Recept Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)

(Hodnoceno 2x) Jenofefa Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)

Postup

Švestky dáme nabobtnat do červeného vína. Potom je necháme okapat a vypeckujeme je. Maso dáme na rozpálený tuk a po všech stranách opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Přelijeme zbylým vínem a přikryté poklicí dusíme asi čtyřicet minut. Potom přidáme švestky a pokračujeme v tepelné úpravě. Potom maso a švestky vyjmeme na mísu, omáčku zahustíme moučným máslem, znovu povařime a vmícháme smetanu. Podle chuti dokořeníme a přidáme lžíci rybízové zavařeniny. Maso obložíme švestkami a zalijeme omáčkou. ***Pramen:**** Oldřich Koudelka - Kulinaření s Hubertem*

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 27.02.05 vloženo
  • 15751x zobrazeno

Ingredience

  • maso z divočáka
  • sušené švestky
  • červené víno
  • tuk
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • máslo
  • hladká mouka
  • smetana
  • rybízová zavařenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 13.3.16 20:04

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

bajoo 6.12.15 13:39

Výborné! Jeden z nejlepších receptů. Doporučuji!

Diskuse k receptu Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)

Mischka
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)

Tak dnes jsem kančí maso na tento způsob pekla podruhé a opět vynikající! Tentokrát na to padl hřbet z divokého selete (sice trošku odrostlého, asi třicetikilového:), sedmička červeného a asi 250g sušených švestek. Výborně jsem při tom také zužitkovala marmeládu z rybízu, které máme každoročně díky nezmarům-rybízovým keřům mraky. Jako příloha byly tentokrát houskové knedlíky…mňam!

Mischka
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)

VYNIKAJÍCÍ! Doporučuju - jestli se vám podaří sehnat sele divočáka jako mě:) Cibulku jsem vylepšila ještě přidáním slaniny, přisypala k masu, zalila jsem to vínem a pekla v troubě. Švestky jsem přidala až po nějaké době, protože ty, co jsem koupila, byly jakési měkké a stejně se dost rozpekly. Po upečení jsem vydělala z omáčky maso a většinu švestek, zbytek (omáčku s několika švestkami) jsem rozmixovala a pak ještě svařila se smetanou a jen asi půl lžící mouky. Přidala jsem i rybízovou marmeládu a švestková povidla, sůl, pepř, pak do toho vrazila zpět švestky. Všem zúčastněným strávníkům tahle kombinace vyrazila dech, fakt vynikající. Divoké sele se navíc nemusí nechat odležet v marinádě nebo mořidle, protože je minimálně cítit zvěřinou - má jemňounké masíčko.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)

Sama jsem netušila, že to bude tak dobré - ale já mám pocit, že už když ten recept čtu, tak sliním jak Pavlovův pes, že jsem vytrénovaná dlouholetou četbou kuchařek a mám už celkem odhad, který většinou vyjde. Jen mít toho divočáka, tak jde taky na švestky. Když jsem ho dělala naposled (a to je už hodně dlouho), tak byl pečený s česnekem a ve smetaně a taky neměl chybu.

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)

Jenofefko, musím se bez mučení přiznat, že jsem se do toho divočáka ještě nepustila. Všechno mám doma nachystané, ale zatím pokaždé se o víkendu náhle změnily plány, a vařilo se něco jiného. Doufám, že tento víkend to už vyjde, nemůžu se dočkat. Obzvlášť potom, co sem Polárka napsala, jak je to dobré :-)))

polarka1
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)

Jenofefo, zdravím ze severu Moravy. Tvůj recept jsem vyzkoušela, a byla to fantazie. měla jsem obrovský úspěch. Všem doporučuji, a jestli se mi zase někdy poštěstí a budu mít možnost divoké selátko takto upravit, určitě to udělám. Díky za recept.

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Jeno,

moc moc děkuju za recept. Ještě nikdy jsem divočáka nedělala, tohle bude premiéra. Vášnivá diskuze, zda bude divočák se zelím nebo na šípkové omáčce, se u nás naštěstí nekonala, ihned byl vydán pokyn, že na švestkách…

Florentyna
439 příspěvků 28.2.05 03:21
Jeno,
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz