Recept Dietrovo bavorské zelí

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Vyborna letni priloha, ktera se muze pripravit dopredu. Hodi se na klobasky, veprovou pecinku, k divocine a zajiste k pokrmum pripravenym na zahradnim grilu.

Postup

Zeli slit a blansirovat ho 5 minut ve varici vode. Opet ho slit. Oloupat jablka, odstranit jadrinec a nakrajet je na kosticky. Na tuku orestovat cibuli, pridat jablka, zeli, jalovcinky, bobkovy list, sul a pepr podle chuti. Prilit vino a pomalounku dusit 1 - 2 hodiny. Sem tam zamichat. Pridat nastrouhanou bramboru a dale dusit do chtene hustoty zeli.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 10.08.10 vloženo
  • 4767x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 900 ml zeli v konzerve, nebo ve sklenici
  • 2 - 3 jablka
  • 2 cibule. bile, nebo zlute
  • 2 lzice sadla, masla, nebo oleje
  • 1 bobkovy list
  • 4 jalovcinky
  • sul a pepr
  • 500 ml bileho vina
  • 1 velka oloupana a nastrouhana brambora

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dietrovo bavorské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dietrovo bavorské zelí

babi
6360 příspěvků 15.8.10 06:26
Re: Dietrovo bavorské zelí.

OPRAVA… mluvili kazdy o necem jinem…

babi
6360 příspěvků 15.8.10 06:20
Re: Dietrovo bavorské zelí.

ataata, my mluvily kazda o necem jinem :) uz rozumim. To je opravdu takovy rozdil? To nemaji zadne regulace pro vyrobce? No, kdyz si to lide nenechaji libit, snad se to napravi…
Preji Ti peknou nedeli,

ataata
43 příspěvků 15.8.10 06:03
Re: Dietrovo bavorské zelí.

Nejde o žádnou matematiku, ale údaje na sklenici či plechovce. Podle normy EU se musí udávat jak obsah, tedy pevný podíl + nálev, tak pevná složka (tzv. odkapaná hmotnost). Tedy, i když je láhev 900ml, tak tam nemůže být nikdy 900ml zelí. Je pravda, že německé konzervy neobsahují tolik nálevu jako české. Díval jsem se na originál německou konzervu, tak tam je podíl 810/770g. Nechci zde mentorovat a nikoho poučovat, ale taková je holá skutečnost. Je to obyčejný podvod na kupující, který je nyní trochu uváděn na pravou míru.
Jinak přeji dobrou chuť a mnoho dalších dobrých receptů.

babi
6360 příspěvků 14.8.10 01:11
Re: Dietrovo bavorské zelí.

ataata, zde se vsak opravdu jedna o 900 ml sklenici, nebo konzerve se zelim. Zadna matematika :) Neprodava-li se zeli se stejnym obsahem v balenii, tak se musi doplnit (+ - nekolik ml rozdil nevadi).

ataata
43 příspěvků 13.8.10 23:19
Re: Dietrovo bavorské zelí.

Pozor - 900ml konzerva má tzv. odkapanou hmotnost cca 450-500g. Je tedy nutno použít cca 2 ks.
U nás se prodává hmotnost 720g, kde odkapaná hmotnost je cca 360g. Nutno věnovat pozornost nápisům na sklenicím.

babi
6360 příspěvků 13.8.10 02:03
Re: Dietrovo bavorské zelí.

drobku, Bavorsko je tak trochu rozpolcene a je zname hlavne Mnichovem a pivem. Avsak tam v Bavorsku kde zije moje rodina, ve Wurzburgu (universitni mesto plne historie ve Frankonii), jsou same vinice. Recept na zeli s pivem take znam, tento je vsak opravdu z ‚blizkeho pramene‘. Ty myslis toto zeli ? Take ho kupuji.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.8.10 05:17
Re: Dietrovo bavorské zelí.

Tak to jsem neznal, používám německé zelí co je u nás občas k dostání a v něm už bílé víno je. Zato mu dávám bavorskou příchuť tím, že místo vody podlévám černým pivem. A je to strašlivá dobrota.
A ty jalovčinky, hm, to musí být lahoda, už to tisknu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz