Recept Deseti-minutový mrkvový salát Veg

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Deseti-minutový mrkvový salát

Postup

Vložit mrkve do napařováku a vařit je přikryté po 8-10min. nad vařící vodou do měkka. Mezi tím v míse našlehat dohromady ocet, olej, kmín, sůl a pepř, až je zálivka emulgovaná. Přidat horké mrkvičky a dobře vše promíchat. Podávat teplé, jako zeleninovou přílohu, nebo vychlazené, jako salát.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 13.06.03 vloženo
  • 11256x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g mladých, malých mrkví, očištěných
  • 1 lžička na sucho opraženého kmínu
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce dobrého olivového oleje
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 29.7.14 11:53

Vařila jsem ze čtyř druhů mrkví (bílá, žlutá, oranžová a fialová). Kořeny byly větší, tedy jsem je po předvaření překrájela šikmo na několik dílů. Salát jsem nechala odležet 2 hodiny. Je velice rychlý, jednoduchý. Až budeme grilovat, připravím jej ve větším množství. Jen při použití fialové odrůdy mrkve je třeba nechat ji odležet v marinádě zvlášť. Uvolňuje barvivo, které se během krátké doby „usadilo“ na bílé odrůdě :cert: ; tedy pro příště – smísit těsně před podáváním! Doporučuji k vyzkoušení, je to neokoukaná příloha s opravdu nenáročnou přípravou (časově i finančně :think: ) a při použití více barev mrkve i efektní pro oko.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Deseti-minutový mrkvový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Deseti-minutový mrkvový salát

di
2451 příspěvků 30.7.14 17:52

Ta diskuse, kterou babi zmiňuje, mi přijde s odstupem času moc pěkná, včetně casinových poznámek (úplně jsem na to zapomněla, takže dík za odkaz).
Jo a tenhle recept vypadá pěkně, hlavně chválím za to pěstitelství. Já jsem pěstitelka na baterky - máme zahrádku druhým rokem a zatím jsme tam dopěstovali jen fazolky a hrášek (a dcéra jednu cuketu), ještě se musíme moc a moc učit.

birkana
1689 příspěvků 30.7.14 08:17

Ano @babi, mrkve jsou mé vlastní výpěstky. Na jaře jsem zasela a tyto byly jako první sklizeň. Opravdu vypadají stejně jako na sáčku se semeny :potlesk:

Možná, že kdyby se použila některá z odrůd „baby“ karotky, nemusela by se krájet :think: Ty moje mrkve jsou přece jen větší a i po uvaření tužší konzistence.

babi
6360 příspěvků 30.7.14 02:58

@birkana Vypada to moc pekne :palec: i kdyz se jedna pouze o mrkev. Take nekdy kupuji tu barevnou a to ze rozdilne vypada naznacuje, ze take kazda barva trosinku jinak chutna. Ty mrkve jsou Tvoje produkce? Pridala jsem jednou podobny recept, kde pouzivam rimsky kmin a tak se muzes mrknout .http://www.labuznik.cz/recept/kompot-z-mrkve-a-cibule-k-syrum-a-narezu-vyborne/ Musis vsak ignorovat komentare, ancto s receptem nemaji co delat. Casino sice „vyzkousel“, avsak na celych mrkvich, nenamahal se vse nakrajet na male kosticky, tak jak recept uvadi.

birkana
1689 příspěvků 29.7.14 16:54

@daduuja, dej :kytka:. A pak poreferuj :lol:

daduuja
1148 příspěvků 29.7.14 14:28

Dala bych kmín římský, mám ho ráda :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz