Recept Divoký králík v hořčicové omáčce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Divoký králík v hořčicové omáčce

Postup

1. Troubu předehřejeme na 225 °C. Králíka omyje­me, osušíme a rozdělíme na porce. Do masa ve­třeme sůl, pepř, papriku a petrželku. 2. Jednotlivé porce divokého králíka zabalíme do plátků anglickě slaniny. Vložíme je do pekáče a v troubě pečeme asi 30 min. 3. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu zředíme 125 ml vody. Přidáme ještě 250 ml vody, smetanu, víno a hořčici a krátce společně povaříme. Vmícháme granule hotové jišky a ochutíme citronovou šťávou.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 17.12.01 vloženo
  • 11191x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 divoký králík (asi 1,4 kg)
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 - 6 lžic smetany
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 - 5 lžic světlé hotové jíšky
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • Podáváme s knedlíky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Divoký králík v hořčicové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz