Recept Dědova kabanosová bašta

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do vymazaného pekáče klademe na kolečka nakrájený kabanos, natřeme hořčicí, na něj půlkolečka cibule, strouhaný sýr… několikrát na sebe.

Poslední vrstvu polejeme rozšlehanými vejci a úplně nahoru nasypeme zbytek nastrouhaného sýru.

Pečeme cca 25 minut v troubě rozehřáté na 250°C.

Recept je z kategorií: Chuťovky Maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.06.12 vloženo
  • 1974x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Ingredience

  • 75 dkg kabanosu
  • 3 středně velké cibule
  • 30 dkg sýra - např. Eidam
  • 5-7 vajec
  • plnotučná hořčice

Doporučená příloha

  • cokoli, chleba, bageta, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dědova kabanosová bašta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 09.06.12 16:48

Mrtvuš: zdravím po čase. Tohle je ještě malina, vrcholů sofistikovaného gurmetství se dotýkají zejména poslední „pečicí“ recepty, doporučuju nakouknout. No, člověk se pořád učí…

 
mrtvola
1394 příspěvků 09.06.12 15:58

Jednou, jen jednou člověk neživý nakoukne a hle!: jakýchto výšin rafinovaného gurmetství Labužník za tu dobu dosáhl. Chmchch… :think:

 
glama  09.06.12 13:08

Natož podprsenka staré Dolly, event. zástřik parfémem…
Dobrou chuť.. :roll:

 
Eja
3790 příspěvků 09.06.12 12:35

Nene, nejsme cháska :hug:
Proti točeňáku s hořčící, cibulí a čerstvým chlebem bych nenamítala skoro nic, proč ne - samozřejmě ne jako recept na Labu. Tady je můj problém kromě jiného právě ta představa toho táhnoucího se eidamu…zejména v těch mezivrstvách uprostřed… :mrgreen: to by fakt meruňkovice či cokoli jiného včetně lanýžů nespasila :mrgreen:

 
casino
4463 příspěvků 09.06.12 12:13

:P
No, vy jste teda cháska…, jedoš vedle jedoša :mrgreen:
Pročpa nasazujete dědovi psí hlavu? Možná není gurmet, ale podle toho co spořádá tak gurmán asi; tak mu laskavě nepodsouvejte ty vaše delikatesy ;) bez kterých si patrně ani nevrznete. :mrgreen:
Znám dědky, co připálí i ruský čaj a fčil nemyslím tady TOHOTO :mrgreen:
Jóóó, dyby to tu děda vylepšil sťopečkou meruňkovice, či použil granulát nebo bryndzu, tak ani nešpitnete, že?! :) :mrgreen: :P
Dyž Viktorka slupla bobky s tříhohým kuřetem a ani nemrkla, tak proč by jí vadil točeňák s hořčicí 8)
******
Já spíše dumám, jak se zachová Eidam vystavený skoro půl hoďky půltřetímustu grádů Celsiovým, he? :think:

 
Eja
3790 příspěvků 09.06.12 10:14

:hug: vždycky mne potěší, když komentář „spolknu“ a nenapíšu a ejhle - obstarají to jiní :mavam: bych grilovacího koření taky trochu, tak pytlíček aspoň :mavam:

 
di
2451 příspěvků 08.06.12 13:37

Aničko: že jo? ;-)

 
anickav
2904 příspěvků 08.06.12 12:45
Di, rada si rozšírim vedomosti,

lebo doteraz som nevedela, čo tá staročeská chuť je. Ďakujem, na Labužníka sa oplatí chodiť… :lol:

 
di
2451 příspěvků 06.06.12 17:59

Aničko: určitě, a když se to celé pořádně prosype tou Vegetou, kterou zmínil gmp, bude to mít takovou tu „staročeskou chuť“, jak tu bylo onehdy u jednoho receptu s podobnými ingrediencemi zcela vážně uvedeno…

 
anickav
2904 příspěvků 06.06.12 15:25
Labužnícky

pikantné?!

 
di
2451 příspěvků 06.06.12 07:34

anko: vy jste to trefila!

 
anka22
95 příspěvků 06.06.12 01:06

Tak tak, přidala bych kečup a sojovou omáčku, kečup do vrstev a sojovou omáčku do vajec na zalití. Pak to teprve bude správně vláčné a zároveň jaksi labužnicky pikantní.

 
di
2451 příspěvků 05.06.12 18:33

gmp: a co kečup?

 
gmp
1603 příspěvků 05.06.12 17:40
chybějící surovina

Jako by mi tu něčeho se nedostávalo, taková ta tečka nad „y“, něco málo by to chtělo přidat v surovinách. Že by Vegeta!!!!! :idea:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz