Recept Dijónský králíček

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dijónský králíček

Postup

Nakrájet králíka na porce, ochutit je solí a pepřem a potžít je 1 lžící hořčice. Nakrájet slaninu na kostičky. Rozehřát máslo a olej na pánvi. Osmažit slaninu, vyjmout ji a dát stranou. Do tuku vložit maso, poprášit ho moukou a osmažit ho na všech stranách do světle hněda. Oloupat a ne jemno pokrájet cibule a přidat je k masu. Smažit je do sklovita. Přilít víno, přikrýt poklicí a nechat maso dusit po 35min. Přidat slaninu a tymián. Po 10min. dušení, vyjmout maso králíka, poskládat jej na servírovací mísu a udržovat jej v teple. Do omáčky lehce vložit creme fraiche a sejmout s ohně. Zamíchat dovnitř zbytek hořčice. Nalít omáčku na králíka a ihned jej podávat.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 15.09.03 vloženo
  • 19061x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 připravený králík asi 1.3kg
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce dijónské hořčice
  • 100g prorostlé uzené slaniny
  • 30g másla
  • 2 lžíce arašidového, nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžíce mouky
  • 2 cibule
  • 250ml bílého suchého vína
  • 3 lžíce creme fraiche z Labužníka, nebo plnotučné kyselé smetany
  • 1 lžíce tymiánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dijónský králíček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz