Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Zuzka1973 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept dostala maminka mého muže od její kolegyně ještě v době, kdy
se u nás cukety pomalinku zabydlovaly a řešilo se, zda jsou dobré také
jinak, než jen obalené, smažené…
Je za ty roky upraven: v originále nebylo uzené maso, ale salám a bylo tam
zbytečně moc oleje, celá polovina hrnku, tedy přes 120 ml…
A byl tam prášek do pečiva, který je absolutně zbytečný
Recept jest psán už s úpravami používanými v rodině mužovy mamky a
skoro deset let i v naší, neboť jsem si o něj řekla hned, jak jsem ho
u nich poprvé ochutnala
U paprik, cibule a rajčat velikost nehraje zásadní roli…
Pro dva dělám z poloviční dávky.
V podstatě stačí vše jen smíchat, než se navlhčí rohlíky, našlehat bílky do hustého sněhu... Ten pak opatrně vmíchat, směs dát na vymaštěný plech či pekáč a dát do předehřáté trouby... Dávám na 180 stupňů, ale čas po mně nechtějte... Záleží, v jak vysoké vrstvě se peče a nejlepší je hlídat povrch a sem tam zapíchnout špejli...
zeleninový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cuketovo-zeleninová nádivka