Recept Dezertní krém s karamelem

pepicek Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dezertní krém s karamelem

Postup

1. Mléko a smetanu vlijeme do hrnce. Vanilku podélně rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Obojí smícháme se skořicí a pomerančovými slupkami a pomalu přivedeme k varu. 2. Vejce, žloutky a 80 g cukru umícháme v ko­vové míse do krémovitě hmoty. Potom smeta­nový základ zvolna prolijeme sítem a postupně ho vmícháme do vaječného krému. 3. Mísu postavíme do horké vodní lázně a obsah na­šleháme do hustší hmoty. Tu naplníme do misek a necháme vychladnout. 4. Ze 100 g cukru a 100 ml vody připravíme kara­mel. Nalijeme jej na krém a necháme asi hodinu v chladu. Ozdobíme jahodami a pistáciemi.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 03.04.03 vloženo
  • 6761x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 400 kcal, 10 g bílkovin, 27 g tuků, 28 g sacharidů
  • po 230 ml mléka a smetany ke šlehání
  • 1 vanilka
  • 1 malý svítek skořice
  • slupka z poloviny chemicky neošetřeného pomeranče
  • 2 vejce
  • 4 žloutky
  • 180 g cukru
  • 4 rozpůlené jahody
  • nasekaná pistáciová jádra na ozdobení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dezertní krém s karamelem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz