Recept Divoký králík v hořčicové omáčce
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Troubu předehřejeme na 225 °C. Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Do masa vetřeme sůl, pepř, papriku a petrželku. 2. Jednotlivé porce divokého králíka zabalíme do plátků anglickě slaniny. Vložíme je do pekáče a v troubě pečeme asi 30 min. 3. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu zředíme 125 ml vody. Přidáme ještě 250 ml vody, smetanu, víno a hořčici a krátce společně povaříme. Vmícháme granule hotové jišky a ochutíme citronovou šťávou.
Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík
- 17.12.01 vloženo
- 12427x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 divoký králík (asi 1,4 kg)
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- 2 lžíce sekané petrželky
- 100 g anglické slaniny
- 4 - 6 lžic smetany
- 2 lžíce bílého vína
- 1 lžíce hořčice
- 4 - 5 lžic světlé hotové jíšky
- citronová šťáva
Doporučená příloha
Podáváme s knedlíky.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Divoký králík v hořčicové omáčce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Divoký králík v hořčicové omáčce