Recept Diana, výborné toustíky pro mlsouny

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pokrájet játra na malé kousky, osolit, opepřit je a usmažit na másle, až ztratí svoji červenou barvu. Smíchat víno s omáčkou a přidat připravená játra. Pouze dobře prohřát. Nakupit vše na toustíky potřené máslem a nahoru každého položit podušenou houbu. *Rozpustit máslo v kastrolku, sundat z ohně a zamíchat dovnitř mouku. Vrátit na střední oheň a připravit hnědou zásmažku. Dávat pozor, aby se nespálila. Opět sejmout z ohně a za stálého míchání přilít bouillon, nebo vývar. Vrátit na oheň a za stálého míchání vařit asi 2-3 minuty, nebo až omáčka zhoustne. (chcete-li mít slabou cibulovou příchuť, tak přidejte 1/2 lžičky najemno posekané cibulky do tuku, před přidáním mouky) Henri Paul Pellaprat

Recept je z kategorií: Toasty a topinky

Nahlásit recept

  • 12.11.04 vloženo
  • 4453x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 8 kuřecích jater, očištěných
  • 1/4 lžičky soli, nebo podle chuti
  • černý pepř podle chuti
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml základní hnědé omáčky,*
  • 3 lžíce suchého sherry, nebo vermouth
  • 6 plátků bílého chleba namazaného máslem
  • 6 hlaviček malých na másle podušených hub
  • *Základní hnědá omáčka
  • 2 lžíce (30g) másla, nebo dobrého oleje
  • 3 lžíce mouky
  • 250 ml bouillonu, nebo dobrého hovězího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Diana, výborné toustíky pro mlsouny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Diana, výborné toustíky pro mlsouny - alis,

mockrát Ti děkuji za radu a jsem ráda, že máš stejný názor a zkušenost jako já …

Krásný zbytek víkendu!

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Diana, výborné toustíky pro mlsouny

děkuji Vám, oběma *

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Diana, výborné toustíky pro mlsouny - lucianko,

Henri Paul Pellaprat, byl nejvlivnějším šéfkuchařem dvacátého století, zakladatelem školy Modré stužky v Paříži (Le Cordon Bleu) a autorem mnoha kulinářských knih. To potom má člověk určitou jistotu, že osolit může ;o) Každopádně se však neptáš hloupě, protože o tom solení jater si to myslí mnoho lidí. Jak alis říká, když se připravuje minutka, tak játra nemají čas ztvrdnout. Rozdíl je však ten, když se játra delší dobu pomalinku dusí. Při takové úpravě se solí ke konci.

Příjemný podvečer Ti přeje,

Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Diana, výborné toustíky pro mlsouny. Lucianko,

neboj, kuřecí játra jsou tak rychle hotová, že nemají čas ztvrdnout. Já osobně dělám i vepřová játra (pokud je dělám hodně zprudka nejsou moc silné plátky) osolená. Nikdy mi neztvrdla. Stejně tak, když je dělám na cibulce, přidávám pepř a sůl hned.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Diana, výborné toustíky pro mlsouny

Kuřecí játra - a před přípravou osolit? Vážně? Ptám se asi jako hlupák, ale neztvrdnou?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz