Recept Debrecínské brambory

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Slaninu nakrájet na tenké plátky a na horké pánvi ji smažit tak dlouho, až se začne vyškvařovat tuk. Cibule na drobno posekat a osmažit je na výpeku do zlatova. Sejmout pánev s ohně a posypat vše paprikou. Přidat trochu vody, neoloupané debrecínky a pánev přikrýt. Podusit vše tak 7 - 8 minut. Vyjmout debrecínky, nakrájet je na tlusté plátky, vrátit je na pánev a vše podusit tak dlouho, až šťáva zhoustne. Oloupat brambory a nakrájet je na kolečka stejně tlustá jako debrecínky. Brambory ve velkém množství oleje osmažit do hněda a křupava. Vyjmout je a osušit na ubrousku. Ochutit je solí a posekanou petrželkou a přidat je k debrecínkám. Brambory ihned podávat. Původní název¨Debreceni krumpli egytál¨ Přeloženo z cizojazyčné kuchařky.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 12.12.06 vloženo
  • 4897x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g uzené slaniny
  • 2 malé cibule
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 2 páry Debrecínek (asi 400 g)
  • 800 g brambor
  • asi 200 ml sádla nebo oleje
  • sůl
  • malý svazek petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Debrecínské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz