Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lvice Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěný květák uvaříme do poloměkka v osolené vodě, vodu slijeme a necháme okapat. Vychladlý květák rozebereme na růžičky. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme květák a osmahneme. Pak vmícháme třený česnek, salám nakrájený na kostičky, sójovou omáčku, dle chuti sůl, kari, zázvor a chilli. Nakonec vlijeme rozkvedlaná vejce a mícháme dokud neztuhnou. Květák rozdělíme na talíře a povrch posypeme strouhaným sýrem. Musím se přiznat že tuto netradiční obměnu ,,květákového mozečkü" jsem vyzkoušela tak nějak z rozdrhlosti nad přemírou květáku, která se mi sešla doma a kupodivu vítězství. Můj muž - který květák považuje sice za jedlý, ale nesmí být často si vyloženě pochvaloval. Česneky jem dala jen 2 velké stroužky. Jak je teď čerstvý je ostřejší. Zdroj - sobotní vysílání Vaříme s Habadějem na rádiu Hradec Králové. letošní červen
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
brambory nebo chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Divoký květák
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
To se mi docela líbí a asi to bude dobré. Květák mám, tak brzy udělám a přidám nějaké bylinky jako petrželku, pažitku, libeček.....Ukládám si.
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc, moc, moc dobré. Vyzkoušeno. Zapamatováno.
76 příspěvků 25.1.09 03:43
Květák je super. Z podobného „nadbytku“ jsem jej přidávala i do kndlíků s vajíčkem, upravila jako omeletku a s ostrým kečupem a sýrem to nebylo špatné. To samé se zbylými vařenými bramborami, tešstovinami a na studeno s rýží a zeleninou jako rýžový salát.