Recept Divočák s pikantní smetanovou omáčkou

(Hodnoceno 4x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Divočák s pikantní smetanovou omáčkou

Postup

Z masa pomocí ostrého nože odstraníme blány a prošpikujeme ho špalíčky slaniny. Na pekáči rozehřejeme sádlo, přidáme na jemno nakrájnou kořenovou zeleninu a osmažíme ji do zlatova. Pokapeme trochou octa, podlijeme vývarem a přidáme bobkové listy, tymián, pepř, nové koření, šťávu z citronu, hořčici a zavařeninu. Maso podle chuti osolíme, vložíme ho na zeleninu a udusíme ho do měkka. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu přecedíme, (uschováme zeleninu) a zahustíme ji moukou rozkvedlanou ve smetaně. Necháme dobře povařit a popřípadě dochutíme. Na servírovací mísu položíme maso nakrájené na tenké plátky, obložíme ho zeleninou a vše zalijeme přecezenou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem. TIP: Zeleninu můžeme rozmixovat do šťávy.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 07.12.03 vloženo
  • 45971x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g kýty z divočáka
  • 60g uzené slaniny
  • vepřové sádlo
  • kořenová zelenina (cibule petžel, mrkev a celer, toho nejvíce)
  • ocet podle chuti
  • 4 bobkové listy
  • tymián
  • celý černý pepř
  • celé nové koření
  • kůra i šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1-2 lžíce šípkové zavařeniny
  • 5dl smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • masový vývar podle potřeby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 02.09.14 12:07

Moc dobré to bylo. Vynechal jsem ocet a citron. Jen nevěřím, že tam vážně chcete nakonec nalít půl litru smetany. Půl kelímku úplně stačilo.

Odkaz na uvaření

Jari 26.05.14 19:29

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 27.08.11 14:30

Dnes jsem vyměnila skoro kilo divočáka na guláš za dva frťany a se šípkovou neměl chybičku. Babi, dík :-)

Diskuse k receptu Divočák s pikantní smetanovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 14.09.11 20:02

Kamilo, to s Tebou nesmirne citim…takova operace potrebuje notnou odvahu ji podstoupit! Doufam, ze se pomalu, ale jiste dostavas do dobre kondice a drzim Ti k tomu palce…
Az budes fit a uvaris divocaka, dej prosim vedet jak chutnalo.

spanny
159 příspěvků 12.09.11 18:34

Babi, promin ze jsem neodepsala drive ale byla jsem na operaci patere a nesmela jsem sedet a tak jsem se na pocitac ani nepodivla.
Vynikajici, Piquillo papricky tu kazdy obchod ma no a ten dzem ze sevillskych pomerancu mam doma. Mame v ulici sevillske pomerancove stromy a tak jsem si par pomerancu vzala a ten dzem vloni z nich udelala. Ja to ani nejim ale muj vnuk to zboznuje. Takze kdyz tu je na prazdninach tak ten dzem ji. Diky.
 Kamila

babi
6360 příspěvků 30.08.11 20:10

spanny, a co pouzit mousse z Piquillo papricek…ony jsou docela sladke a urcite se hodi k divocine. Dovezla jsem si nekolik sklenicek a pouzivala naprosto neortodoxne. Ale jeste lepe, casto pouzivam dzemu ze sevillskych pomerancu domaci vyroby, anebo koupeneho z Francie, nebo Anglie, coz se hodi vyborne k ruznym masum (trosinku nahorkle)…

spanny
159 příspěvků 30.08.11 18:46

Babi, dik za odpoved. Nebudes tomu verit ale ja tu ani tu rybizovou zvareninu nesezenu. Po tech brusinkach se podivam, je tu par Anglickych obchodu. A kdyz by to nemely tak ty brusinky sezenu na Gibraltaru, ale jen na vanoce. Spanele tyto zavareniny neznaji.

babi
6360 příspěvků 29.08.11 19:50

spanny, zdravim! Jsem rada, ze Te zaujal recept na divocaka. Kdyz neni sipkova zavarenina, tak muzes pouzit rybizovou (cerveny rybiz). Mam hodne receptu ke kterym rybizovou mam dokonce radeji nez sipkovou…ma prijemny pikantni riz a urcite se hodi ke smetanovym omackam. Hodi se take brusinky…

spanny
159 příspěvků 28.08.11 19:08

Babi, then recept se mi moc libi. Hned to uvarim jak budu moci. Ale mam otazku. Nesezenu tu sipkovou zavareninu. Cim bych to mohla nahradit?

babi
6360 příspěvků 27.08.11 20:51

dandi, na divocaka mam stesti, at ziji tam, nebo tam…V Cesku jsem nakupovala u Javorniku, ale to byl divoky divocak z prirody a s broky…v Kanade hned kousek za mestem je nekolik farem…jednu vlastni nedavno pristehovali manzele Svycari, kteri chovaji take vysokou. Zvirata jsou zivena prirodni stravou (bukvice, jablka atd) a ziji volne v prirode. Tito Svycari dodavaji do restauraci, reznikum a na trh, ale nejlepsi je si zajet primo k nim na farmu a udelat si vylet. Mame zde stesti na ruzne farmy a tak divocina je na beznem jidelnicku. Receptu mam pomerne dost…Jsem rada ze chutnalo! Velke diky za peknou fotografii :palec:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.08.11 14:30

Dnes jsem vyměnila skoro kilo divočáka na guláš za dva frťany a se šípkovou neměl chybičku. Babi, dík :-)

zdenda.R
4 příspěvky 13.12.09 17:38
Re: Divočák s pikantní smetanovou omáčkou.

vyskoušel jsem tento recept, s kořenovou zeleninou jsem se moc nemazlil a dal jsem jí tam docela dost, použil jsem ji i do omáčky uplně všechnu, takže omácka byla hodně hustá. Bylo to vinikající, moc díky za tento recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz