Recept Diana, výborné toustíky pro mlsouny
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Pokrájet játra na malé kousky, osolit, opepřit je a usmažit na másle, až ztratí svoji červenou barvu. Smíchat víno s omáčkou a přidat připravená játra. Pouze dobře prohřát. Nakupit vše na toustíky potřené máslem a nahoru každého položit podušenou houbu. *Rozpustit máslo v kastrolku, sundat z ohně a zamíchat dovnitř mouku. Vrátit na střední oheň a připravit hnědou zásmažku. Dávat pozor, aby se nespálila. Opět sejmout z ohně a za stálého míchání přilít bouillon, nebo vývar. Vrátit na oheň a za stálého míchání vařit asi 2-3 minuty, nebo až omáčka zhoustne. (chcete-li mít slabou cibulovou příchuť, tak přidejte 1/2 lžičky najemno posekané cibulky do tuku, před přidáním mouky) Henri Paul Pellaprat
Recept je z kategorií: Toasty a topinky
- 12.11.04 vloženo
- 4949x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 8 kuřecích jater, očištěných
- 1/4 lžičky soli, nebo podle chuti
- černý pepř podle chuti
- 1 lžíce másla
- 250 ml základní hnědé omáčky,*
- 3 lžíce suchého sherry, nebo vermouth
- 6 plátků bílého chleba namazaného máslem
- 6 hlaviček malých na másle podušených hub
- *Základní hnědá omáčka
- 2 lžíce (30g) másla, nebo dobrého oleje
- 3 lžíce mouky
- 250 ml bouillonu, nebo dobrého hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Diana, výborné toustíky pro mlsouny
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Diana, výborné toustíky pro mlsouny
mockrát Ti děkuji za radu a jsem ráda, že máš stejný názor a zkušenost jako já …
Krásný zbytek víkendu!
841 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji Vám, oběma *
Henri Paul Pellaprat, byl nejvlivnějším šéfkuchařem dvacátého století, zakladatelem školy Modré stužky v Paříži (Le Cordon Bleu) a autorem mnoha kulinářských knih. To potom má člověk určitou jistotu, že osolit může ;o) Každopádně se však neptáš hloupě, protože o tom solení jater si to myslí mnoho lidí. Jak alis říká, když se připravuje minutka, tak játra nemají čas ztvrdnout. Rozdíl je však ten, když se játra delší dobu pomalinku dusí. Při takové úpravě se solí ke konci.
Příjemný podvečer Ti přeje,
neboj, kuřecí játra jsou tak rychle hotová, že nemají čas ztvrdnout. Já osobně dělám i vepřová játra (pokud je dělám hodně zprudka nejsou moc silné plátky) osolená. Nikdy mi neztvrdla. Stejně tak, když je dělám na cibulce, přidávám pepř a sůl hned.
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Kuřecí játra - a před přípravou osolit? Vážně? Ptám se asi jako hlupák, ale neztvrdnou?