Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z kvasnic, vlahého mléka a trochy mouky připravíme kvásek. Po jeho vzejití k němu přidáme zbytek mouky, prolisované brambory, trochu soli a vypracuje tužší těsto. Necháme přikryté nakynout do dvojnásobného objemu. Vyklopíme na trochu pomoučený vál a rozdělíme ho na 20 stejných kousků, ze kterých tvoříme podlouhlé dalamánky. Poskládáme je na vymaštěný plech a ještě necháme nakynout. Potom na jejich povrchu podélně nařízneme mělký zářez. Slabě je vodou potřeme a posypeme solí a kmínem. Ve středně horké, předem vyhřáté troubě je pečeme asi 15 minut tak, aby měly křupavou kůrčičku.
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dalamánky jako z pekárny
44 příspěvků 16.6.09 22:59
Pepi zkus tyhle, s těma mamča bodovala a taky s těmi rohlíčky.
1309 příspěvků 14.6.09 09:24
všechno proběhlo přesně dle předpisu s nejlepšími čerstvými surovinami, bohužel musím konstatovat totéž do Zdenka … tohle těsto už v troubě dále nepracuje, je zřejmě příliš hutné a přestože mělo dostatek času před pečením na dokynutí, je výsledek žalolostně tuhý a dokonce placatější, než do trouby původně šel.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Babi,moc zdravím,dnes jsem si vyhledala tento recept,protože na obrázku se ty dalamánky tak pěkně tváří,ale takové jsem je rozhodně neměla jsou z toho nízké tuhé placičky,co jsem asi udělala špatně. Zd.