Recept Dekadentní cukroví "Sarah Bernhardt"

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dekadentní cukroví

Postup

Náplň: V ohnivzdorné misce položené nad vařící vodou rozpustit čokoládu. Sejmout z ohně a nechat zchladnout. Smíchat cukr a vodu v malém kastrolku a na pomalém ohni vařit, až je tekutina průhledná, asi 5min. Vložit žloutky do jiné ohnivzdorné misky a nad pomalu vařící vodou je našlehat elektrickým šlehačem, nebo metlou, až jsou na dotek teplé, asi 2min. Sejmout z ohně. Potom pomalu zašlehávat dovnitř horký cukr. Zvýšit rychlost na vysokou a šlehat, až je směs chladná a nadýchaná, asi 3min. Snížit rychlost na střední a postupně pridávat čokoládu, šlehat, až je vše úplně smícháno. Dát do chladničky a zchladit po 1 hodinu, nebo přes noc. Těsto: Předehřát troubu na 180°C. Vyložit plechy pečícím papírem. V míse smíchat marcipán s cukrem do hladka. Našlehat bílek na pevno a vložit ho dovnitř. Přidat sůl, vanilkový cukr a vše dobře zašlehat. Vložit směs do cukrářského sáčku s násadkou s 3/4cm otvorem. Nastříkat na připravený plech 2.5-3cm kopečky asi 3cm do sebe. Péct cukroví, až je zlatové na okrajích a tuhé na dotek, asi 12min. rotovat plech uprostřed pečení. Přendat cukroví na mřížku a nechat vychladnout. (v tomto bodě můžete cukroví uskladnit ve vzduchotěsné krabici, jestli chcete dávat bombony dohromady později). Položit cukroví na mřížku. Vložit náplň do cukrářského sáčku se stejnou násadkou a nastříkat kopečky na cukroví. Přendat do mražáku (já je obvykle dám ven, je-li pod nulou), asi na 1 hodinu, až jsou velice tuhé. Poleva: V ohnivzdorné misce rozehřát čokoládu nad pomalu vařící vodou a zamíchat dovnitř tuk, nebo máslo. Nechat vychladnout do skoro studena. Pracovat rychle, aby se náplň nerozpustila, položit jeden bombon na velkou vidličku a lžičkou jej polít polevou nad miskou. Položit náplní nahoru na mřížku a nechat oschnout. Uschovat v chladničce do použití. P.S.: Sarah Bernhardt byla známá francouzká herečka, pařížský idol, krerou Alfons Mucha zpodobnil na svých divadelních plakátech. Dalo by se o této exentrické divě hodně povídat (mimo jiné se říká, že ráda spávala v rakvi).

Recept je z kategorií: Bonbóny

Nahlásit recept

  • 19.11.02 vloženo
  • 10886x zobrazeno

Ingredience

  • Asi 32 kusů.
  • Náplň:
  • 170g středně-sladké čokolády, na hrubo posekané
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku vody
  • 4 velké žloutky, trochu našlehané
  • Těsto:
  • 112g mandlového marcipánu (dostane se koupit hotový, nebo dle receptu na Labužníku)
  • 1/4 hrnku jemného krystalového cukru
  • 1 velký bílek
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • Poleva:
  • 340g středně sladké čokolády, na hrubo posekané
  • 2 lžíce tuhého rostlinného tuku, nebo másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dekadentní cukroví "Sarah Bernhardt"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dekadentní cukroví "Sarah Bernhardt"

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dekadentní cukroví ¨Sarah Bernhardt¨ - přidán obrázek
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Květáková polévka Květáková polévka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz