Recept Divočák po myslivecku

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Divočák po myslivecku

Postup

Nakrájet mrkev, cibuli a celer na malé kostičky a osmažit je na oleji. Vložit maso do terrine s poklicí, přidat osmaženou zeleninu, rozmarýn a zalít vše 500ml vína. Nechat maso stát na chladném místě alespoň po 12 hodin. Sem tam ho otočit. Slít marinádu, uschovat ji, odstranit kost z masa, očistit maso a svázat ho pomocí kuchyňského motouzku. Osmažit maso na 2 lžicích olivového oleje, až začně pouštět šťávu se svojí vůní. Osmažit cibuli, česnek, papriky a chili papričku v troše oleje. Přidat maso a za stálého míchání ho osmažit do hněda. Na maso nalít zbytek 120ml vína a nechat ho trochu zredukovat. Přidat rajčata, sůl a pepř, přikrýt a dusit po 2 hodiny na pomalém ohni. Je-li nutné, podlévat marinádou. Půl hodiny před koncem vaření odkrýt a vložit do trouby, aby se povrch pěkně opekl. P.S. Recept pochází z italského Toskánska. Název receptu je ¨Cinghiale alla Cacciatora¨.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 18.09.03 vloženo
  • 59820x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 noha z mladého divočáka asi 1.8kg
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stonky z celeru
  • extra pannenský olivový olej
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 620ml suchého červeného vína
  • 1 malá cibule posekaná
  • 2 stroužky česneku rozdrcené
  • 1 chili paprička
  • 2 červené papriky, očištěné a na 1/4 nakrájené
  • 1 celá palice česneku
  • 200g propasírovaných rajčat
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • Podávat divočáka s rajskou omáčkou a rýží, nebo těstovinami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Divočák po myslivecku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Divočák po myslivecku

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Divočák po myslivecku - vlčáku...

udělals mně radost, vyzkoušením receptu, který mám osobně velice ráda ;o)

Pěkný den!

vlcak
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Divočák po myslivecku.

Výborné,se sladkou rajskou omáčkou přímo SKVěLé!já jsem ale maso marinoval již očištěné a svázané.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Divočák po myslivecku.

Asi jsem měla říct kýta. Je však jedno která :-)

sevi
14 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Divočák po myslivecku.

Která noha?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz