Recept Zapečená treska

aneb Dobrá zapečená treska

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na dno pekáče, nebo velké zapékací mísy upravíme rozebraná kolečka cibule. Rybu nakrájíme po šířce na proužky a rozložíme na cibuli v jedné vrstvě.
V jiné misce smícháme jogurt, citronovou šťávu, cukr, kmín, koriandr, koření garam masala, kajenský pepř, zázvor, rostlinný olej, pepř a osolíme dle chuti. Omáčku nalijeme na rybu, pekáč, nebo mísu zakryjeme alobalem. Troubu předehřejeme na 190°C ( u plynové trouby na stupeň 5) a rybu v ní pečeme v zakrytém pekáči zhruba 30 minut. Šťávu vypečenou z ryby přelijeme do kastrůlku a pekáč znovu přikryjeme, aby ryba nevychladla.Šťávu v kastrůlku zvolna vaříme, aby se trochu odpařila a nakonec vešleháme máslo.
Pak můžeme servírovat- na talíř rybu, přelijeme šťávou, kterou jsme si připravily.

Jako příloha se velmi hodí a mám vyzkoušené: brambory ozdobené petrželkou, dušené lusky s hráškem v konzervě.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.05.08 vloženo
  • 13230x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 45 minut

Ingredience

  • 2 velké cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 900 g filetů z tresky ( dá se to dělat i z jiných ryb)
  • 450 g bílého jogurtu
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1 KL cukru
  • 2 KL mletého koriandru
  • 2 KL mletého kmínu římského
  • špetku koření garam masala (koriandr, chilli, černý pepř)
  • 1 KL nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • špetku kajenského pepře
  • 3 PL rostlinného oleje
  • 4 PL másla nakrájeného na kousky
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • viz pod receptem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečená treska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz