Recept Cuketové smaženky s "Pistou"

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Cuketové smaženky s

Postup

Nastrouhané cukety, vložit do cedníku položenného nad mísou a hodně je posypat solí. Nechat stát po 1 hodinu. Propláchnout cukety, vymačkat vodu a dobře je osušit na ubrousku. Přesít mouku do mísy a uprostřed udělat důlek. Odměřit si 5 lžic vody. Postupně do mouky nalít žloutek našlehaný s olejem a vodu, aby vzniklo hladké těstíčko. Osolit, opepřit, přidat bylinky a nechat stát po 30min. Zamíchat cukety do těstíčka, lehce přidat sníh z našlehaného bílku. Rozehřát olej na pánvi. Vkládat do něj dezertní lžičky těstíčka a smažit je na každé straně do zlatova. Osušit je na ubrousku a udržovat v teple, až jsou všechny smaženky usmažené. Podávat s ¨Pistou¨omáčkou. P.S. Velice chutný bezmasý pokrm z jižní Francie.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 20.07.03 vloženo
  • 4994x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g cuket, nastrouhaných
  • 80g mouky
  • 1 žloutek1 lžíce olivového oleje
  • 1 bílek
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • trocha provencalských bylinek (Provencalské bylinky směs - recept je na Labužníku)
  • Pro podávání ¨Pistou¨omáčka z Labužníka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cuketové smaženky s "Pistou"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cuketové smaženky s "Pistou"

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketové smaženky s ¨Pistou¨.

Dneska jsme meli tyto smazenky k veceri a chutnalo nam. Bylinky jsem pouzila cerstve ze zahradky (oregano, tymian, rozmaryn). S omackou Pistou chutna takto upravena cuketa i tem, kteri k ni maji rekneme rozporuplny vztah:-) Babi, dekuji za recept a doufam, ze se nam brzy vratis.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz