Recept Cuketové karbanátky

(Hodnoceno 7x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cuketové karbanátky

Postup

Cuketu oloupeme, odstraníme jádra a hrubě ji nastrouháme. Na stejném struhadle nastrouháme i sýr. Přidáme ovesné vločky, strouhanku, vejce, prolisovaný česnek a všechno koření.Vše promícháme a necháme pustit šťávu. Salám nakrájíme na drobnější kostičky a přidáme ke hmotě. Pokud je příliš řídká zahustíme strouhankou. Rukama potom tvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a dobře ji přitiskneme. Smažíme na rozpáleném oleji nebo ve fritovacím hrnci dozlatova. Už během smažení to krásně voní a chutná to také velmi dobře.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 01.08.04 vloženo
  • 124468x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g cukety
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g tvrdého sýra
  • 50 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 PL drceného kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 150 g měkkého salámu
  • 3 stroužky česneku
  • muškátový květ
  • majoránka nebo saturejka

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, krajíc chleba, čerstvý hlávkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jick 3.8.19 15:37

Výborné,dnes jsem dělala !

Odkaz na uvaření

AnonymNikol 23.7.18 13:39

Cuketove karbanatky byly skvele! S pritelem jsme se trochu bali kombinace s ovesnymi vlockami, ale ochutnali jsme a bylo to výtečné, rozhodne jsme nedělali naposledy. Dekujem za recept ????

Odkaz na uvaření

renč 2.10.16 14:51

zkoušela jsem cuketu na různé způsoby, taki tenhle musímohodnotit jako výborné a to jsem ho dělala bez uzeniny neb je dcera vegetariánka.

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.9.16 10:47

Ač nemám rád bramboráky z cuket, karbanátky z dýní a bábovky z mrkve, tohle mě mile překvapilo. Snad první podobný recept vůbec, o kterém můžu říct, že si ho zase rád udělám znovu. Koření je dobře vyvážené, sýr to udělá vláčné a křupavé, prostě paráda. Jen tvar jsem upravil, smažím je o hodně tenčí, než bych smažil normální karbanátky. Česneku jsem dal skoro dvakrát tolik, protože mé stroužky jsou velké jako vlašské ořechy, takže tři stroužky vydaly za šest. Doporučuji.

Odkaz na uvaření

bajoo 4.7.16 21:39

Velmi dobré i samotné bez přílohy.

Odkaz na uvaření

kuchtikOndra 1.6.14 13:46

chutný, rychlý, jednoduchý a levný recept na hlavní chod. Udělal jsem si dvě várky, jednu bez salámu a druhou s. Chutnal mi více styl bez salámu, tedy VEGETARIÁNSKÝ. Myslím, že ten salám zbytečně přehlušil chuť, která sama o sobě je velmi dobrá.

Moc jsem nevěřil, že vločky změknou, i když se předtím nemají namáčet, ale rovnou přidat do směsi. Hmotu jsem nechal odstát cca 8 min a v pohodě změkly. Super recept, doporučuji!

Odkaz na uvaření

karolilu 30.3.14 06:02

výborné

Odkaz na uvaření

capucino33 20.8.13 12:11

právě jsme dokuchtili a jsou vynikající, sice jsme tedy museli pozměnit pár surovin, protože se nenacházely v ledničce, ale základ zůstal zachován :) :) místo salámu slaninka osmažená spolu s cibulkou a přidaná tady již zmíněná petrželka, místo eidamu jsme tam šoupli čedar. výborné :) :) jo a cuketu jsme strouhali i se slupkou a nevymačkávali.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

tuso 1.8.12 21:31

Výborné jídlo. Výsledek mě velmi mile překvapil.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.7.12 13:01

První letošní cukety už mám ze záhonu ve špajzce a když jsem se doma otázala, co z té úplně první, jednohlasně zvítězily karbanátky…
jelikož máme rádi časté změny v jídelníčku, nechala jsem „okoukané“ recepty v mé sbírce receptů tentokrát stranou a zkusila tento recept.
Jsou vážně moc dobré, sýr jsem použila ementál (máme ho nejraději ;) ) a recept uzpůsobila půlkilové cuketě.
Jako oblohu čerstvou zeleninu a příloha ranné brambůrky (vše z vlastního zdroje) :)
Pekla jsem na sádle, (já jiný tuk na smažení ani nepoužívám) a docela mně překvapilo, že karbanátky ani tak moc „nepily“ během smažení, navíc jsem je dělala ve formě hodně nízkých placiček, takže byly i rychle hotové.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Cuketové karbanátky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cuketové karbanátky

Eja
3861 příspěvků 10.6.17 06:59

@Dwarfy Ty vločky a sýr tomu dají tu správnou konzistenci. Je to moc dobrý recept, podle mne lepší je bez salámu.

Dwarfy
21 příspěvků 9.6.17 18:29

Jsou tam nutné ty vločky? K čemu jsou dobré? Nešlo by to zahustit jenom strouhankou?

tuso
99 příspěvků 3.8.12 12:20

Po pravde som vodu nevytláčal, lebo zase tam pridávaš vločky a strúhanku a to vypije dosť tekutiny. Ale ide o odhad. Keby to nejako veľmi vodnatelo, tak asi nie je od veci trochu vody odliať.

Zuzka1973
2341 příspěvků 3.8.12 10:43

Já ji nevymačkávala, ale já strouhala menší cukety, a ty zase tak moc nevodnatí… Ale asi tak: nastrouhaná cuketa na jídla tohoto typu (kde nahrazují mleté maso) by měla mít na omak vlastnosti toho mletého masa, takže ani moc suchá - ani moc vody.
Pokud bych k vaření použila přerostlejší cuketu a viděla, že pouští vodu, lehce bych ji vymáčkla, ale ne úplně do sucha.
Toho se držím při vaření z cuket všeobecně. Třeba do „bramboráků“ je vymačkám víc, do buchty lehce, do karbanátků či sekané lehce nebo vůbec… Záleží na cuketě a na tom, do čeho má přijít… :mavam:

Příspěvek upraven 03.08.12 v 10:43

alena45
588 příspěvků 3.8.12 08:44

Chcem sa spýtať? Vy tú vodu z cukiet nevytláčate?

jedle
76 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketové karbanátky
  • obměna, když není cuketa. Pokrájené a vymačkané kysané zelí.
Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketové karbanátky

Deliso, jsou FANTASTICKÉ.

Trochu jsem si to poupravila:

  • přidala jsem cibuli, dala jsem místo 100g tvrdého sýra jen 50g a 50g Nivy a 4 lžíce sekané petrželky.

Děkuju za další skvělý recept do sbírky :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz