Recept Cuketový štrůdl

lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Připravíme si tvarohové těsto a necháme asi půl hodiny odpočívat v ledničce. Cibulku nakrájíme, osmahneme, přidáme na kostky nakrájenou cuketu a šunku. Odstavíme a necháme vychladnout. V misce rozšleháme vejce, přidáme cukety, na kostky nakrájený nebo nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme. Těsto rozdělíme na 2 díly, naplníme, dáme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v rozehřáte troubě asi 50 minut při 180°C. Upečený štrůdl posypeme parmesánem. (Vím, kategorie bezmasá jídla a je tam šunka :-). Ale tolik jí tam zase není. Masožrouti jí tam ani neucítí a vegetariáni jí tam nedají). Dobrou chuť

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 01.08.06 vloženo
  • 9986x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g tvarohu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • Náplň:
  • 1 cibule
  • 4 malé cukety
  • 15o g šunky
  • 150 g sýru
  • 1- 2 vejce
  • sůl, pepř, zelená petržel
  • 1 vejce na potření
  • parmesán na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cuketový štrůdl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cuketový štrůdl

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Ajto, vítej a dík za pozdrav. Posílám také krásný, ale dešťový pozdrav ze zahraničí:-))))
Sýr dávám takový, jaký mám právě doma. Naposledy jsem přidala nastrouhanou mozzarelu. Myslím, že nastrouhaný sýr je lepší, cuketová masa je potom hutnější.

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

ahojda Lydie :o)

mohu se prosím zeptat, jaký druh sýru používáš do náplně?

posílám pozdrav za hranice! :o)

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl- Dano

napiš jak se podařil :-))

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl-lydia

Tak já to vypeču a dám jen jedno vejce a z něho bílek na potření. Zkusím ho přeložit nahoru pomocí pečícího papíru a kraje zvednu jak píše Jenofefa.

Nejsem odrazena od pečení. Já jsem spíš ten člověk, který to dělá tak dlouho, dokud se to nepovede a naštěstí se mnou blízké okolí trpělivě pojídá. Naštěstí bylo to, co jsme podle receptu na Cuketový štrůdl moc dobré.;-)

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Těsto jsem nechala v ledničce odpočinout 1 den a dělala jsem ho z hladké mouky. Vyvalovala jsem vždy polovinu těsta na pečícím papíře (trochu ještě podmoučila), doprostřed dala nádivku (relativně větší cuketu i se slupkou jsem nastrouhala na struhadle s většími slzami a vydusila do sucha, vajíčka jsem dala dvě, jinak přesně podle předpisu), okraje na užší straně zahnula nahoru, pomocí papíru překlopila dlouhé strany přes nádivku a i s papírem přenesla na plech, kde byl rovněž pečící papír a přesunula švem nahoru, potřela rozšlehaným vajíčkem a posypala sezamovým semínkem. Závin byl výborný jako vlažný i jako studený.

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Diana, děkuji za Tvé zkušenosti a nemusíš se za ně omlouvat:-)

Dano, dělám ze zelené cukety. Jak píšu v receptu, do osmažené cibulky přidám na kostky nakrájené cukety a nechám trochu posmažit. Poté nechám vychladnout a vychladlé přidám do rozšlehaných vajec se sýrem. Možná stačí opravdu jenom jedno vejce, jak jsem dala já, vlastně jenom žloutek a bílkem jsem potřela. Když by byly cukety hodně vodnaté, tak zkus přidat trochu krupice. Ale vysmaž je tak, aby vodnaté nebyly. Z uvedeného množství na těsto dělám jenom jeden štrůdl, těsto je pevnější, dá se lépe vyválet a kromě toho se rádi zakousneme i do těsta, ne jenom do zeleniny. Těsto nechám také odpočnout v ledničce, lépe se s ním pracuje.Těsto rozválím a doprostřed dám cuketovou směs a jenom přeložím, dávám přeloženou částí dolů. Někdy se stane, že štrůdl praskne, ale to se mi stává u jiného těsta taky :-( , ale nám to nevadí. Ty 4 cukety, jak uvádím jsou malé cukety. Hned opravím.
Dano, je mi líto, že se štrůdl nezdařil. Když budeš mít odvahu, udělej ještě jednou. Ale vím z vlastní zkušenosti, když se mi něco nezdařilo, tak už raději nedělám. Držím palce pro příští pokus :-).

Labužník Diana02
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Už léta pěstuji na zahrádce pouze žluté cukety, víc nám chutnají, jsou takové „máslovější“. Ale o to v tomto recepisu nejde, autorka podle mého mínění používala zelené.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl - Diana

A je nějaký rozdíl mezi žlutou a zelenou cuketou? Já totiž jedla a připravovala jen tu zelenou.

Labužník Diana02
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Omlouvám se, že zasahuji, ale chci napsat svojí zkušenost. Dala jsem jednu cuketu (žlutou), a odstranila jsem měkkou část se semínkama. Cuketu jsem přesně podle předpisu přidala na cibulku a poté odstavila. Pak rozšlehala vejce (dala jsem 1 a půl, půlku jsem použila na pomazání) a přidala k nim studenou cuketu i s cibulí, hodně sýra, sůl a pepř. Záviny zatočila. Záviny jsou opravdu vynikající! Všem i návštěvě chutnalo.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl - lydia

Lydia, prosím Tě, mohla by´s trochu upřesnit recept?
Dělali jsme s mamkou štrůdly v pátek a vajíčka se sýrem vytekly ven na plech a jeden praskl. Pravděpodobně to bude tím, že cuketa je vodová. Jakmile jsme přidali cuketu a pak sůl, pustila cuketa vodu (ta voda se má vylejt?). Říkala jsem si jestli by to nechtělo vypékat. Také bylo těsto rozmočené, jen úplně nahoře se udělala kůrčička.
PS: V receptu je chyba? Jednou přidáváš cuketu do teplého a pak ještě do vychlazeného?

Těsto zamotáváš a nebo jen přeložíš přes sebe? Jestli překládáš, tak pak na pekáč přeložením nahoru nebo dolu? Ty štrůdly se vošklivě rozplácly.

Bylo to vynikající a velice nevzhledné a špatně se to připravovalo.:-)

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Diana, jsem ráda, že chutnalo. Používám také polohrubou mouku. Dnes jsem taky dělala. Já dělám ale těsto z dvojité dávky, máme rádi víc těsta. Místo petrželky jsem dala kopr.Kdo chce, může přidat oregano. Smíchala jsem trochu smetany s jogutem, přidala pažitku, může se dát i kopr, nebo jiné bylinky a podávala ke štrůdlu.
Měla jsem doma jenom 1 vejce, tak jsem přidala žloutek do náplě a bílkem potřela. Na chuti to neubralo.

Tanja, mouku jsem doplnila.

Labužník Diana02
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Hned ráno jsem doběhla na zahradu pro žlutou cuketu a pustila jsem se do pečení. Použila jsem polohrubou mouku, hodně sýra, bez šunky a povrch jsem před pečením posypala hustě sezamem. Je to opravdu lahůdka. Děkuji za recept.

77tanja
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Pěkný recept, když máme sezónu cuket. Jakou mouku používáte?

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Děkuji za přečtení receptu. Já budu dělat dnes. :-)

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Lydinko, dekuji moc. Vyzkousim stoprocentne. Vypada to bozsky a urcite tak bude take chutnat.

Labužník Diana02
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketový štrůdl

Díky za recept, na nějakou novinku z cuket jsem už čekala. Těším se až nám zavoní v troubě. Jako vegetarián budu zkoušet bez masa.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz