Recept Diančiny "Sandbakelse"

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Diančiny

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Máslem vymastit miniaturní mafinové formičkové plechy, nebo hladké jednotlivé formičky. Našlehat dohromady máslo s cukrem do hladka a lehka. Zašlehat dovnitř vejce. Nakonec zašlehat mouku smíchanou s kardamomem a solí. Našlehat až se vše spojí. Z těsta vyválet kuličky, natlačit je do formiček tak, aby je trochu převyšovaly a doprostřed udělat hluboké důlky (těsto dobře přitlačit ke stěnám formiček). Nechat je ztuhnout v chladničce po 30min. Péct do zlatohněda, asi 18-20min. Během té doby jednou plechy rotovat. Vyjmout z trouby a nechat zchladnout tak dlouho, až se mohou držet v ruce. Pomocí špičky nožíku opatrně vyjmout cukroví z formiček, dát je na mřížku a úplně je nechat vychladnout. Pocukrovat je a potom je naplnit trochou rosolu, nebo zavařeniny.

Recept je z kategorií: Cukroví ve formičkách

Nahlásit recept

  • 17.11.03 vloženo
  • 5712x zobrazeno

Ingredience

  • Na 5 tuctů
  • 225g másla
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 velké vejce
  • 3 hrnky polohrubé muky
  • 3/4 lžičky pomletého kardamomu
  • špetka stolní soli
  • 1 1/4 hrnku rosolu z červeného rybízu, nebo propasírovaná zavařenina
  • pudrový cukr na pocukrování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Diančiny "Sandbakelse"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz