Recept Dánská cuketová polévka

(Hodnoceno 2x) spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dánská cuketová polévka

Postup

Brambory budto oskrabte nebo je jen dobre omyjte. Vsechny ingredience nakrájejte na kostky a na oleji je v kastrole restujte az dostanou barvu. Do kastrolu pridejte 1 litr vody a varte 30 minut. Obsah kastrolu rozmixujte rucním mixerem a pokud je polévka prílis hustá, zredte ji trochou vody. Varte jeste 15 minut, osolte a opeprete. Na kazdou porci dejte velkou lzíci jogurtu nebo smetany. Tato polévka patrí v Dánsku k tradicním podzimním a zimním polévkám.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 19.09.07 vloženo
  • 14132x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 cukety
  • 4 stredne velké brambory
  • 2 rozetrené strouzky cesneku
  • 2 feferonky (nebo více), jemne nakrájené
  • olivový olej
  • jogurt nebo hustá smetana
  • sul
  • bílý mletý pepr

Doporučená příloha

  • Chléb, bageta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

malissima 17.4.12 14:11

jednoznacne odporucam!

Odkaz na uvaření

wydra 4.9.11 11:49

Dnes bude k obědu. Je dost dobrá, tím česnekem zajímavá. Trochu jsem ji „powydřila“ opraženýma semínkama slunečnicovýma a nasekanými lístky špenátu . Nějak se mi do ní jiná tráva nehodila .

Diskuse k receptu Dánská cuketová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dánská cuketová polévka

casino
4497 příspěvků 7.9.11 23:01

Není zač :-)
To byla jen taková recese pro přátele, jak se o nich zmiňuji ZDE
Prosím, neplésti si s TÍMTO

Edit:
První odkaz nepremáva:
HLEDÁM RECEPT
Chuťovka? Jak pro koho…

alena45
588 příspěvků 7.9.11 22:40

ďakujem za odpoveď. Toto všetko na večeru ? A ja pokrávané rajčiny a kvasenou uhorkou a syrom a len tak detskou lyžičkou vyjedám z misy.

casino
4497 příspěvků 7.9.11 22:34

Focení proběhlo na založeném stole ještě před večeří…
Studený předkrm
Teplý předkrm: Vařená vepřová hlava s křenovočesnekovooctovopepřovosolným přelivem
Hlavní chod

alena45
588 příspěvků 7.9.11 21:52

A čo ste ďalej jedli tými troma vidličkami ?

casino
4497 příspěvků 7.9.11 21:49

Trošku jsem to přehnal s feferóónem, tak jsem to zachraňoval dýňovým krémem (foto).
Vypadalo to na harakiri, ale bylo to jako oheň a voda…
Nebo jin a jang…
Nakonec to všem chutnalo…
Prý…
No, říkali, že ty kontrastní chuti mají něco do sebe :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.9.11 11:49

Dnes bude k obědu. Je dost dobrá, tím česnekem zajímavá. Trochu jsem ji „powydřila“ opraženýma semínkama slunečnicovýma a nasekanými lístky špenátu . Nějak se mi do ní jiná tráva nehodila .

alena45
588 příspěvků 29.7.11 20:43

jéjda, ďalšia skvelá !

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz