Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cukety nastrouhejte na hrubo, smíchejte s provensálským korením, vývarem v prásku a peprem. V hrnci rozehrejte olej a na nem orestujte cibuli a cesnek do sklovata. Pridejte k nim nastrouhanou cuketu a varte pri strední teplote pod poklickou 5 minut. Obcas promíchejte. Do hrnce pridejte sýr. Creme fraiche rozslehejte s rajcatovým puré, vejci a 1 KL papriky. Vlejte to ho hrnce a za stálého míchání varte 2-3 minuty az se smes srazí. Ochutte solí a nechte vychladnout. Toastový chléb opecte v opékaci topinek, slabe potrete máslem a naneste na nej cuketovou smes. Posypte paprikou a kazdý chléb diagonálne rozríznete. Tip: Pokud pouzijete velkou starsí cuketu, pridejte do creme fraiche 1-2 KL Maizeny. Starsí cuketa pustí více stávy.
Recept je z kategorií: Pomazánky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cuketová směs na chleba
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
se dá nahradit kyselou smetanou.
Nemyslím že se v takovémto množství pozná rozdíl.
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji všem moc a moc. A ta www adresa http://labuznik.com/recipe.php?… je od toho receptu na " Crème fraîche„:“http://labuznik.com/recipe.php?ID=26940" TARGET= “_blank“ , co jsem si našla už ráno, zalíbila se mi a rozhodla jsem se, že zkusím k téhle cuketové směsi verzi 2. Připadá mi, že to bude pikantnější. Budu dělat poprvé jak cuketovou směs, tak Crème fraîche!
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Také tady: http://labuznik.com/recipe.php?…
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
recept je i tady http://labuznik.com/recipe.php?…
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
ja taky nejsem z Prahy, ale bydlim kousek od Nemecka, tak kupuji tam. A prave pro ty co nemaji moznost ji nikde koupit, je nejlepsi si ji doma udelat
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za tu www adresu s možnostmi, kde Crème fraîche koupit Jenže jsou tam adresy pražských obchodů a já se dostanu do Prahy tak dvakrát za rok. Škoda, že tam není něco z Moravy. V mně dostupných supermarketech jsem ještě nic takového neviděla. Ale proč si to nezkusit udělat doma? Mě vaření baví.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
taky zde:
http://olivovakucharka.webgarden.cz/potraviny
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Už jsem si **Crème fraîche TARGET= “_blank“ ** našla. Děkuji za radu!
Napiš název Creme fraiche do vyhledávače a máš ho.
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosím, co je to „Creme fraiche“? Za odpověď děkuji předem! Cuket teď máme doma moc a moc, tak bych to zkusila.