Recept Divočák s hruškama v červeném víně

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Divočák s hruškama v červeném víně

Postup

Očistit mrkev a cibuli a nakrájet je na kousky. Vložit je do hrnce, tak jako maso z divičáka, bylinky, koření, olej a ocet. Polít vše vínem a nechat marinovat přez noc. Vyjmout maso, osušit ho a osmažit na pánvi, na 5 lžičkách (25g) másla. Přidat zeleninu z marinády a smažit po 5min. Přilít přecezenou marinádu, osolit, opepřit, přivéct do varu a nechat dusit po 2 hodiny. Oloupat hrušky, nakrájet je na 1/4 a vykrojit jadřince. Vyjmout maso, přelít šťávu přes síto do jiného hrnce a zahustit trochou bramborové moučky. Zamíchat dovnitř zbytek másla, přidat hrušky, cukr a maso z divočáka. Dusit dalších 10min. Rozdělit maso na 4 talíře, přidat na každý 1/4 hrušky, polít šťávou a obložit polentou.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 11750x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 700-800g masa z kýty divočáka
  • 1 kytička bylinek (petrželka, tymián a bobkobý list, svázané dohromady)
  • 10 bobulek jalovce
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce vinného octa
  • 500g červeného vína jako je Pinot Noir, nebo podobného
  • 3 1/2 lžic másla
  • sůl a pepř
  • 4 hrušky
  • bramborová moučka
  • špetka cukru

Doporučená příloha

  • ¨Polenta¨ z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 19.08.13 22:15

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Divočák s hruškama v červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 19.08.13 22:21
Bláhově si myslím...

… že rýže patří k Číně a protože to prase mělo šikmé oči, tak jsem k němu udělal rýýýži :)
Pinot noir jsem neměl, ale měl jsem Rulandské modré :)
Šťávu jsem nezahušťoval škrobem, ale rozfofrovanou zeleninou :)
Hrušky jsem nevařil ve šťávě, ale ve víně a ke každé porci dal jednu hrušku na čtvrtky…leč dumám, kam se poděly tři hrušky ze čtyř uvedených v receptu :nevim:
I přes veškeré změny, to maso bylo fantastické :palec:
No jo, no…, divočina je divočina :palec: :palec:
A což teprve divočina z divočáka! To je maso!!! :palec: :palec: :palec:

casino
4488 příspěvků 13.08.13 22:59
12 tvaří z divočáka?

Že by babi myslela LÍČKA z divočáka? :)
No, já mám naložený kus masa z jeho zadní tváře! :)
Skoro všechny ingredience jsou ze zahrádky…, dokonce i ten divočák!
Chudák, podcenil domobranu 8)
Dobře nám tak…, už se těším na zítřejší oběd :)

sarka.klimes
1 příspěvek 07.03.10 04:01
Re: Divočák s hruškama v červeném víně.

já recepty taky nepíšu,vlastně ani moc komentáře, ale tenhle zcela mimořádný recept si zaslouží výjimku. Použila jsem rovněž kýtu z divočáka a výsledek mi připravil slastně se rozlévající mravenčení z chuťových buněk do zbytku těla.Dokonale harmonizované sladění chuti hrušek s chutí vína zdrsnělou kořením je opravdu mimořádný. Za recept děkuji a doporučuji všem.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milá Jájo...

ještě jednou Ti děkuji. Na mé klávesnici vidím čtyřku, nebo pětku. Čtyřka je ¨č¨a pětka je ¨ř¨. Divím se, že těch překlepů nedělám víc. Jsem však ráda, že i když někdo nepíše recepty, alespoň dělá korekce. Ahoj!

rastoba
492 příspěvků 09.11.02 15:06
...

Dakujem a oprav si chybu, mas napisane divoraka (ingrediencie)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milá Jajo...

recept jsem upravila, protože tváře divočáka se určitě v supermarketu nedostanou koupit (ani ne tam kde žiji já, tak jako divočák vůbec! To se musí jít jinam.). Ale pro zajímavost, jde o sval v tváři bez okolního tuku atd. a je to naprostá lahůdka. Nakonec jsme na Labužníku! Maso z kýty je však velice dobrá náhrada. Recept, který mám osobně moc ráda, jsem již připravovala jak z tváří, tak z kýty, když jsem tváře nemohla dostat koupit. Ahoj!

Labužník Jája
4 příspěvky 09.11.02 07:21
12 tvari z divoraka

Prepac, neviem co su to 12 tvari divoraka? Da sa to kupit v supermarketoch?? Dakujem

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz