Recept Dalmatská pašticada

Chorvatská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dalmatská pašticada

Úvod

Měkké šťavnaté maso s omáčkou plnou vůně a chutí.
Chuťový zážitek umocní Dingač z poloostrova Pelješac, který patří mezi deset nejkvalitnějších jakostních odrůd světa.

Postup

Špalík masa otřeme vlhkou utěrkou, protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, rozpůlenými stroužky česneku a hřebíčky.

V misce zalijeme octem a necháme v lednici přes noc odležet. Nezapomeneme několikrát otočit.

V hrnci rozpálíme olej, maso otřeme, osolíme, opepříme, vetřeme strouhaný oříšek a opečeme do hněda ze všech stran.

Do výpeku přidáme cukr, najemno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájený celer, necháme zkaramelizovat.
Zalijeme vínem, odpaříme alkohol.
Přilijeme zeleninový vývar, aby maso bylo potopené a vaříme na mírném ohni 3h doměkka.

Omáčku zahustíme strouhankou opraženou na másle.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.04.16 vloženo
  • 3449x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h+naložení

Ingredience

  • 1kg karabáčku
  • 250g uzené slaniny
  • 1 palice česneku
  • 4 hřebíčky
  • 100ml červeného vinného octa
  • hrubě drcený pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 menší celer
  • 200ml červeného vína
  • 1 lžička tmavého cukru
  • zeleninový vývar
  • strouhanka
  • máslo.

Doporučená příloha

  • bramborové noky, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 28.04.16 17:49

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Dalmatská pašticada

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1668 příspěvků 28.04.16 18:23

Pašticada po dalmatinsku - neskutečná dobrota a vzpomínka na úžasnou dovolenou. Kdo seženete Prošek, použijte jej. A ještě před dušením přidejte maličko rajčatového protlaku.

Chutná i s těstovinami, tak jsem Pašticadu jedla před mnoha lety v Dalmácii :srdce:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz