Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vložit mrkve do napařováku a vařit je přikryté po 8-10min. nad vařící vodou do měkka. Mezi tím v míse našlehat dohromady ocet, olej, kmín, sůl a pepř, až je zálivka emulgovaná. Přidat horké mrkvičky a dobře vše promíchat. Podávat teplé, jako zeleninovou přílohu, nebo vychlazené, jako salát.
Recept je z kategorií: Zeleninové saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
29.7.14 11:53
Vařila jsem ze čtyř druhů mrkví (bílá, žlutá, oranžová a
fialová). Kořeny byly větší, tedy jsem je po předvaření překrájela
šikmo na několik dílů. Salát jsem nechala odležet 2 hodiny. Je velice
rychlý, jednoduchý. Až budeme grilovat, připravím jej ve větším
množství. Jen při použití fialové odrůdy mrkve je třeba nechat ji
odležet v marinádě zvlášť. Uvolňuje barvivo, které se během krátké
doby „usadilo“ na bílé odrůdě ; tedy pro příště – smísit těsně před
podáváním! Doporučuji k vyzkoušení, je to neokoukaná příloha
s opravdu nenáročnou přípravou (časově i finančně
) a při použití více barev mrkve i efektní
pro oko.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Deseti-minutový mrkvový salát
2452 příspěvků 30.7.14 17:52
Ta diskuse, kterou babi zmiňuje, mi přijde s odstupem času moc pěkná, včetně casinových poznámek (úplně jsem na to zapomněla, takže dík za odkaz).
Jo a tenhle recept vypadá pěkně, hlavně chválím za to pěstitelství. Já jsem pěstitelka na baterky - máme zahrádku druhým rokem a zatím jsme tam dopěstovali jen fazolky a hrášek (a dcéra jednu cuketu), ještě se musíme moc a moc učit.
Ano @babi, mrkve jsou mé vlastní výpěstky. Na jaře jsem zasela a tyto byly jako první sklizeň. Opravdu vypadají stejně jako na sáčku se semeny
Možná, že kdyby se použila některá z odrůd „baby“ karotky, nemusela by se krájet
Ty moje mrkve jsou přece jen větší a i po
uvaření tužší konzistence.
@birkana Vypada to moc pekne
i kdyz se jedna pouze o mrkev.
Take nekdy kupuji tu barevnou a to ze rozdilne vypada naznacuje, ze take kazda
barva trosinku jinak chutna. Ty mrkve jsou Tvoje produkce? Pridala jsem jednou
podobny recept, kde pouzivam rimsky kmin a tak se muzes mrknout
.http://www.labuznik.cz/recept/kompot-z-mrkve-a-cibule-k-syrum-a-narezu-vyborne/
Musis vsak ignorovat komentare, ancto s receptem nemaji co delat. Casino sice
„vyzkousel“, avsak na celych mrkvich, nenamahal se vse nakrajet na male
kosticky, tak jak recept uvadi.
@daduuja, dej
. A pak poreferuj 
1150 příspěvků 29.7.14 14:28
Dala bych kmín římský, mám ho ráda