Recept Ďábelský drůbeží karbanátek s omáčkou
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Omáčka: Našlehat všechny ingredience a přikryté dát do studena (až na 2 dny). Karbenátek: Smíchat všechny ingredience dohromady, dobře je uhníst a rozdělit vše na 4 díly. Každý vytvarovat do koule a tu zploštit na 12mm tlustý karbanátek. Usmažit karbanátky na skoro suché pánvi, nebo na grilu na středním ohni po obou stranách dohněda, asi po 5-7min. na každé straně. Otoustovat housky řeznou stranou nahoru. Potřít spodní část 1 lžicí omáčky, položit nahoru karbenátek. Také ho potřít 1 lžicí omáčky a na ni poskládat plátky rajčete, cibule a kopeček rokety. Přikrýt vrchní částí housky a podávat na míse ozdobené zbytkem rokety a zbytkem omáčky vložené do malé misky. P.S. Chipotle chili papričky jsou konzervované v pikantní rajské omáčce zvané Adobo (recept na omáčku na Labužníku). TIP: Karbanátky lze podávat místo housky s bramborovou kaší, obložené roketou, rajčetem a cibulí, nebo v zimě se zelným salátem jako je červenobílý zelný salát z Labužníka.
Recept je z kategorií: Mleté maso
- 22.11.03 vloženo
- 6820x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Tatarská omáčka:
- 3/4 hrnku dobré majonézy
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce na velice jemno posekané cibule
- 2 lžíce posekaného kopru
- 1 lžíce posakaných konzervovaných chipotle chili, nebo jiných, nebo několik kapek chili omáčky, Tabasco mleté pálivé papriky atd.
- 1 lžíce slitých kaparů, posekaných
- Karbanátek:
- 500g pomletého krůtího/krocaního, nebo kuřecího masa
- 1 lžíce olivového oleje
- Worcestershire omáčka
- 1 lžička pikantní hořčice
- 1 stroužek utřeného česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce rajské pasty (ne kečup!)
- 1 lžíčka cukru
- 4 plnozrnné kulaté housky rozkrojené napůl
- 2 na půlkolečka nakrájené červené cibule
- 4 zralá rajčata na tenké plátky nakrájená
- asi 30g kytička rokety, nebo nejakých klíčků
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ďábelský drůbeží karbanátek s omáčkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ďábelský drůbeží karbanátek s omáčkou
hned na začátku uvedu, že se mně před správnou váhu nějak zapletla dvojka, která tam pochopitelně nepatřila a byla odstraněna. Recept uvádí 1 pound, což je 450g mletého masa, který jsem zaokrouhlila na 500g. Píšeš velice humorně, ale naprosto dostačující by bylo na evidentní chybu jednoduše upozornit. Máš naprostou pravdu v tom, že váhy a jiné míry přepočítávám z imperiálních. Nejsem si však vědoma žádného mnou uveřejného receptu, který by používal 48 ks česneku, už jenom proto, že bych asi uvedla jsou-li to stroužky, anebo palice.
Děkuji Ti za upozornění na překlep a s pozdravem,
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi ,pri rozdeleni smesi na karbanatek na 4 dily,vychazi ,ze jeden karbanatek bude vazit jenom za pouziti masa(bez pripocitani primesi)625 gramu.Pri vytvarovani teto masove smesi na karbanatek o sile 12 mm,se dostaneme k rozmeru o prumeru saloniho francouzkeho talire ,cca o prumeru 32 cm.Jak ho po upeceni napechuji do normalni housky?Doufam ,ze slo o preklep.Take mne dost udivuji podivne vahy a pocty pouzitych surovin.Prikladne 48 ks cesneku,proc ne 50?A tak podobne.Co se tyka vahovych podivnosti ,prisuzuji to k rozdilnosti mezi metrickou soustavou a anglickou,pripadne pouzivanou "hrnickovou "vahou hojne pouzivanou v Americe.