Recept Dančí, srnčí, nebo jelení Bourguignonne

(Hodnoceno 3x) babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dančí, srnčí, nebo jelení Bourguignonne

Postup

Nakrájet odblaněné maso na 3cm kostky. Smíchat maso s cibulkami (dávám je do mušelínu, aby se daly jednoduše vyjmout), vínem, portem a česnekem ve velké míse. Přikrýt ji a dát do druhého dne do chladničky. Slít maso a uschovat cibulky a tekutinu zvlášť. Osušit maso a protřepat ho s moukou, odstranit přebytek mouky. Rozehřát olej na pánvi a po částech a na prudko osmažit maso po všech stranách do hněda. Vyjmout maso a osušit ho na ubrousku. Pokračovat se zbytkem masa. Vrátit všechno maso na pánev, zalít ho uschovanou marinádou (vínem), rajčatovou sedlinu, přidat bobkové listy, vývar, přikrýt a dusit asi 1 hodinu (záleží na druhu masa). Přidat uschované cibulky a vařit další 1 hodinu, nebo až je maso měkké. Zamíchat dovnitř houbyčky a dusit je, až i ty změknou. Vyjmout bobkové listy. Podávat horké s bagetou a stejným červeným vínem. TIP: Uleželý Bourguignonne je ještě lepší. Dá se také zmrazit.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 18.01.04 vloženo
  • 41478x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kg dančího, jeleního, nebo srnčího masa na dušení
  • 10 (asi 250g) malých nakládacích cibulek
  • 500ml robustného červeného vína
  • 120ml portského vína
  • 1 stroužek česneku rozdrcený
  • mouka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 8 lžic rajčatové sedliny (rozmělněná, nebo rozmixovaná rajčata) absolutně ne kečup!
  • 250ml hovězího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 200g malých houbiček, nebo žampionů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.1.17 18:26

Za mě nic moc. Víno opět změnilo šťavnaté maso v kyselou kostku bez chuti. Nejchutnější na tom všem byly ty cibulky a žampiony. Maso bylo trochu utrpení. Snad s jiným vínem nebo bez něj.

Odkaz na uvaření

Sidous 20.12.13 11:16

Vynikající

Odkaz na uvaření

pg405 2.11.10 08:30

Prostě skvělé všem doporučuji

Diskuse k receptu Dančí, srnčí, nebo jelení Bourguignonne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dančí, srnčí, nebo jelení Bourguignonne

babi
6360 příspěvků 5.11.10 22:13

Diky! Varila jsem kdykoliv jsem mela nejake odrezky z divociny, stale kvalitni maso, avsak v kouscich a nevhodne k jinemu zpracovani…

pg405
1 příspěvek 2.11.10 08:30

Prostě skvělé všem doporučuji

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz