Recept Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)
Jenofefa Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Švestky dáme nabobtnat do červeného vína. Potom je necháme okapat a vypeckujeme je. Maso dáme na rozpálený tuk a po všech stranách opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Přelijeme zbylým vínem a přikryté poklicí dusíme asi čtyřicet minut. Potom přidáme švestky a pokračujeme v tepelné úpravě. Potom maso a švestky vyjmeme na mísu, omáčku zahustíme moučným máslem, znovu povařime a vmícháme smetanu. Podle chuti dokořeníme a přidáme lžíci rybízové zavařeniny. Maso obložíme švestkami a zalijeme omáčkou. ***Pramen:**** Oldřich Koudelka - Kulinaření s Hubertem*
Recept je z kategorií: Divočák
- 27.02.05 vloženo
- 20039x zobrazeno
Ingredience
- maso z divočáka
- sušené švestky
- červené víno
- tuk
- sůl
- pepř
- cibule
- máslo
- hladká mouka
- smetana
- rybízová zavařenina.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak dnes jsem kančí maso na tento způsob pekla podruhé a opět vynikající! Tentokrát na to padl hřbet z divokého selete (sice trošku odrostlého, asi třicetikilového:), sedmička červeného a asi 250g sušených švestek. Výborně jsem při tom také zužitkovala marmeládu z rybízu, které máme každoročně díky nezmarům-rybízovým keřům mraky. Jako příloha byly tentokrát houskové knedlíky…mňam!
38 příspěvků 25.1.09 03:43
VYNIKAJÍCÍ! Doporučuju - jestli se vám podaří sehnat sele divočáka jako mě:) Cibulku jsem vylepšila ještě přidáním slaniny, přisypala k masu, zalila jsem to vínem a pekla v troubě. Švestky jsem přidala až po nějaké době, protože ty, co jsem koupila, byly jakési měkké a stejně se dost rozpekly. Po upečení jsem vydělala z omáčky maso a většinu švestek, zbytek (omáčku s několika švestkami) jsem rozmixovala a pak ještě svařila se smetanou a jen asi půl lžící mouky. Přidala jsem i rybízovou marmeládu a švestková povidla, sůl, pepř, pak do toho vrazila zpět švestky. Všem zúčastněným strávníkům tahle kombinace vyrazila dech, fakt vynikající. Divoké sele se navíc nemusí nechat odležet v marinádě nebo mořidle, protože je minimálně cítit zvěřinou - má jemňounké masíčko.
Sama jsem netušila, že to bude tak dobré - ale já mám pocit, že už když ten recept čtu, tak sliním jak Pavlovův pes, že jsem vytrénovaná dlouholetou četbou kuchařek a mám už celkem odhad, který většinou vyjde. Jen mít toho divočáka, tak jde taky na švestky. Když jsem ho dělala naposled (a to je už hodně dlouho), tak byl pečený s česnekem a ve smetaně a taky neměl chybu.
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Jenofefko, musím se bez mučení přiznat, že jsem se do toho divočáka ještě nepustila. Všechno mám doma nachystané, ale zatím pokaždé se o víkendu náhle změnily plány, a vařilo se něco jiného. Doufám, že tento víkend to už vyjde, nemůžu se dočkat. Obzvlášť potom, co sem Polárka napsala, jak je to dobré
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Jenofefo, zdravím ze severu Moravy. Tvůj recept jsem vyzkoušela, a byla to fantazie. měla jsem obrovský úspěch. Všem doporučuji, a jestli se mi zase někdy poštěstí a budu mít možnost divoké selátko takto upravit, určitě to udělám. Díky za recept.
439 příspěvků 25.1.09 03:43
moc moc děkuju za recept. Ještě nikdy jsem divočáka nedělala, tohle bude premiéra. Vášnivá diskuze, zda bude divočák se zelím nebo na šípkové omáčce, se u nás naštěstí nekonala, ihned byl vydán pokyn, že na švestkách…
439 příspěvků 28.2.05 03:21