Recept Dietní zajíc pečený na zelenině Dia Linie

birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Množství surovin je počítáno na 1 porci pro porovnání výživových hodnot, samozřejmě upravíme podle váhy masa :-) Váha 1 hotové porce: cca 160 g, z toho pečeného zajíce 100 g. Hodnoty na 1 porci: energie 1089 kJ; bílkoviny 23 g; tuky 8 g; sacharidy 6 g; Ca 55 mg; Fe 7,7 mg; vit. B1 0,27 mg; vit. C 5 mg.

Postup

Odblaněný zaječí zadek protkneme slaninou nakrájenou na slabé nudličky, osolíme a necháme proležet. Na tuku slabě osmahneme na kolečka krájenou očištěnou zeleninu a cibuli s divokým kořením. Vložíme připraveného zajíce, podlijeme trochou vody, přidáme citrón a pečeme v troubě. Pečeného zajíce vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a provaříme. Komu vadí na talíři zelenina, šťávu ještě nakonec prolisuje.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Pro diabetiky Redukční dieta Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 03.01.13 vloženo
  • 6615x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 150 gzaječí zadek s kostí
  • 5 g slanina bez kůže
  • 2 g olej (půl! kávové lžičky)
  • 30 g zelenina pod svíčkovou
  • 10 g cibule
  • divoké koření
  • půl kolečka citrónu
  • sůl
  • 2 g hladká mouka (na špičku příborového nože)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dietní zajíc pečený na zelenině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dietní zajíc pečený na zelenině

birkana
1738 příspěvků 6.1.13 07:57
Hmmm...

…protože je to dieta, že! :twisted: 8o :idea:

casino
4497 příspěvků 5.1.13 19:21
Hmmm...

…vlastně svíčková bez smetany, že? ;) 8) :think:

Zuzka1973
2374 příspěvků 4.1.13 19:21

Myslím, že recept využiju ještě na jedno zvířátko… kamarád chová nutrie, zatím vždy jen klasika na česneku… Ale s tou kořenovou zeleninkou, s tou to bude určitě jedna báseň :palec:
Díky za inspiraci :kytka:

gabi
551 příspěvků 4.1.13 16:04

Birkana…davam Ti pat bodov z piatich moznych :)…skoro navlas rovnako peciem morcacie stehno…je to jedno z nasich najoblubenejsich jedal…s tym zajacikom to bude mat iste inu svojsku specificku chut, ale zial nemam moznost vyskusat si to v Tvojom originale

birkana
1738 příspěvků 4.1.13 15:35

Je to dobré i když tento recept je opravdu dietní. Pro nedietáře ale raději zajocha naložit a protáhnout větším množstvím špeku ;) A k tomu třeba pečené brambůrky :* :* :*

Zuzka1973
2374 příspěvků 4.1.13 09:30

Jj… s králíkem to znám… ale se zaječiskem to musí být jetě lepší. Ještě, že mám kamarády myslivce, už jen ale počkat na tu správnou dobu, kdy ty ušáky z lesa nosí… :kytka:

birkana
1738 příspěvků 3.1.13 16:47

Dá se tak připravit i králík - „ušák domácí“. Toho doporučuji lehce zastříknout přírodním červeným vínem (pokud dieta dovolí :roll: ) Jinak koření a zelenina se už společně s kousíčkem špeku postará o autentickou chuť :mavam:

parles
307 příspěvků 3.1.13 16:14

Jo, kdybych tak sehnal zajíce! Už jsem se s ním nepotkal asi dvacet let.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz