Recept Dnešní yesterday's potatoes

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dnešní yesterday's potatoes

Postup

Na tuku dozlatova osmažíme cibuli (na kolečka nebo plátky). Cibuli vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme maso nakrájené na kostky. Osmažené maso z tuku také vyjmeme. Česnek nakrájíme na drobno nebo prolisujeme.

Směs brambor, smažené cibule, opečeného masa, česneku a taveného sýra necháme přemlít na masovém mlýnku. Vznikne lepivé těsto. Přendáme jej do mísy, přimícháme vejce, osolíme, opepříme. Nyní zapracujeme mouku. Těsto by mělo být tužší. Množství mouky je závislé na druhu brambor a na tom, jestli byly vařené ve slupce a nebo rozkrájené ve vodě.

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem ve vrstvě silné asi 1,5 cm (15 mm :-) ). Uvedené množství vyjde na plech velký přibližně 30×35 cm. Povrch pokropíme tukem zbylým po osmažení cibule a masa. Pečeme v troubě do zlatohnědé barvy (45 minut).

Po vychladnutí krájíme na čtverce a podáváme k polévce nebo „jen tak“.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.06.13 vloženo
  • 1967x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg vařených studených brambor (bez slupky!)
  • cca 50 g tuku
  • 2 - 3 cibule
  • 200 g tepelně upraveného masa - vepřové pečené, vařené, uzené, grilované kuře, hovězí pečeně, tučné ze šunky od kosti, atd.
  • 200 g taveného sýra (s příchutí šunky, papriky - nebo jen smetanový)
  • 6 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • 200 - 300 g polohrubé mouky
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • polévka česnečka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 15.06.13 15:00

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Dnešní yesterday's potatoes

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 15.06.13 16:03

Právě, že se to nejmenuje blbě. A nápad cením! :mavam:

 
birkana
1667 příspěvků 15.06.13 15:55

Sýr tvrdý strouhaný - proč by ne :potlesk: Jen ne moc aromatický, ona je to ve výsledku vlastně taková bramborová placka upečená nasucho :oops:

Máš-li maso upečené a voňavé a tučné, tak nesmaž. Já měla kousek suššího uzeného a kousek z pečeného kuřete. Taveňák mě napadl jen proto, že ho mám doma hodně a nějak se poslední dobou nekonzumuje :,(

A kysaný zelí - no jasně, chce to něco „vlhčího“, aby to klouzalo do krku.

Jmenuje se to tak blbě proto, že návštěva, co měla mít ty vařený brambory včera jako přílohu, se z vážných důvodů nedostavila. Jó, byly dnes včerejší a já jsem z nich udělala tu placku :jazyk: :jazyk: :jazyk:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 15.06.13 15:33

Ale, to mě to potěšilo! I když bych se asi vybodla na smažení již upečeného masa, ale jestli to tomu prospělo… A sýr bych, omlouvám se, dala strouhaný (dnes jsem koupila pěkný Comté - Zébulon by měla radost), tavený už znovu netavím, alespoň si to, sklerotik, myslím.
Uložila jsem si, na chatě spáchám k nějaké polévce, česnečce, správně, nebo s dary našich lesů - paráda!
Nebo s kysaným zelím, k večeři.
Mám velkou radost! A hezky se to jmenuje (ale blbě se mi to bude hledat).
Birkano, moc pěkné! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz