Recept Debrecínské roštěnky

(Hodnoceno 2x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Debrecínské roštěnky

Postup

Roštěnky naklepeme, po okrajích na 2-3 mís­tech nařízneme (aby se při pečení nekroutily), po­solíme, opepříme po obou stranách (špetička soli a špetička pepře na lednu porci), obalíme v hladké mouce (řádně přitiskneme) a na rozpáleném tuku rychle po obou stranách opečeme (asi 2 minuty na každé straně). Tuk přelijeme, na pánvi ho nechá­me jen tak na lžíci, a na něm zpěníme cibuli (asi 4 minuty). Cibuli přesypeme do papiňáku, na pánev nalijeme vřelou vodu, za pomoci vařečky v ní ne­cháme rozpustit přípeky a nalijeme do hrnce. Doli­jeme zhruba 5-7 dl horké hovězí polévky (nebo vodou s masoxem), necháme přejít varem a vloží­me opečené roštěnky. Přidáme houby, oloupaná a jader zbavená pokrájená rajská jablka, očištěnou a na nudličky nakrájenou papriku (zbavenou vnitř­ku, pozor, aby nebyla pálivá), přisypeme pálivou papriku a vše dusíme pod pokličkou doměkka (v papiňáku 40 minut). Hotové roštěnky vyjmeme, šťávu zahustíme lžicí hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, povaříme asi 10 minut. Přece­díme, houby vybereme a dáme zpět do omáčky, zbytek propasírujeme, vložíme do omáčky maso, necháme ještě chvíli prohřát a podáváme.

Recept je z kategorií: Roštěná

Nahlásit recept

  • 15176x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g roštěnek
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • 60 g tuku na opečení (sádlo - může být i s pár škvarky)
  • 1 menší cibule (60-80 g)
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetička pálivé papri­ky
  • 100 g hub. (čerstvých hub, případně naklá­daných žampionů, nebo hrstička sušených - alespoň půl hodiny před použitím namoče­ných)
  • 2 rajčata
  • 1 zelená paprika.

Doporučená příloha

  • knedlíky, rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Werich 9.6.11 16:04

Fantazie! Teno recept je skutečně vynikající, moc jsme si pochutnali :))

Diskuse k receptu Debrecínské roštěnky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Debrecínské roštěnky

anickav
2904 příspěvků 9.6.11 19:30

Pekný večer, casino!
Pri svojich návštevách v maďarských čárdach som zistila, že:

  • obyčajne, ak je niečo na debrecínsky spôsob, obsahuje údenú klobásu, príp. niečo ako lečo…
  • ak je niečo na na bakonyský spôsob, je tam zvyčajne smotana, šľahačka, huby…
  • ak je to niečo na budapešťský spôsob, často je tam husacia pečeň (játra), huby, údená slanina, príp. hrášok - nejaké ragu…
  • kalocsai spôsob, obyčajne so šunkou a paprikou
  • maďarský spôsob - obyčajne s lečom, perkelty a pod.
  • tokajský spôsob - s vínom

Toľko môj súkromný výskum.
A.

casino
4497 příspěvků 9.6.11 18:07

Dosud jsem žil v domnění, že když je něco debrecín*, tak s kouskem uzeniny, nebo uzenky, nejlépe debrecínské :-)
No, neplatí to bezvýhradně…, asi :think:
Trošku mi to připomnělo maso po bakoňsku (bez smetany)… a už se mi vylíhl v makovici další blbííí nápad, zda když jsou kotlety po bakoňsku a debrecínské roštěnky, tak jestli jsou i bakoňské rošťěnky :?:
Světe nediv se, jsou!
A dokonce na Labužníkovi :mrgreen:

Werich
1 příspěvek 9.6.11 16:04

Fantazie! Teno recept je skutečně vynikající, moc jsme si pochutnali :))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz