Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Mléko a smetanu vlijeme do hrnce. Vanilku podélně rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Obojí smícháme se skořicí a pomerančovými slupkami a pomalu přivedeme k varu. 2. Vejce, žloutky a 80 g cukru umícháme v kovové míse do krémovitě hmoty. Potom smetanový základ zvolna prolijeme sítem a postupně ho vmícháme do vaječného krému. 3. Mísu postavíme do horké vodní lázně a obsah našleháme do hustší hmoty. Tu naplníme do misek a necháme vychladnout. 4. Ze 100 g cukru a 100 ml vody připravíme karamel. Nalijeme jej na krém a necháme asi hodinu v chladu. Ozdobíme jahodami a pistáciemi.
Recept je z kategorií: Krémy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dezertní krém s karamelem