Recept Dalmatská pašticada

Chorvatská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dalmatská pašticada

Úvod

Měkké šťavnaté maso s omáčkou plnou vůně a chutí.
Chuťový zážitek umocní Dingač z poloostrova Pelješac, který patří mezi deset nejkvalitnějších jakostních odrůd světa.

Postup

Špalík masa otřeme vlhkou utěrkou, protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, rozpůlenými stroužky česneku a hřebíčky.

V misce zalijeme octem a necháme v lednici přes noc odležet. Nezapomeneme několikrát otočit.

V hrnci rozpálíme olej, maso otřeme, osolíme, opepříme, vetřeme strouhaný oříšek a opečeme do hněda ze všech stran.

Do výpeku přidáme cukr, najemno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájený celer, necháme zkaramelizovat.
Zalijeme vínem, odpaříme alkohol.
Přilijeme zeleninový vývar, aby maso bylo potopené a vaříme na mírném ohni 3h doměkka.

Omáčku zahustíme strouhankou opraženou na másle.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.04.16 vloženo
  • 3224x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h+naložení

Ingredience

  • 1kg karabáčku
  • 250g uzené slaniny
  • 1 palice česneku
  • 4 hřebíčky
  • 100ml červeného vinného octa
  • hrubě drcený pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 menší celer
  • 200ml červeného vína
  • 1 lžička tmavého cukru
  • zeleninový vývar
  • strouhanka
  • máslo.

Doporučená příloha

  • bramborové noky, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 28.04.16 17:49

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Dalmatská pašticada

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 28.04.16 18:23

Pašticada po dalmatinsku - neskutečná dobrota a vzpomínka na úžasnou dovolenou. Kdo seženete Prošek, použijte jej. A ještě před dušením přidejte maličko rajčatového protlaku.

Chutná i s těstovinami, tak jsem Pašticadu jedla před mnoha lety v Dalmácii :srdce:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz