Recept Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

předehřát troubu na 200°C.

Cuketu nakrájet na tenké diagonální plátky. Na těžké pánvi, která se může dát do trouby rozehřát lžici oleje a přidat tam česnek. Pockat az cesnek zavoni a pridat cukety. Osmažit je do hněda a potom přidat většinu bazalky, sůl a pepř. Cukety by měly být docela suché a proto je dobre je dát do síta a nechat odkapat.

Vejce rozbít do mísy a trochu je vidličkou našlehat. Přidat tam cukety a česnek až na jednu lžíci, kterou uschovat nakonec. Osolit a opepřit.

Na pánvi sehřát zbylý olej, nalít tam vejce a na nízkém ohni pomalinku smažit. Uvolnit okraje a smažit do té doby, než vejce začnout tuhnout, ale jsou ještě poměrně tekutá. Před vložením do trouby rozložit nahoru frittaty uschovanou lžíci cuket. Vložit na několik sekund do trouby. Po vyjmutí posypat parmesan sýrem a zbylou bazalkou.

Omeletu podávat nakrájenou na dílky.

TIP: Talíř se může obložit listy salátu a rozkrojenými rajčaty.

Recept je z kategorií: Omelety


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.07.10 vloženo
  • 4103x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 8 Bio vajec
  • 4 malé nebo 3 větší cukety
  • 3 lžíce oleje
  • 2 posekané stroužky česneku
  • 1 kytička bazalky s otrhanými lístky a se stonky na jemno posekanými
  • maldon sůl a pepř
  • 50 g nastrouhaného parmezánského sýru

Doporučená příloha

  • Italský chléb a vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  08.07.10 15:39
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine - jandulo :-)

jsem ráda, že je to ona, solením ke zdraví :-) Měj se hezky. D.

 
Jandula
41 příspěvků 08.07.10 07:32
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine, Dando,

no tos mi udělala ale velkou radost, podle fotky je to ona! Tuhle pukavcovou mi totiž přivezla kamarádka z Indie a získala jsem na ni taky hodně rychle závislost. A v závislosti na rychlosti získání závislosti mi hodně rychle došla… Takže to, díky Tobě, vypadá, že doba absťáku je u konce a za to ti přeju minimálně dobrou noc :)

 
danda  08.07.10 05:00
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine - jandule :-)

pukavcovou :-) sůl kupuju v mém oblíbeném indickém krámku v Praze v Táborské, jen má jiný obal, ostatní porůznu na netu, nebo v Makru v Praze, Liberci, Hradci … , na gastronomických výstavách, občas vyžebrám i v dobré restauraci :-), prostě kdekoliv mne zaujme a má certifikát původu (i když vím, že ani to nemusí být spolehlivé) :-), přesto si myslím, že bychom měli ochutnat, protože to určitě stojí zato :-)

 
babi
6360 příspěvků 07.07.10 08:18
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Dando, zajimave pojednani, musim si to v klidu precist jeste jednou. Dekuji!

casino, vypada to, jako bych od vas opisovala to s tou ryzi, ale nejspis je to nejaka babiccina rada :)

 
Jandula
41 příspěvků 07.07.10 08:07
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine - Dando,

prosím, kde kupuješ tyhle speciální soli, vč. té „pukavcové“? Moc ráda bych je ochutnala! Díky :)

 
babi
6360 příspěvků 07.07.10 07:53
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Martine, to ja opravdu nevysvetlim, na to je zapotrebi ten chemik. Kdyz mi sul vlhne, tak pridam trochu ryze. Ale vim co to je maldon sul, je to morska sul z Anglie, urcite nahraditelna jinou morskou soli, takze ji asi vymaznu z receptu ;)

 
casino
4463 příspěvků 07.07.10 07:47
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Kuchyňská sůl není čistý NaCl a mořská už vůbec ne. Může obsahovat různé „nečistoty“ které mohou vedle žádaných senzorických vlastností ovlivňovat i vlastnosti fyzikální. Zvýšená dispozice k vlhnutí může být m.j. způsobena obsahem hygroskopického Chloridu hořečnatého.
Do slánek se přidává pár zrnek rýže, prý sůl tolik nevlhne. Nevím. V Česku nám sůl nevlhne a u moře nám to nefunguje :-) Ale mám ověřeno, že hrubá sůl se rozteče později než mletá. Toto má ale logiku: mletá sůl má větší plochu povrchu pro styk s vodní párou.

 
danda  07.07.10 07:00
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

solné zajímavosti

 
martin_etzl
280 příspěvků 07.07.10 06:27
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Je to zvláštní, učinili jsme zajímavé poznání. Vždycky nám vlhla sůl v solničce na stole. Mořská sůl v ní nevlhne. Může mi to nějaký chemik vysvětlit? Děkuji za vysvětlení, co je sůl „maldon“.

 
babi
6360 příspěvků 07.07.10 05:00
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Dando, u nas se pouziva spis ruzna morska sul. Je pravda, ze jak rikate, jinak voni, jinak chutna, jinak soli a jinak vypada. Nechtela jsem to jenom tak sama od sebe tvrdit, abych se do neceho zase nedostala ;)
Anicko, tak to presne je! Recept vsak za nic nemuze a cukety mam rada, specielne male. Mam je rada grilovane, nadivane, nebo cuketovy chleb, v ratatouille, jako tempura, nebo smazene, nebo plnene kvety ;)

 
babi
6360 příspěvků 07.07.10 03:53
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

jolano, ja zase musim mit krasne uzrala rajcata s trochou morske soli, nebo redkvicky, to je naprosta pochoutka.
Zdravim

 
anickav
2904 příspěvků 07.07.10 03:50
Re: Cuketová omeleta - Barb,

už viem, čo nikdy (z princípu) nekúpim je maldon soľ…Ale mám tri malinké cuketky v chladničke, tak som si znovu začala prezerať receptík…čosi podobné si robievam ale bez cesnaku, zato s cibuľou. Pekný večer!

 
danda  07.07.10 03:47
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine - barb :-)

dlouho jsem ochutnávala jen rakouskou kamennou :-), pak přišla mořská hrubozrnná a teď, teď zjišťuji, že naše pohárky byly ochuzovány po mnoho let, takže si to vynahrazuji, protože člověk by měl za život zkusit a ochutnat všechno :-), ano, každá sůl jinak voní, jinak chutná, jinak solí, jinak vypadá … :-)

Jolano, i já přeji to hezké, připravuji se na ten zvláštní sobotní večer a těším se :-)

 
babi
6360 příspěvků 07.07.10 03:40
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

tak, zde je odbornice na sul. Z meho slovniku neni vyskrtnuta morska sul jako takova, s tou po dlouha leta varim, ale maldon morska sul a striktne diky tomuto receptu ;)
Dando, mam pravdu, ze ruzne soli ruzne chutnaji, nebo se mi to jenom zda?

 
jolana
5064 příspěvků 07.07.10 03:24
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

…co sa clovek vsetko nedozvie ;)) …to poznam, ujidani soli. vtedy chodievam ulamovat kusky chleba a macat do soli o) ;-))
Zdravim a pekny vecer :)

 
danda  07.07.10 03:17
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine - jol :-)

voní jako stará vejce, pukavci :-), ale jen když přivoníš, v jídle je krásná, je jemná jako prášek. Poslední dobou mi chutná tak, že ji chodím ujídat :-), asi mi něco chybí, protože jinak solím jen velmi málo, tak poslouchám tělo :-)

 
jolana
5064 příspěvků 07.07.10 03:11
Re: Cuketová omeleta - Dando,

co je to „pukavcich?“.­.labuznicis si ;-)
Barb, kazda sol soli inac. Fleur de Sel volam lahodkova sol. Nam sa zda akoby nebola vobec slana…;-)

 
danda  07.07.10 02:58
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine - barb :-)

já bych ze slovníku nevyškrtávala, jsme na labužníku, takže používání různých druhů solí by neměl být problém a myslím, že můžeme být jen rádi, že soli z různých koutů světa jsou víceméně běžně k dostání konečně i u nás. A každý labužník by měl ochutnat bez ohledu na finance :-)
Já poslední dobou preferuji indickou černou, která je růžová a silně voní po pukavcích :-) Vynikající je jamajská i himalájská …, ale to by bylo na delší povídání :-) D.

 
babi
6360 příspěvků 07.07.10 02:27
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

hmm, to je tedy hodne. Jaka jina morska sul se dostane koupit? Nedavno jsem trochu zaexperimentovala a v delikatesach jsem koupila radu malych sklenicek s ruznou soli. Jedna sul byla cerna, lavova z Havaje (Hawaii), dalsi ruzova z Bolivie, uzena sul, ruzova himalajska sul, ricni z reky Murray v USA, cervena sul z Havaje, francouzska, seda sul (Sel Gris , necistena) a zajiste Fleur de Sel z Francie - solne krystalky, ktere se rychle rozpousteji a proto se pouzivaji k soleni jiz hotovych jide. Musim rict, ze kazda sul tak trochu jinak chutna, nejspis diky mineralum, ktere obsahuje. Ze bych vsak sla a bezne v nimi varila, to ani nahodou. Jako raritka/konverzacni namet, troska v solnicce uprostred stolu pro navstevu, mozna ano. Tak si vyberte ;)

 
babi
6360 příspěvků 07.07.10 01:48
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Anicko, je to morska sul. Uz je vyskrtnuta z meho kulinarskeho slovniku ;)

 
casino
4463 příspěvků 07.07.10 01:41
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Maldon? Mořská sůl. 1kg bratru 400 Kč :)

 
anickav
2904 příspěvků 07.07.10 01:22
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine, barb,

prezradíš, aká je to soľ? Ďakujem!

 
babi
6360 příspěvků 06.07.10 06:58
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Martine, to jste mi udelal nesmirnou radost. Neco positivniho. Jsem rada ze chutnalo. Ale vy jste mel Bio vejce, kryz vam snasi Vase vlastni slepicky. S tou soli se netrapte, je v recepte, protoze ten pan kuchar ji pouzival na vsechno. Dekuji Vam mockrat a zdravim i ta vase devcata (to mam z Vaseho denicku) :)

 
martin_etzl
280 příspěvků 06.07.10 06:15
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Ať se to jmenuje, jak chce, dnes jsme to měli k večeři a moc jsme si pochutnali. Vajíčka jsme neměli bio, ale domcí a sůl obyčejnou, protože maldon sůl neznme. Ale omeleta byla úžasná a nadýchan a slupli jsme ji ve čtyřech a ještě pánvičku vytřeli chlebem. Ale je fakt, že jsme měli v nohách čtyřicet kilometrů v horském terénu a to pak tráví. Určitě zopakujeme.

 
esmeralda
4813 příspěvků 05.07.10 08:21
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine - Barb,

nic se nedějě…život jde dál.

Poprvé jsem se setkala s českým názvem pro tuto zeleninu v kuchařce od paní Bohdalové: Hádej kam půjdem na večeři.
Ona jim ale neříkala cukety ale cukíny. Nějak mi nedošlo o co se jedná, ale paní Bohdalová tenkrát (asi před dvaceti lety) ochotně vysvětlila a do knížek mi napsala věnování.

Tady když je sezóna, jsou skoro zadarmo. Mám je ráda jen narychlo opečené na minimálním množství oleje a s česnekem.
Tady je rychlý recept pro ty kteří mají rádi cukety, ale nadšení trávit dlouhé hodiny v kuchyni ubývá a lenosti přibývá.

 
babi
6360 příspěvků 05.07.10 07:06
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Omlouvam se vsem za zmatek, ktery jsem zpusobila. Kdyby mne nanaskocila uzeninova misa dvakrat, tak jsem zadnou omeletu nepsala ;)

 
noskovice
1323 příspěvků 05.07.10 06:10
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine- gabi,

bylo to jenom hloupé nedorozumění. Omlouvám se, ale Toskánsko ti opravdu vyskočilo. :)
Pěkný zbytek večera, Soňa

 
gabi
551 příspěvků 05.07.10 06:05
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

noskovice, ja som vobec nereagovala na Vasu debatu ohladom spravnosti oficialneho talianskeho nazvu cukiny…
tie krajove nazvy cukiny som napisala ako taku zaujimavost…pretoze ak ma nieco tolko nazvov, zrejme je to velmi oblubene…v nasich krajoch su oblubene zemiaky, ale tolko nazvov veru nemaju :)

 
noskovice
1323 příspěvků 05.07.10 06:02
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine- esme,

všechno je v pohodě. Nic se nestalo. Ahoj, Soňa

 
esmeralda
4813 příspěvků 05.07.10 05:49
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Nech´t mi všichni prominou a odpustí. Netušila jsem že mluvíte pouze
o Italštině.
Prostě na mě vyskocila věta: Slovo zucchini neexistuje.

 
noskovice
1323 příspěvků 05.07.10 02:46
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine- barb,

pošlu Ti soukromou zprávu, abychom zde neotravovaly ostatní labužníky. Chvilku vydrž. Ahoj, Soňa

 
babi
6360 příspěvků 05.07.10 02:32
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

noskovice a dando, tak jsem procetla zminovany recept
Duo pravých italských Pizza - Calzone.
a zadne zucchine tam nevidim, navic to neni Dandin recept. Pisete, ‚to je mezi mnou a Dandou. Taky mi nějak blbla název, takže si teď na to vzpomněla.‘ !?

 
babi
6360 příspěvků 05.07.10 02:10
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

esmeraldo, jak hezke to je byt prijata shovivave. Zajiste nikdo nedela umyslne chyby a kazdy se rad pouci. Nakonec zde jde pouze o formu.

Gabi, Vy jste si dala praci s vyhledavanim a v urcitem smyslu mate pravdu ;) Dekuji Vam. Ja jsem vsak svoje nesrovnalosti ve jmene vysvetlila viz dole odpoved pro casino.

 
noskovice
1323 příspěvků 04.07.10 17:37
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine-gabi,

to snad nemyslíš vážně? Tady je řeč o italštině, ne o nářečí. Protože na každém dvorku tomu říkají jinak. Nad špatnou češtinou se pohoršujete všichni a pro ostatní jazyky to neplatí?
Jo a vypadlo ti Toskánsko.

 
gabi
551 příspěvků 04.07.10 17:00
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

Taketo vselijake narecove nazvy ma cukina v Taliansku

Abruzzo chicocce, cococcie
Basilicata cucuzziedde, cucuzziddu
Calabria cucuzzieddru
Campania cocozziello, cucuzziello, cucuzz
Emilia-Romagna zucchetto, zucchettino, zucchino
Friuli-Venezia Giulia cociùt, cocìn, cosuta
Lazio cococce, cogocce
Liguria sücheo, süchelìn
Lombardia zuchina, zuchin, süchéna
Marche zucchetta
Piemonte cusot, cusa
Puglia chicozza, cucuzza, cöcoccë
Sardegna croccoríga, corcuiccheddas, curcuriga
Sicilia cucuzzedda
Trentino-Alto Adige zuc, zucòt
Umbria zucca
Veneto sucol, sucato, sucatéo, sucheta

 
noskovice
1323 příspěvků 04.07.10 16:23
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine-esme,

tady se jedná o italský název receptu a ne o anglicky mluvící svět. Já bych si nedovolila opravovat anglické názvy, ale italské ano. Na mých poznámkách nevidím nic špatného. Slovo zucchini neexistuje v italsky mluvícím světě. Nevím, proč by se ostatní nemohli poučit. A hodní bychom měli být jak na začátečníky, tak i na „starousedlíky“.
Pěknou neděli všem, přeje Soňa

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.07.10 07:53
Re: Cuketová omeleta - Frittata di Zucchine

Hezký recept. Buďte na Barb hodní. Je začátečnice a učí se.
Dovolila bych si malou poznámku, ale nic ve zlém.
Tvrzení že „Slovo zucchini neexistuje“ je mylné . Používá se pro tuto výbornou zeleninu v celém anglicky mluvícím světě. A ten zase tak malý není.

 
babi
6360 příspěvků 04.07.10 07:07
Re: Cuketová omeleta - Frittata di zucchine

aha, me se nic nedotklo, jsem jenom jak v jirikove videni.

 
danda  04.07.10 06:32
Re: Cuketová omeleta - Frittata di Zucchine - barb :-)

společné tam je duo a zucchini :-), nechtěla jsem se tě dotknout :-)

 
babi
6360 příspěvků 04.07.10 06:25
Re: Cuketová omeleta - Frittata di Zucchine

omluva. Mela tam byt uvedena Knedlikova pizza. Nevim, kam se ta dve sluvka podela :)

 
noskovice
1323 příspěvků 04.07.10 06:24
Re: Cuketová omeleta - Frittata di Zucchine- barb,

to je mezi mnou a Dandou. Taky mi nějak blbla název, takže si teď na to vzpomněla. S frittatou to jinak nemá nic společného. :)

 
noskovice
1323 příspěvků 04.07.10 06:22
Re: Cuketová omeleta - Frittata di Zucchine- barb,

když budeš potřebovat poradit s názvem, tak se klidně ozvi. Ráda ti pomůžu.
 Ahoj

 
babi
6360 příspěvků 04.07.10 06:21
Re: Cuketová omeleta - Frittata di Zucchine

danda, pod vasim jmenem jsem nasla pouze . Navic nevim co ma pizza spolecneho s frittatou. Mozna to, ze jsou z Italie?

 
babi
6360 příspěvků 04.07.10 06:14
Re: Cuketová omeleta - Frittata di Zucchine

noskovice, recept upraven. Vysvetleni v poznamce pro casino. I kdyz hledam, nejenom podle jmena, ale i podle ingredienci, tak tentokrate jsem z udanych duvodu nevyhledavala :)
Zdravim

 
babi
6360 příspěvků 04.07.10 06:00
Re: Cuketová omeleta - Frittata di Zucchine

casino, kazdopadne to neberte jako onluvu, mam si po sobe recept poradne precist. Co se mi vsak vcera prihodilo. Nasledujici recept se ukazal dvakrat. Mam v pocitaci napsanych nekolik receptu (ne zrovna nacisto) a tak jsem tam jeden z nich rychle vrazila. Vubec jsem nemela v umyslu psat dva recepty. S tim cesnekem to neni jenom italska zalezitost, tak to praktikuji u 99% receptu. Dekuji Vam a zdravim,

 
danda  04.07.10 05:50
Re: Cuketová omeleta - Frittata di Zucchine - soni :-)

to mi silně připomíná moje duo pizza :-)

 
noskovice
1323 příspěvků 04.07.10 04:37
Re: Cuketová frittata - zucchini frittata-barb,

co kdyby ses na chvilku zastavila a prohlédla si recepty, které zde jsou. Když si vložíš do vyhledávače slovo „frittata“, hádej co se objeví? Třeba tento recept:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Casino má pravdu, my bychom napsali Frittata di zucchine.
Slovo zucchini neexistuje. Buď je jedna - zucchina, nebo více - zucchine.
Nic ve zlém, Soňa

 
casino
4463 příspěvků 04.07.10 04:20
Re: Cuketová frittata - zucchini frittata

barb, Italové by jistě napsali Frittata di zucchine :) a Češi asi Cuketová omeleta
V jiném receptu píšete: „Pridat cesnek a pockat az zavoni (par vterin).“ Myslím, že tak je to v Itálii zvykem; česnek pouze rozmáčknout a krátce osmažit.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz