Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vyborna letni priloha, ktera se muze pripravit dopredu. Hodi se na klobasky, veprovou pecinku, k divocine a zajiste k pokrmum pripravenym na zahradnim grilu.
Zeli slit a blansirovat ho 5 minut ve varici vode. Opet ho slit. Oloupat jablka, odstranit jadrinec a nakrajet je na kosticky. Na tuku orestovat cibuli, pridat jablka, zeli, jalovcinky, bobkovy list, sul a pepr podle chuti. Prilit vino a pomalounku dusit 1 - 2 hodiny. Sem tam zamichat. Pridat nastrouhanou bramboru a dale dusit do chtene hustoty zeli.
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dietrovo bavorské zelí
OPRAVA… mluvili kazdy o necem jinem…
ataata, my mluvily kazda o necem jinem
uz rozumim. To je opravdu takovy rozdil? To
nemaji zadne regulace pro vyrobce? No, kdyz si to lide nenechaji libit, snad se
to napravi…
Preji Ti peknou nedeli,
43 příspěvků 15.8.10 06:03
Nejde o žádnou matematiku, ale údaje na sklenici či plechovce. Podle normy EU se musí udávat jak obsah, tedy pevný podíl + nálev, tak pevná složka (tzv. odkapaná hmotnost). Tedy, i když je láhev 900ml, tak tam nemůže být nikdy 900ml zelí. Je pravda, že německé konzervy neobsahují tolik nálevu jako české. Díval jsem se na originál německou konzervu, tak tam je podíl 810/770g. Nechci zde mentorovat a nikoho poučovat, ale taková je holá skutečnost. Je to obyčejný podvod na kupující, který je nyní trochu uváděn na pravou míru.
Jinak přeji dobrou chuť a mnoho dalších dobrých receptů.
ataata, zde se vsak opravdu jedna o 900 ml sklenici, nebo konzerve se zelim. Zadna matematika
Neprodava-li se zeli se stejnym obsahem
v balenii, tak se musi doplnit (+ - nekolik ml rozdil nevadi).
43 příspěvků 13.8.10 23:19
Pozor - 900ml konzerva má tzv. odkapanou hmotnost cca 450-500g. Je tedy nutno použít cca 2 ks.
U nás se prodává hmotnost 720g, kde odkapaná hmotnost je cca 360g. Nutno věnovat pozornost nápisům na sklenicím.
drobku, Bavorsko je tak trochu rozpolcene a je zname hlavne Mnichovem a pivem. Avsak tam v Bavorsku kde zije moje rodina, ve Wurzburgu (universitni mesto plne historie ve Frankonii), jsou same vinice. Recept na zeli s pivem take znam, tento je vsak opravdu z ‚blizkeho pramene‘. Ty myslis toto zeli ? Take ho kupuji.
Tak to jsem neznal, používám německé zelí co je u nás občas k dostání a v něm už bílé víno je. Zato mu dávám bavorskou příchuť tím, že místo vody podlévám černým pivem. A je to strašlivá dobrota.
A ty jalovčinky, hm, to musí být lahoda, už to tisknu.