Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
birkana Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hodnoty na 1 porci: energie 239 kJ; bílkoviny 1 g; tuky 0; sacharidy 13 g; Ca 11 mg; Fe 0,5 mg; vit. B1 0,04 mg; vit. C 7 mg.
Pokud bychom sladili cukrem (5 g na porci) např. pro dietu šetřící, žlučníkovou, neslanou apod., změní se výživové hodnoty: energie na 318 kJ; sacharidy na 18 g.
Oloupaná jablka zbavíme jadřinců, rozkrájíme na kousky, podlijeme částí vody a rozdusíme. K dušeným horkým jablkům přidáme želatinu dobře namočenou v druhé části studené vody. Dobře rozmícháme, až se želatina rozpustí. Nakonec ochutíme citrónovou šťávou a necháme dobře vychladnout a ztuhnout. Porce rosolu podáváme krájené např. na kostky. Jako slavnostnější a efektní pohoštění pro dietáře můžeme přibarvit přírodními barvivy.
Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Ovocné moučníky Pro diabetiky Redukční dieta Zdravotní diety
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dietní jablečný rosol