pomerančům. Přidat také šalotku, olej, ocet, pomerančovou šťávu, sůl a pepř a vše dobře promíchat. Poskládat chleby na mísu a položit na ně šunku (poskládat ji tak, aby byla asi stejné velikosti jako jsou chleby). Nahoru rozdělit pomarančovou směs (asi 1 lžíci). Posypat chleby kůrou a podávat je.

Recept je z kategorií: Obložené chleby

Nahlásit recept

  • 10.06.03 vloženo
  • 5122x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 pomeranče
  • 10 zelených oliv, vypeckovaných
  • 1/2 hnědé šalotky, nabo 1 jarní cibulka, nakrájná na tenké plátky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 4 krajíce selského bílého chleba rozkrojené napůl
  • 8 tenkých plátků Serrano, Prosciutto, nebo podobné na sucho uzené šunky

Doporučená příloha

  • Jednoduchý listový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dobré chleby

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz