Recept Dietní zajíc pečený na zelenině Dia Linie

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Množství surovin je počítáno na 1 porci pro porovnání výživových hodnot, samozřejmě upravíme podle váhy masa :-)

Váha 1 hotové porce: cca 160 g, z toho pečeného zajíce 100 g.

Hodnoty na 1 porci: energie 1089 kJ; bílkoviny 23 g; tuky 8 g; sacharidy 6 g; Ca 55 mg; Fe 7,7 mg; vit. B1 0,27 mg; vit. C 5 mg.

Postup

Odblaněný zaječí zadek protkneme slaninou nakrájenou na slabé nudličky, osolíme a necháme proležet.

Na tuku slabě osmahneme na kolečka krájenou očištěnou zeleninu a cibuli s divokým kořením. Vložíme připraveného zajíce, podlijeme trochou vody, přidáme citrón a pečeme v troubě.

Pečeného zajíce vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a provaříme. Komu vadí na talíři zelenina, šťávu ještě nakonec prolisuje.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Pro diabetiky Redukční dieta Zajíc a divoký králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.01.13 vloženo
  • 4165x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 150 gzaječí zadek s kostí
  • 5 g slanina bez kůže
  • 2 g olej (půl! kávové lžičky)
  • 30 g zelenina pod svíčkovou
  • 10 g cibule
  • divoké koření
  • půl kolečka citrónu
  • sůl
  • 2 g hladká mouka (na špičku příborového nože)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dietní zajíc pečený na zelenině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 06.01.13 07:57
Hmmm...

…protože je to dieta, že! :twisted: 8o :idea:

 
casino
4463 příspěvků 05.01.13 19:21
Hmmm...

…vlastně svíčková bez smetany, že? ;) 8) :think:

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 04.01.13 19:21

Myslím, že recept využiju ještě na jedno zvířátko… kamarád chová nutrie, zatím vždy jen klasika na česneku… Ale s tou kořenovou zeleninkou, s tou to bude určitě jedna báseň :palec:
Díky za inspiraci :kytka:

 
gabi
551 příspěvků 04.01.13 16:04

Birkana…davam Ti pat bodov z piatich moznych :)…skoro navlas rovnako peciem morcacie stehno…je to jedno z nasich najoblubenejsich jedal…s tym zajacikom to bude mat iste inu svojsku specificku chut, ale zial nemam moznost vyskusat si to v Tvojom originale

 
birkana
1663 příspěvků 04.01.13 15:35

Je to dobré i když tento recept je opravdu dietní. Pro nedietáře ale raději zajocha naložit a protáhnout větším množstvím špeku ;) A k tomu třeba pečené brambůrky :* :* :*

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 04.01.13 09:30

Jj… s králíkem to znám… ale se zaječiskem to musí být jetě lepší. Ještě, že mám kamarády myslivce, už jen ale počkat na tu správnou dobu, kdy ty ušáky z lesa nosí… :kytka:

 
birkana
1663 příspěvků 03.01.13 16:47

Dá se tak připravit i králík - „ušák domácí“. Toho doporučuji lehce zastříknout přírodním červeným vínem (pokud dieta dovolí :roll: ) Jinak koření a zelenina se už společně s kousíčkem špeku postará o autentickou chuť :mavam:

 
parles
299 příspěvků 03.01.13 16:14

Jo, kdybych tak sehnal zajíce! Už jsem se s ním nepotkal asi dvacet let.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Ořechový koláč Ořechový koláč
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz