Recept Divoký králík v hořčicové omáčce

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Divoký králík v hořčicové omáčce

Postup

1. Troubu předehřejeme na 225 °C. Králíka omyje­me, osušíme a rozdělíme na porce. Do masa ve­třeme sůl, pepř, papriku a petrželku. 2. Jednotlivé porce divokého králíka zabalíme do plátků anglickě slaniny. Vložíme je do pekáče a v troubě pečeme asi 30 min. 3. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu zředíme 125 ml vody. Přidáme ještě 250 ml vody, smetanu, víno a hořčici a krátce společně povaříme. Vmícháme granule hotové jišky a ochutíme citronovou šťávou.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 17.12.01 vloženo
  • 12427x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 divoký králík (asi 1,4 kg)
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 - 6 lžic smetany
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 - 5 lžic světlé hotové jíšky
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • Podáváme s knedlíky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Divoký králík v hořčicové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz