Recept Cukinová Pakora Veg Bezlep Pra

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cukinová Pakora

Úvod

Je to uz jeden vyborny recept na vyprazanu zeleninu od Babi Křupavé indické smažené Pakory ze zeleniny.
Tym ze India je obrovska krajina, tak je aj viac miestnych variaci na tento recept, v tomto sa pouziva surova zelenina a vypraza sa bez vajiciek len zo zmesky bezlepkovych muk, cicerova, ryzova a kukuricna.

Postup

1-Mladu cukinu a karfiol nakrajame na platky.

2-V miske zmiesame hrachovu muku - ja som mal Indicku Besan - ryzovu muku a kukuricnu muku, pridame kumin, chilli a sol a pridavame vodu a vymiesame cesticko. Tento recept sa da robit aj bez miesania dalsich muk len z hrachovej, ale takto to dobre „drzi“ na hladkej zelenine ako je cukina. (Ryzova muka tu je ako lepidlo).

3-Dame si rozohriat rastlinny olej, surove nakrajane platky macame - obalujeme a dame vyprazat do zlatista. Dame vysusit na papierovu utierku.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.09.11 vloženo
  • 7375x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 2 mlada cukina
  • 1 malý karfiol
  • 1 hrncek múka Besan
  • 1/2 hrnceka múka ryžová
  • 3 lyzice múka kukuričná
  • 1 lyzicka rasca rímska
  • 1/2 lyzicky čili paprička mletá
  • soľ
  • olej na vyprážanie
  • voda podľa potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cukinová Pakora

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 15.01.12 12:55

Uz som mudrejsi.. :oops: takze „Ghana Besan“ je ta z cizrny a „Matar Besan“ je z hrachu. :roll:
 http://www.satyendrasattoo.com/besan.html

 
Bento
794 příspěvků 15.01.12 12:47

u nas teraz svieti slnko …a je teplo a indovia ma pletu :roll: , ja uz naozaj neviem co je v nej.Ale nema to ziadne prisady taka obycajna muka.
 http://www.indiamart.com/…n-flour.html

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.01.12 12:18

Bento, ale besanova mouka je z cizrny, hrachova mouka a vyrobek Hrasky jsou z obycejneho hrachu a to je dost velky rozdil chuti. Chystam se udelat tempuru z obojiho, jen co se to hodi.

 
Bento
794 příspěvků 15.01.12 11:10

Tu je velka debata ohladom hrachovej muky … ja Hrasku nepoznam ale tento recept pouziva 100% tradicnu Indicku hrachovu muku ktora sa vola Besan.( je lacna ).
Super je aj vyprazany lilek .Vid foto.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gram_flour

Příspěvek upraven 15.01.12 v 11:18

 
Bento
794 příspěvků 15.09.11 17:35

:lol: toho hrachoveho cesticka som navyrabal vela, tak som tam potom supol male karbanatky… :wink: :palec:

Příspěvek upraven 15.01.12 v 11:05

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz