Recept Cvrčci po papuánsku
oldsoft Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Cvrčci se nechají jeden den vyhladovět, aby se uvnitř pročistili (nejlépe v ledničce). Nakrájejte oloupané stroužky česneku. Na pánev dejte máslo a přidejte do něj nakrájený česnek. Když začne hnědnout, přidejte cvrčky, osolte je a na mírném plameni smažte do křupava, tj. asi 3 minuty. Posypejte nakrájenou petrželí a instantním bujónem. Podávejte s vařenou rýží. - Až sem opsáno z kuchařky "Hmyz na talíři" od Juliety Ramos - Elorduy(ové). Autorka doporučuje hmyz před použitím neomývat, neboť se tím ztrácí chuť - připravujete ho o feromony, které dodávají většinu vůně a chuti. Ve svém exoskeletonu vyrábí hmyz antibiotické látky, které nedovolují přítomnost jakýchkoliv nebezpečných mikroorganismů a navíc všechny zárodky zahynou, když se hmyz připravuje při teplotě nad 230 stupňů Celsia. - Potud tedy kniha, recept jsem nezkoušel - nemám na to odvahu. Zříkám se jakékoliv odpovědnosti za případné zdravotní následky způsobené tímto receptem. (Celkem mě překvapuje, že Papuánci mají k dispozici instantní bujón...)
Recept je z kategorií: Zábavné recepty
- 31.10.04 vloženo
- 12409x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 den + 10 minut
Ingredience
- 8 polévkových lžic másla
- 1 cibule česneku, s oloupanými stroužky
- 250 g živých cvrčků (Acheta domestica)
- 1/8 čajové lžičky soli
- Petržel nakrájená, podle chuti
- Instantní bujón, podle chuti.
Doporučená příloha
rýže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku16.1.11 12:48
Možná bych recept malinko na příště upravil, ale jinak byli cvrčci chutní, všichni kdo se odvážili si pochutnali. Doporučuji se přemoct a ochutnat.
Líbí se miDiskuse k receptu Cvrčci po papuánsku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Cvrčci po papuánsku
JanP, na rovnátka už je asi pozdě, že?

No, co ale zkusit pečící papír, jak píše gmp TADY V ÚVODU
Když to funguje na nerezových, proč by ne i na zubech zlatých, že?
2453 příspěvků 20.4.11 13:30
JanP: já bych věděla - blbě.
141 příspěvků 20.4.11 12:16
Môže to byť chutné a dobré.
Ako však dostanem svrčie nožičky spomedzi zubov?
Možná bych recept malinko na příště upravil, ale jinak byli cvrčci chutní, všichni, kdo se odvážili, si pochutnali. Doporučuji se přemoct a ochutnat.
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Zdravím všechny,cvrčky běžně seženete v lépe vybavených obchodech chovatelských potřeb,např. v Praze v Lidické nebo vo OC Smíchov,taky v Hornbachu atd. Bezva prodejna je i v Rudné,tam jezdím pro cvrčky já,mají tam stálý přísun.Zatím je kupuju chameleonovi Glumovi,ale fakt to vyzkouším a napíšu,jaký to bylo.
nevím, kde se dají koupit, ale polož svůj dotaz do diskusního fóra - sekce kde koupit či sehnat . Tady na tvůj dotaz málokdo narazí.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Nevíte kde se dají koupit cvrči určené k jídu? Chtěl bych to vyzkoušet:)
383 příspěvků 25.1.09 03:43
co rika Manana je pravda, v Mexico City jsme prodavat smazene cvrcky videli, ale neochutnali (schazi nam jako pravym stredoevropanum odvaha). A pak jsme se toulali po Mexiku, az jsme dosli k jedne hore blizko mesta Taxco, na kterou kazdy rok priletaji na jare miliardy nejakych brouku se parit. Mistni i nemistni pak na ne chodi a roluji si je zive do tortill a basti to jenom tak. Nastesti jsme tam byli uz po tahu.
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Já bych to velice rád vyzkoušel, ale sám si to připravovat nebudu (nemám odvahu), musím si holt naplánovat nějakou cestu do zahraničí, kde se podobné mlsky připravují.
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Manano, do Mexika se s manzelem chceme kouknout pristi rok, ale na ty cvrcky si musim dati velky pozor, to neni pro mne. Ja verim, ze prazene mohou byti velmi dobre, ale ja bramburky take nerada.
Oldsofte, ja take bych nemela odvahu tento recept odzkouset, odrazuje mne uz to, kdyz vidim, jak obcas v televizi takove lucni potvory v nekterych zemich lide konzumuji. Ale presto diky i za tento typ receptu, alespon mne to trosku odradilo jit si pro neco do lednice.
V Mexiku běžně prodávají (i když je to zakázáno!) pražené střední koníky, zvané chapulines, a jsou vynikající, lepší než naše brambůrky! Pokud tam pojedete, nepropásněte!
stačí poslat pepíčkovi mail s prosbou o přidání této kategorie…a je to vyřešené
Ten recept je opravdový, ale nemohl jsem najít žádnou vhodnou kategorii. Stejně to nikdo nebude dělat, je to tu jen pro zajímavost.
tak to jsem se pobavila - hahaha - zrovna jsem sledovala Toulavou kameru a tam právě vyprávěli o přípravě nějakých brouků, tak jsem si nevšimla, že jde o zábavný recept. Po krátké chvíli mi to došlo - hahaha. Bylo by zajímavé, kdyby se nějaký živý cvrček v bytě zabydlel, po úniku z té očišťovací kůry, nechtěla bych tam bydlet