Recept Debrecínské roštěnky

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Debrecínské roštěnky

Postup

Roštěnky naklepeme, po okrajích na 2-3 mís­tech nařízneme (aby se při pečení nekroutily), po­solíme, opepříme po obou stranách (špetička soli a špetička pepře na lednu porci), obalíme v hladké mouce (řádně přitiskneme) a na rozpáleném tuku rychle po obou stranách opečeme (asi 2 minuty na každé straně). Tuk přelijeme, na pánvi ho nechá­me jen tak na lžíci, a na něm zpěníme cibuli (asi 4 minuty). Cibuli přesypeme do papiňáku, na pánev nalijeme vřelou vodu, za pomoci vařečky v ní ne­cháme rozpustit přípeky a nalijeme do hrnce. Doli­jeme zhruba 5-7 dl horké hovězí polévky (nebo vodou s masoxem), necháme přejít varem a vloží­me opečené roštěnky. Přidáme houby, oloupaná a jader zbavená pokrájená rajská jablka, očištěnou a na nudličky nakrájenou papriku (zbavenou vnitř­ku, pozor, aby nebyla pálivá), přisypeme pálivou papriku a vše dusíme pod pokličkou doměkka (v papiňáku 40 minut). Hotové roštěnky vyjmeme, šťávu zahustíme lžicí hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, povaříme asi 10 minut. Přece­díme, houby vybereme a dáme zpět do omáčky, zbytek propasírujeme, vložíme do omáčky maso, necháme ještě chvíli prohřát a podáváme.

Recept je z kategorií: Roštěná

Nahlásit recept

  • 13403x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g roštěnek
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • 60 g tuku na opečení (sádlo - může být i s pár škvarky)
  • 1 menší cibule (60-80 g)
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetička pálivé papri­ky
  • 100 g hub. (čerstvých hub, případně naklá­daných žampionů, nebo hrstička sušených - alespoň půl hodiny před použitím namoče­ných)
  • 2 rajčata
  • 1 zelená paprika.

Doporučená příloha

  • knedlíky, rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Werich 09.06.11 16:04

Fantazie! Teno recept je skutečně vynikající, moc jsme si pochutnali :))

Diskuse k receptu Debrecínské roštěnky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Debrecínské roštěnky

anickav
2904 příspěvků 09.06.11 19:30

Pekný večer, casino!
Pri svojich návštevách v maďarských čárdach som zistila, že:

  • obyčajne, ak je niečo na debrecínsky spôsob, obsahuje údenú klobásu, príp. niečo ako lečo…
  • ak je niečo na na bakonyský spôsob, je tam zvyčajne smotana, šľahačka, huby…
  • ak je to niečo na budapešťský spôsob, často je tam husacia pečeň (játra), huby, údená slanina, príp. hrášok - nejaké ragu…
  • kalocsai spôsob, obyčajne so šunkou a paprikou
  • maďarský spôsob - obyčajne s lečom, perkelty a pod.
  • tokajský spôsob - s vínom

Toľko môj súkromný výskum.
A.

casino
4488 příspěvků 09.06.11 18:07

Dosud jsem žil v domnění, že když je něco debrecín*, tak s kouskem uzeniny, nebo uzenky, nejlépe debrecínské :-)
No, neplatí to bezvýhradně…, asi :think:
Trošku mi to připomnělo maso po bakoňsku (bez smetany)… a už se mi vylíhl v makovici další blbííí nápad, zda když jsou kotlety po bakoňsku a debrecínské roštěnky, tak jestli jsou i bakoňské rošťěnky :?:
Světe nediv se, jsou!
A dokonce na Labužníkovi :mrgreen:

Werich
1 příspěvek 09.06.11 16:04

Fantazie! Teno recept je skutečně vynikající, moc jsme si pochutnali :))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Ořechový koláč Ořechový koláč
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz