Recept Dietní zajíc pečený na zelenině Dia Linie

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Množství surovin je počítáno na 1 porci pro porovnání výživových hodnot, samozřejmě upravíme podle váhy masa :-)

Váha 1 hotové porce: cca 160 g, z toho pečeného zajíce 100 g.

Hodnoty na 1 porci: energie 1089 kJ; bílkoviny 23 g; tuky 8 g; sacharidy 6 g; Ca 55 mg; Fe 7,7 mg; vit. B1 0,27 mg; vit. C 5 mg.

Postup

Odblaněný zaječí zadek protkneme slaninou nakrájenou na slabé nudličky, osolíme a necháme proležet.

Na tuku slabě osmahneme na kolečka krájenou očištěnou zeleninu a cibuli s divokým kořením. Vložíme připraveného zajíce, podlijeme trochou vody, přidáme citrón a pečeme v troubě.

Pečeného zajíce vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a provaříme. Komu vadí na talíři zelenina, šťávu ještě nakonec prolisuje.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Pro diabetiky Redukční dieta Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 03.01.13 vloženo
  • 4599x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 150 gzaječí zadek s kostí
  • 5 g slanina bez kůže
  • 2 g olej (půl! kávové lžičky)
  • 30 g zelenina pod svíčkovou
  • 10 g cibule
  • divoké koření
  • půl kolečka citrónu
  • sůl
  • 2 g hladká mouka (na špičku příborového nože)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dietní zajíc pečený na zelenině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1686 příspěvků 06.01.13 07:57
Hmmm...

…protože je to dieta, že! :twisted: 8o :idea:

casino
4485 příspěvků 05.01.13 19:21
Hmmm...

…vlastně svíčková bez smetany, že? ;) 8) :think:

Zuzka1973
2287 příspěvků 04.01.13 19:21

Myslím, že recept využiju ještě na jedno zvířátko… kamarád chová nutrie, zatím vždy jen klasika na česneku… Ale s tou kořenovou zeleninkou, s tou to bude určitě jedna báseň :palec:
Díky za inspiraci :kytka:

gabi
551 příspěvků 04.01.13 16:04

Birkana…davam Ti pat bodov z piatich moznych :)…skoro navlas rovnako peciem morcacie stehno…je to jedno z nasich najoblubenejsich jedal…s tym zajacikom to bude mat iste inu svojsku specificku chut, ale zial nemam moznost vyskusat si to v Tvojom originale

birkana
1686 příspěvků 04.01.13 15:35

Je to dobré i když tento recept je opravdu dietní. Pro nedietáře ale raději zajocha naložit a protáhnout větším množstvím špeku ;) A k tomu třeba pečené brambůrky :* :* :*

Zuzka1973
2287 příspěvků 04.01.13 09:30

Jj… s králíkem to znám… ale se zaječiskem to musí být jetě lepší. Ještě, že mám kamarády myslivce, už jen ale počkat na tu správnou dobu, kdy ty ušáky z lesa nosí… :kytka:

birkana
1686 příspěvků 03.01.13 16:47

Dá se tak připravit i králík - „ušák domácí“. Toho doporučuji lehce zastříknout přírodním červeným vínem (pokud dieta dovolí :roll: ) Jinak koření a zelenina se už společně s kousíčkem špeku postará o autentickou chuť :mavam:

parles
302 příspěvků 03.01.13 16:14

Jo, kdybych tak sehnal zajíce! Už jsem se s ním nepotkal asi dvacet let.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz