Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cukety jsou výbornou sezónní surovinou, která se dá zpracovat na mnoho způsobů. Cuketové placky si vás získají svojí jemnou chutí a křehkou konzistencí.
Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubo. U přezrálejší odstraníme změklý vnitřek se semeny. Nastrouhanou cuketu osolíme, zamícháme a necháme zhruba 1/2 hodiny odpočinout. Vodu, kterou potom osolená masa cukety pustí, slijeme a hmotu ještě rukama vymačkáme a všechnu vodu vylijeme.
Do této hmoty bez vody přidáme vejce, kmín a 2 špetky soli. Přidáme mouku a umícháme těsto, které bude hustší, než na jaké jsme zvyklí, když děláme bramborák. Pokud je těsto řídké, přidáme ještě mouku.
Z připraveného těsta smažíme placky. Těsto nabíráme lžící a na pánvi z něj tvarujeme menší a poněkud silnější placky.
Placky se opékají z obou stran dozlatova. Musejí mít opečený povrch a vnitřek trochu měkčí.
Z uvedeného množství uděláme asi 8 menších placek.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Přílohy Zeleninová jídla
guláš, pečené maso, maso s omáčkou, nic
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.8.20 14:17
Nejdřív jsem se tomu chtěl vysmát, že zase někdo dělá bramborák z cukety a jitrnici z řepy. Ale když jsem to vyzkoušel, tak musím uznat, že to vůbec není špatné. Přípomíná to známé květákové placičky a s bramborem to chutnalo. Možná bych z bílku udělal sníh, aby to bylo nadýchanější.
Líbí se mi13.12.18 16:29
Z poslední letošní cukety… pro muže na sádle, pro sebe jen tak na
nepřilnavé pánvi…
Foto v komentáři.
28.9.12 08:48
Dobrý den, děkuji za recept na cuketové placky, je dobrý. Ja teda vodu (puštěnou cuketou) nevylévám, ale používám ji na těsto místo obyčejné vody, je více v ní vitaminů a placky jsou výborné chuťové.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi19.7.12 22:48
Jsou opravdu výborné, ale musím říci, že s těmi brambory nevím. Takhle jen z cukety zůstanou uvnitř hezky vláčné a přitom jsou hotové.
Líbí se mi18.7.12 11:55
já jsem to už taky zkoušela a nejlepší je tam přidat brambory jako do bramboráků.Protože cuketa pouští hrozně moc vody ale je to super moooc dobrý
Líbí se mi21.7.11 20:42
Výborné, přidal jsem ještě trochu naložených habaneros a je to vynikajicí hlavně k pivku. Doporučuju
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cuketové placky
Z poslední letošní cukety… pro muže na sádle, pro sebe jen tak na nepřilnavé pánvi…
Kmínu méně - zbytečně by přebil vše ostatní, soli stačilo také méně…
Náhledová fotografie
Náhledová fotografie
Ale na 1/2 kg cukety 2 lžičky kmínu a 3 lžičky soli?
Helčička: cuketu lze pořádně vymačkat v utěrce, pak je pěkně suchá
69 příspěvků 18.7.12 14:36
Snad se bude hodit moje zkušenost - cuketa se (samozřejmě) dá nastrouhat a zmrazit. Rozmrazte ji na cedníku - ta voda vyteče sama, nemusíte solit a „potit“.