Recept Divočák s hruškama v červeném víně

(Hodnoceno 1x) babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Divočák s hruškama v červeném víně

Postup

Očistit mrkev a cibuli a nakrájet je na kousky. Vložit je do hrnce, tak jako maso z divičáka, bylinky, koření, olej a ocet. Polít vše vínem a nechat marinovat přez noc. Vyjmout maso, osušit ho a osmažit na pánvi, na 5 lžičkách (25g) másla. Přidat zeleninu z marinády a smažit po 5min. Přilít přecezenou marinádu, osolit, opepřit, přivéct do varu a nechat dusit po 2 hodiny. Oloupat hrušky, nakrájet je na 1/4 a vykrojit jadřince. Vyjmout maso, přelít šťávu přes síto do jiného hrnce a zahustit trochou bramborové moučky. Zamíchat dovnitř zbytek másla, přidat hrušky, cukr a maso z divočáka. Dusit dalších 10min. Rozdělit maso na 4 talíře, přidat na každý 1/4 hrušky, polít šťávou a obložit polentou.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 12300x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 700-800g masa z kýty divočáka
  • 1 kytička bylinek (petrželka, tymián a bobkobý list, svázané dohromady)
  • 10 bobulek jalovce
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce vinného octa
  • 500g červeného vína jako je Pinot Noir, nebo podobného
  • 3 1/2 lžic másla
  • sůl a pepř
  • 4 hrušky
  • bramborová moučka
  • špetka cukru

Doporučená příloha

  • ¨Polenta¨ z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 19.8.13 22:15

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Divočák s hruškama v červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Divočák s hruškama v červeném víně

casino
4497 příspěvků 19.8.13 22:21
Bláhově si myslím...

… že rýže patří k Číně a protože to prase mělo šikmé oči, tak jsem k němu udělal rýýýži :)
Pinot noir jsem neměl, ale měl jsem Rulandské modré :)
Šťávu jsem nezahušťoval škrobem, ale rozfofrovanou zeleninou :)
Hrušky jsem nevařil ve šťávě, ale ve víně a ke každé porci dal jednu hrušku na čtvrtky…leč dumám, kam se poděly tři hrušky ze čtyř uvedených v receptu :nevim:
I přes veškeré změny, to maso bylo fantastické :palec:
No jo, no…, divočina je divočina :palec: :palec:
A což teprve divočina z divočáka! To je maso!!! :palec: :palec: :palec:

casino
4497 příspěvků 13.8.13 22:59
12 tvaří z divočáka?

Že by babi myslela LÍČKA z divočáka? :)
No, já mám naložený kus masa z jeho zadní tváře! :)
Skoro všechny ingredience jsou ze zahrádky…, dokonce i ten divočák!
Chudák, podcenil domobranu 8)
Dobře nám tak…, už se těším na zítřejší oběd :)

sarka.klimes
1 příspěvek 7.3.10 04:01
Re: Divočák s hruškama v červeném víně.

já recepty taky nepíšu,vlastně ani moc komentáře, ale tenhle zcela mimořádný recept si zaslouží výjimku. Použila jsem rovněž kýtu z divočáka a výsledek mi připravil slastně se rozlévající mravenčení z chuťových buněk do zbytku těla.Dokonale harmonizované sladění chuti hrušek s chutí vína zdrsnělou kořením je opravdu mimořádný. Za recept děkuji a doporučuji všem.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Jájo...

ještě jednou Ti děkuji. Na mé klávesnici vidím čtyřku, nebo pětku. Čtyřka je ¨č¨a pětka je ¨ř¨. Divím se, že těch překlepů nedělám víc. Jsem však ráda, že i když někdo nepíše recepty, alespoň dělá korekce. Ahoj!

rastoba
492 příspěvků 9.11.02 15:06
...

Dakujem a oprav si chybu, mas napisane divoraka (ingrediencie)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Jajo...

recept jsem upravila, protože tváře divočáka se určitě v supermarketu nedostanou koupit (ani ne tam kde žiji já, tak jako divočák vůbec! To se musí jít jinam.). Ale pro zajímavost, jde o sval v tváři bez okolního tuku atd. a je to naprostá lahůdka. Nakonec jsme na Labužníku! Maso z kýty je však velice dobrá náhrada. Recept, který mám osobně moc ráda, jsem již připravovala jak z tváří, tak z kýty, když jsem tváře nemohla dostat koupit. Ahoj!

Labužník Jája
4 příspěvky 9.11.02 07:21
12 tvari z divoraka

Prepac, neviem co su to 12 tvari divoraka? Da sa to kupit v supermarketoch?? Dakujem

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz