Recept Dančí, srnčí, nebo jelení Bourguignonne

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dančí, srnčí, nebo jelení Bourguignonne

Postup

Nakrájet odblaněné maso na 3cm kostky. Smíchat maso s cibulkami (dávám je do mušelínu, aby se daly jednoduše vyjmout), vínem, portem a česnekem ve velké míse. Přikrýt ji a dát do druhého dne do chladničky. Slít maso a uschovat cibulky a tekutinu zvlášť. Osušit maso a protřepat ho s moukou, odstranit přebytek mouky. Rozehřát olej na pánvi a po částech a na prudko osmažit maso po všech stranách do hněda. Vyjmout maso a osušit ho na ubrousku. Pokračovat se zbytkem masa. Vrátit všechno maso na pánev, zalít ho uschovanou marinádou (vínem), rajčatovou sedlinu, přidat bobkové listy, vývar, přikrýt a dusit asi 1 hodinu (záleží na druhu masa). Přidat uschované cibulky a vařit další 1 hodinu, nebo až je maso měkké. Zamíchat dovnitř houbyčky a dusit je, až i ty změknou. Vyjmout bobkové listy. Podávat horké s bagetou a stejným červeným vínem. TIP: Uleželý Bourguignonne je ještě lepší. Dá se také zmrazit.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 18.01.04 vloženo
  • 40093x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kg dančího, jeleního, nebo srnčího masa na dušení
  • 10 (asi 250g) malých nakládacích cibulek
  • 500ml robustného červeného vína
  • 120ml portského vína
  • 1 stroužek česneku rozdrcený
  • mouka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 8 lžic rajčatové sedliny (rozmělněná, nebo rozmixovaná rajčata) absolutně ne kečup!
  • 250ml hovězího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 200g malých houbiček, nebo žampionů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.01.17 18:26

Za mě nic moc. Víno opět změnilo šťavnaté maso v kyselou kostku bez chuti. Nejchutnější na tom všem byly ty cibulky a žampiony. Maso bylo trochu utrpení. Snad s jiným vínem nebo bez něj.

Odkaz na uvaření

Sidous 20.12.13 11:16

Vynikající

Odkaz na uvaření

pg405 02.11.10 08:30

Prostě skvělé všem doporučuji

Diskuse k receptu Dančí, srnčí, nebo jelení Bourguignonne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 05.11.10 22:13

Diky! Varila jsem kdykoliv jsem mela nejake odrezky z divociny, stale kvalitni maso, avsak v kouscich a nevhodne k jinemu zpracovani…

pg405
1 příspěvek 02.11.10 08:30

Prostě skvělé všem doporučuji

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Chilli con carne Chilli con carne
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz