Recept Divočák po myslivecku

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Divočák po myslivecku

Postup

Nakrájet mrkev, cibuli a celer na malé kostičky a osmažit je na oleji. Vložit maso do terrine s poklicí, přidat osmaženou zeleninu, rozmarýn a zalít vše 500ml vína. Nechat maso stát na chladném místě alespoň po 12 hodin. Sem tam ho otočit. Slít marinádu, uschovat ji, odstranit kost z masa, očistit maso a svázat ho pomocí kuchyňského motouzku. Osmažit maso na 2 lžicích olivového oleje, až začně pouštět šťávu se svojí vůní. Osmažit cibuli, česnek, papriky a chili papričku v troše oleje. Přidat maso a za stálého míchání ho osmažit do hněda. Na maso nalít zbytek 120ml vína a nechat ho trochu zredukovat. Přidat rajčata, sůl a pepř, přikrýt a dusit po 2 hodiny na pomalém ohni. Je-li nutné, podlévat marinádou. Půl hodiny před koncem vaření odkrýt a vložit do trouby, aby se povrch pěkně opekl. P.S. Recept pochází z italského Toskánska. Název receptu je ¨Cinghiale alla Cacciatora¨.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 18.09.03 vloženo
  • 55543x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 noha z mladého divočáka asi 1.8kg
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stonky z celeru
  • extra pannenský olivový olej
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 620ml suchého červeného vína
  • 1 malá cibule posekaná
  • 2 stroužky česneku rozdrcené
  • 1 chili paprička
  • 2 červené papriky, očištěné a na 1/4 nakrájené
  • 1 celá palice česneku
  • 200g propasírovaných rajčat
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • Podávat divočáka s rajskou omáčkou a rýží, nebo těstovinami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Divočák po myslivecku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Divočák po myslivecku - vlčáku...

udělals mně radost, vyzkoušením receptu, který mám osobně velice ráda ;o)

Pěkný den!

vlcak
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Divočák po myslivecku.

Výborné,se sladkou rajskou omáčkou přímo SKVěLé!já jsem ale maso marinoval již očištěné a svázané.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Divočák po myslivecku.

Asi jsem měla říct kýta. Je však jedno která :-)

sevi
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Divočák po myslivecku.

Která noha?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz