Recept Cuketová povidla
Zuzka1973 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Překvapivě velmi dobré... Podle časopisu Žena & kuchyně věnovaného cuketám (už starší vydání)
Postup
Cukety zbavit semen a kdo chce oloupe, já neloupala... Nastrouhat, v kastrolu smíchat se vším ostatním kromě rumu a za častého míchání rozvařit do zhoustnutí... Po odstatvení z plotny vmíchat rum, dát do předehřátých sklenic a buď nechat tak nebo pro jistotu sterilovat - já sterilovala...
- 16.08.18 vloženo
- 2574x zobrazeno
Ingredience
- 1,5 kg cukety
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce cukru krupice (dala jsem třtinový)
- 2 lžíce rumu (dala jsem více)
- 1 lžíce citronové šťávy dala jsem dvě)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Cuketová povidla
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Cuketová povidla
@casino - vyzkoušela jsem ze stejného důvodu: zvědavost (no, a pak letošní doslova „mega-úroda“ cuket…


Já tedy dala i ten rum (ale deci a něco málo nad, né jen ty dvě lžíce…) a vonělo to ještě lepčejš než předtím
No… rozhodně bych to u nás doma nazvala největším překvapení měsíce… nečekala jsem, že to bude tak dobré, ale název jsem neměnila… jak jsem „koupila“, tak jsem „prodala“…
Babička všechny tyhke věci nazývala rozvar - to by možná sedělo více…
Každopádně díky za odvahu a vyzkoušení
No, říká se, že s věkem člověk zmoudří


Jsem živoucí příklad toho, že to není pravda, protože jinak bych se realizace tohoto rcp nedopustil ani omylem
Vždy mi bylo záhadou, proč lidi dělaj tatara ze zemáků, uzeného lososa z pečené mrqe a vařej džemy z řepy nebo ze zelených rajčat a nyní i z cukety (byť to zovou povidly)…
Jediné, co mě překvapilo (sice nevím co je na tom překvapujícího, když cuketa je jen vycpávka bez chuti) je to, jak ta hmota voněla po tom, relativně malém množství, medu (rum nebyl použit)
Mám „toho“ 3 masovky (paní casinová požívá maso a já používám sklo z LÍDLU) a určitě je nevyhodím: až nastane čas komerčního využití, tak „tím“ říznu meruňkovou „marmeládu“ a napaplu do Sachera. Asi to nebude úplně košér, ale kdo to pozná, že
Příspěvek upraven 21.08.18 v 22:32
@Ala_V - byla jsem překvapená… dodržela jsem vše, krom oloupání… to oloupání doporučuji z optického hlediska asi dodržet a u přerostlé cukety bych oloupala každopádně…
já měla cuketky malé a střední.
Je to chuťově zvláštně jemné, už jsem dělala i druhou várku - měli jsme na koláči s drobenkou - super a super jsou na domácí vafle…
Tohle si fakt nedokážu představit, asi to vyzkouším, jsem zvědavá…