Recept Cuketové matjesy Veg

(Hodnoceno 1x) glama Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Cuketové matjesy

Postup

Oloupanou cuketu nakrájíte na větší kostičky, cibuli na proužky. Vše ostatní smícháte a tímto nálevem zalijete cuketu s cibulí. Důležité je - minimálně 3 dny nechat v lednici proležet! A pak budete už jen mlaskat...

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 05.02.02 vloženo
  • 27120x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg cukety
  • 5 velkých cibulí
  • 2 dcl oleje
  • 30 kuliček pepře
  • 20 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 6 lžiček soli

Doporučená příloha

  • chleba, rohlík, nebo taky nic, a pivko k tomu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.10.15 16:42

Z receptu se trošku vytratil nálev: dávám směs octa, cukru, soli a převařené vody. Mám ráda i jen nálev z vody, oleje a soli.
Cukety lze nejen konzumovat jako naložené, ale jdou i sterilovat - déle pak vydrží (u nás ale dlouho nevydrží, zmizí velice brzy) :)
Máme rádi pikantnější, tak přidávám ještě i papričky ;) :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Cuketové matjesy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cuketové matjesy

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.9.11 20:48

Tak patinu uz vylepsila nase mila adminka :potlesk: .
A co ja tim poukazanim na recept salatu z dyne chtela rict? Nic zasadniho, jenom, ze je to stejne dobre , nybrz temer stejny postup a rozhodne jsem se ani nedivala, ktery recept tu byl prvni!!
A poradit strouhanou cibuli , nic jinyho! :-P

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.9.11 13:00

No vidíš!!
To je nápad!
Přidej recept na smažené bramborové slupky a všechno další, co za slupek lze udělat :-D
To může být docela zajímavé… :palec:

Cukety miluji! mj. přidávám plátky do caprese, nebo je jím jen tak, syrové, krájené na plátky..dobrota veliká! :-D

Xeelee
9 příspěvků 24.9.11 12:51

glama: Nojo, barva :-) Ono tý slupky v poměru k cuketě zas tolik není. Tak se slupky můžou použít do něčeho jinýho (třeba do salátu) nebo mě ještě napadlo nakrájet je na drobno a pak je přidat do matjesů. Já dobrý věci nevyhazuju. BTW už jste měli osmažený bramborový slupky? ;-) S těmi se dá dělat věcí…

Příspěvek upraven 24.09.11 v 12:52

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.9.11 10:40

Wydro, nemohla :-D
1. Na názvu už leží letitá patina
2. Nepochopila jsem co vlastně chceš.. :-D
3. Špatně vyjádřeno… tento salát z Hokkaidó, je víceméně totožný s těmito cuketovými matjesy , jelikož tyto zde byly o cca 9,5 roku dříve ;-) :-P
:mrgreen:

Příspěvek upraven 24.09.11 v 10:57

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.9.11 10:21

Glama, mola bys nam, nevzdelancum, prevest ten nazev receptu do labuznicke podoby? :-)

Jinak je recept vice mene totozny s timto a protoze ten delam temer zavodne, pripravu uz delam asi tak jako tady. Pouze nalev i dyni zahreju a necham pak odlezet.
Poznatek - strouhana cibule na platkovaci strane struhadla je mnohem lepsi, nez krajena! Pusti vic stavy a je to sakra znat !

Příspěvek upraven 24.09.11 v 10:25

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.9.11 10:10

Jejda…koukám, že se airan nedočkala… :-(
Já tyhle matjesy nikdy nedělala, jen jsem je několikrát jedla a pak si řekla o recept.
Asi bych zkusila neslévat, přeci jen je ten nálev ochucený, aby cuketám nechyběl… Pokud pustí šťávu po nakrájení, před zalitím olejem, tam bych slila určitě.. Raději bych je ale nenechávala dlouho stát a po nakrájení hned oolejovala.. :think:

Cukety miluji a nikdy je neloupu, nevím proč se loupají tady, a autora jsem už zapomněla, přece jen je recept už letitý…
Nejspíš se loupají kvůli barvě. Kdo kdy viděl zelené matjesy..?! :lol:
Komu barva nevadí, ať neloupe, není to nutné..
:mrgreen:

Díky za vytažení receptu.. :-D

Příspěvek upraven 24.09.11 v 10:13

Xeelee
9 příspěvků 24.9.11 03:59

Proč cuketu loupeš? Pokud není stará a přerostlá, tak je velmi dobrá i se slupkou a jako u spousty další zeleně je nejvíc zdravejch látek ve slupce a těsně pod ní.

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketové matjesy

Glama, vyzkousela jsem to ale cukety pustiliy hodne stavy…ma se slejt a pak pridat olej , nebo nechat tak jak to je…teda se stavou? Budu se tesit na rychlou odpoved, mam je zatim neslite v lednici.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz