Recept Dekadentní cukroví "Sarah Bernhardt"
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Náplň: V ohnivzdorné misce položené nad vařící vodou rozpustit čokoládu. Sejmout z ohně a nechat zchladnout. Smíchat cukr a vodu v malém kastrolku a na pomalém ohni vařit, až je tekutina průhledná, asi 5min. Vložit žloutky do jiné ohnivzdorné misky a nad pomalu vařící vodou je našlehat elektrickým šlehačem, nebo metlou, až jsou na dotek teplé, asi 2min. Sejmout z ohně. Potom pomalu zašlehávat dovnitř horký cukr. Zvýšit rychlost na vysokou a šlehat, až je směs chladná a nadýchaná, asi 3min. Snížit rychlost na střední a postupně pridávat čokoládu, šlehat, až je vše úplně smícháno. Dát do chladničky a zchladit po 1 hodinu, nebo přes noc. Těsto: Předehřát troubu na 180°C. Vyložit plechy pečícím papírem. V míse smíchat marcipán s cukrem do hladka. Našlehat bílek na pevno a vložit ho dovnitř. Přidat sůl, vanilkový cukr a vše dobře zašlehat. Vložit směs do cukrářského sáčku s násadkou s 3/4cm otvorem. Nastříkat na připravený plech 2.5-3cm kopečky asi 3cm do sebe. Péct cukroví, až je zlatové na okrajích a tuhé na dotek, asi 12min. rotovat plech uprostřed pečení. Přendat cukroví na mřížku a nechat vychladnout. (v tomto bodě můžete cukroví uskladnit ve vzduchotěsné krabici, jestli chcete dávat bombony dohromady později). Položit cukroví na mřížku. Vložit náplň do cukrářského sáčku se stejnou násadkou a nastříkat kopečky na cukroví. Přendat do mražáku (já je obvykle dám ven, je-li pod nulou), asi na 1 hodinu, až jsou velice tuhé. Poleva: V ohnivzdorné misce rozehřát čokoládu nad pomalu vařící vodou a zamíchat dovnitř tuk, nebo máslo. Nechat vychladnout do skoro studena. Pracovat rychle, aby se náplň nerozpustila, položit jeden bombon na velkou vidličku a lžičkou jej polít polevou nad miskou. Položit náplní nahoru na mřížku a nechat oschnout. Uschovat v chladničce do použití. P.S.: Sarah Bernhardt byla známá francouzká herečka, pařížský idol, krerou Alfons Mucha zpodobnil na svých divadelních plakátech. Dalo by se o této exentrické divě hodně povídat (mimo jiné se říká, že ráda spávala v rakvi).
Recept je z kategorií: Bonbóny
- 19.11.02 vloženo
- 11475x zobrazeno
Ingredience
- Asi 32 kusů.
- Náplň:
- 170g středně-sladké čokolády, na hrubo posekané
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku vody
- 4 velké žloutky, trochu našlehané
- Těsto:
- 112g mandlového marcipánu (dostane se koupit hotový, nebo dle receptu na Labužníku)
- 1/4 hrnku jemného krystalového cukru
- 1 velký bílek
- vanilkový cukr
- špetka soli
- Poleva:
- 340g středně sladké čokolády, na hrubo posekané
- 2 lžíce tuhého rostlinného tuku, nebo másla
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Dekadentní cukroví "Sarah Bernhardt"
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Dekadentní cukroví "Sarah Bernhardt"
1309 příspěvků 25.1.09 03:43