Recept Diančiny "Sandbakelse"

babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Diančiny

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Máslem vymastit miniaturní mafinové formičkové plechy, nebo hladké jednotlivé formičky. Našlehat dohromady máslo s cukrem do hladka a lehka. Zašlehat dovnitř vejce. Nakonec zašlehat mouku smíchanou s kardamomem a solí. Našlehat až se vše spojí. Z těsta vyválet kuličky, natlačit je do formiček tak, aby je trochu převyšovaly a doprostřed udělat hluboké důlky (těsto dobře přitlačit ke stěnám formiček). Nechat je ztuhnout v chladničce po 30min. Péct do zlatohněda, asi 18-20min. Během té doby jednou plechy rotovat. Vyjmout z trouby a nechat zchladnout tak dlouho, až se mohou držet v ruce. Pomocí špičky nožíku opatrně vyjmout cukroví z formiček, dát je na mřížku a úplně je nechat vychladnout. Pocukrovat je a potom je naplnit trochou rosolu, nebo zavařeniny.

Recept je z kategorií: Cukroví ve formičkách

Nahlásit recept

  • 17.11.03 vloženo
  • 6538x zobrazeno

Ingredience

  • Na 5 tuctů
  • 225g másla
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 velké vejce
  • 3 hrnky polohrubé muky
  • 3/4 lžičky pomletého kardamomu
  • špetka stolní soli
  • 1 1/4 hrnku rosolu z červeného rybízu, nebo propasírovaná zavařenina
  • pudrový cukr na pocukrování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Diančiny "Sandbakelse"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Hruškový koláč Hruškový koláč
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz