Recept Cukrovaný zajíc

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Cukrovaný zajíc

Postup

1. Máslo utřeme za postupného přidávání cukru, vanilkového cukru a vajec do pěny. Každé vejce třeme nejméně 30 vteřin. 2. Přimícháme rum a zapracujeme polohrubou mouku promíchanou s kypřícím práškem a sola­mylem. Formu na zajíce vymastíme a vysypeme mletými mandlemi. 3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu naplní­me těstem a pečeme na spodní příčce trouby asi 30 min. Vyjmeme z trouby, necháme poněkud vy­chladnout a vyklopíme. Na kuchyňské mřížce ne­cháme zcela vychladnout. Před podáváním zajíce hojně pocukrujeme, případně mu lze kolem krku uvázat barevnou mašli. Tip: Zajíce rychleji upe­čeme s mraženým třeným těstem.

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 19.04.03 vloženo
  • 4844x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Ingredience

  • 1 kousek asi 310 kcal, 4 g bílkovin, 12 g tuků, 42 g sacharidů
  • 125 g másla
  • 150 g cuk­ru
  • 1 balíček vanilkového cuk­ru
  • 4 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 150 g polohrubé mou­ky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžička kypřícího práš­ku
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • 150 g moučkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cukrovaný zajíc

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz