Recept Dánská cuketová polévka

(Hodnoceno 2x) Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dánská cuketová polévka

Postup

Brambory budto oskrabte nebo je jen dobre omyjte. Vsechny ingredience nakrájejte na kostky a na oleji je v kastrole restujte az dostanou barvu. Do kastrolu pridejte 1 litr vody a varte 30 minut. Obsah kastrolu rozmixujte rucním mixerem a pokud je polévka prílis hustá, zredte ji trochou vody. Varte jeste 15 minut, osolte a opeprete. Na kazdou porci dejte velkou lzíci jogurtu nebo smetany. Tato polévka patrí v Dánsku k tradicním podzimním a zimním polévkám.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 19.09.07 vloženo
  • 13437x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 cukety
  • 4 stredne velké brambory
  • 2 rozetrené strouzky cesneku
  • 2 feferonky (nebo více), jemne nakrájené
  • olivový olej
  • jogurt nebo hustá smetana
  • sul
  • bílý mletý pepr

Doporučená příloha

  • Chléb, bageta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

malissima 17.04.12 14:11

jednoznacne odporucam!

Odkaz na uvaření

wydra 04.09.11 11:49

Dnes bude k obědu. Je dost dobrá, tím česnekem zajímavá. Trochu jsem ji „powydřila“ opraženýma semínkama slunečnicovýma a nasekanými lístky špenátu . Nějak se mi do ní jiná tráva nehodila .

Diskuse k receptu Dánská cuketová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 07.09.11 23:01

Není zač :-)
To byla jen taková recese pro přátele, jak se o nich zmiňuji ZDE
Prosím, neplésti si s TÍMTO

Edit:
První odkaz nepremáva:
HLEDÁM RECEPT
Chuťovka? Jak pro koho…

alena45
588 příspěvků 07.09.11 22:40

ďakujem za odpoveď. Toto všetko na večeru ? A ja pokrávané rajčiny a kvasenou uhorkou a syrom a len tak detskou lyžičkou vyjedám z misy.

casino
4488 příspěvků 07.09.11 22:34

Focení proběhlo na založeném stole ještě před večeří…
Studený předkrm
Teplý předkrm: Vařená vepřová hlava s křenovočesnekovooctovopepřovosolným přelivem
Hlavní chod

alena45
588 příspěvků 07.09.11 21:52

A čo ste ďalej jedli tými troma vidličkami ?

casino
4488 příspěvků 07.09.11 21:49

Trošku jsem to přehnal s feferóónem, tak jsem to zachraňoval dýňovým krémem (foto).
Vypadalo to na harakiri, ale bylo to jako oheň a voda…
Nebo jin a jang…
Nakonec to všem chutnalo…
Prý…
No, říkali, že ty kontrastní chuti mají něco do sebe :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.09.11 11:49

Dnes bude k obědu. Je dost dobrá, tím česnekem zajímavá. Trochu jsem ji „powydřila“ opraženýma semínkama slunečnicovýma a nasekanými lístky špenátu . Nějak se mi do ní jiná tráva nehodila .

alena45
588 příspěvků 29.07.11 20:43

jéjda, ďalšia skvelá !

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz