Recept Cuketová povidla

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cuketová povidla

Úvod

Překvapivě velmi dobré…
Podle časopisu Žena & kuchyně věnovaného cuketám (už starší vydání)

Postup

Cukety zbavit semen a kdo chce oloupe, já neloupala…
Nastrouhat, v kastrolu smíchat se vším ostatním kromě rumu a za častého míchání rozvařit do zhoustnutí…
Po odstatvení z plotny vmíchat rum, dát do předehřátých sklenic a buď nechat tak nebo pro jistotu sterilovat - já sterilovala…


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.08.18 vloženo
  • 578x zobrazeno

Ingredience

  • 1,5 kg cukety
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce cukru krupice (dala jsem třtinový)
  • 2 lžíce rumu (dala jsem více)
  • 1 lžíce citronové šťávy dala jsem dvě)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.08.18 10:26

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Cuketová povidla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 22.08.18 09:24

@casino - vyzkoušela jsem ze stejného důvodu: zvědavost (no, a pak letošní doslova „mega-úroda“ cuket…
Já tedy dala i ten rum (ale deci a něco málo nad, né jen ty dvě lžíce…) a vonělo to ještě lepčejš než předtím :palec:
No… rozhodně bych to u nás doma nazvala největším překvapení měsíce… nečekala jsem, že to bude tak dobré, ale název jsem neměnila… jak jsem „koupila“, tak jsem „prodala“…
Babička všechny tyhke věci nazývala rozvar - to by možná sedělo více… :think:
Každopádně díky za odvahu a vyzkoušení :mavam:

 
casino
4473 příspěvků 21.08.18 22:23

No, říká se, že s věkem člověk zmoudří :)
Jsem živoucí příklad toho, že to není pravda, protože jinak bych se realizace tohoto rcp nedopustil ani omylem :mrgreen:
Vždy mi bylo záhadou, proč lidi dělaj tatara ze zemáků, uzeného lososa z pečené mrqe a vařej džemy z řepy nebo ze zelených rajčat a nyní i z cukety (byť to zovou povidly)…
Jediné, co mě překvapilo (sice nevím co je na tom překvapujícího, když cuketa je jen vycpávka bez chuti) je to, jak ta hmota voněla po tom, relativně malém množství, medu (rum nebyl použit)
Mám „toho“ 3 masovky (paní casinová požívá maso a já používám sklo z LÍDLU) a určitě je nevyhodím: až nastane čas komerčního využití, tak „tím“ říznu meruňkovou „marmeládu“ a napaplu do Sachera. Asi to nebude úplně košér, ale kdo to pozná, že :) :D :lol:

Příspěvek upraven 21.08.18 v 22:32

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 20.08.18 18:18

@Ala_V - byla jsem překvapená… dodržela jsem vše, krom oloupání… to oloupání doporučuji z optického hlediska asi dodržet a u přerostlé cukety bych oloupala každopádně…
já měla cuketky malé a střední.
Je to chuťově zvláštně jemné, už jsem dělala i druhou várku - měli jsme na koláči s drobenkou - super a super jsou na domácí vafle…

 
Ala_V
100 příspěvků 20.08.18 12:50

Tohle si fakt nedokážu představit, asi to vyzkouším, jsem zvědavá…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz