Recept Cuketová nádivka

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cuketová nádivka

Postup

Cuketu postrúhame, špekáčiky a cibuľu pokrájame nadrobno, syr nastrúhame, pridáme vajcia, múku, kypriaci prášok a všetky koreniny. Všetko dôkladne premiešame. Preložíme do vymasteného pekáča a pečieme asi 1/2 hodiny.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 16.06.04 vloženo
  • 18646x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g cukety
  • 1 cibuľa
  • 3 špekáčiky - buřty
  • 5 vajec
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 100 g tvrdého syra
  • 6 strúčikov cesnaku
  • grilovacie korenie
  • pažítka
  • petržlenová vňať
  • 1/4 hrnčeka oleja /maslo/
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Doporučená příloha

  • Zemiaky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.09.15 15:49

Vynechala jsem to grilovací koření - zdá se mi v tomto případě totálně nevhodné…
Místo vuřtů kousek anglické a bylo to výborné ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Cuketová nádivka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 15.09.15 20:18

@daduuja Jo, to je ono… :D
Ale zatím mohu opravdu potvrdit, že tento recept patří zatím k top z těch všech vyzkoušených nádivek a nákypů :mavam:

daduuja
1145 příspěvků 15.09.15 19:16

Zuzko, když jsem otevřela tvůj profil a ve Vařím viděla 38 stránek+další, tak jsem ztratila sílu :-), ale stejně jsem našla, je to dráteník :-) Ony jsou všechny skoro stejné, ale tahle se mi líbí nejvíc :-)

Zuzka1973
2300 příspěvků 15.09.15 17:19

@daduuja Kdysi dávno jsem tu asi opravdu měla uvaření podobné nádivky s masem, jen si nevybavím, od koho ten recept tehdá byl :think: :D
Právě ten tvůj patison jsem měla na mysli - mám jej v plánu, právě kvůli tomu sýru, my zatím měli jen s masem, takže každý tip na změnu je vždy vděčně přijímán :kytka:

@Michal Vitásek Méďa nechá pozdravovat a nádivku spolu se mnou opravdu vřele doporučuje, u nás zmizela raz-dva :mavam:

@birkana To by se mi nyní hodilo, mít kontakt na takový servis… Já zvládám jen plyšáky a textilní hračky, ale panenky jen některé a autíčka opravdu jen sporadicky, pokud si dle fotky troufnu já či můj muž, ale plno lidí musím odmítat právě proto, že zatím pole působnosti rozšiřuji jen pozvolna, jak nově nabité zkušenosti dovolí :mavam:

birkana
1687 příspěvků 15.09.15 07:49

@daduuja, pečení dopadlo na jedničku. Měli jsme návštěvu, poseděli jsme téměř do kuropění :dance:. Když jsem ráno vylezla „z kukaně“, v kuchyni již voněla káva, pekáč ležel uprostřed stolu a ti barbaři si porce trhali holýma rukama :cert: ; toť pro kuchařku odměna největší!!! :kytka: Bylo mi trapné fotit ten oškubaný zbytek.

Také jsem přidala uzeného boku víc, než jsem původně zamýšlela. Dala jsem směs cuket s tykví (Butternut); odhadem po očištění přes 1/2 kg a masa cca 300 g. Sýr jsem také přidala, moc znát tam díky uzenému masu nebyl. Kořenila jsem (krom pepře, česneku a majoránky) i libečkem, takže nádivka strukturou a vůní připomínala spíš velikonoční hlavičku :think:. Pekla jsem na plechu vyloženém pečpapírem.

@Zuzka1973, my jsme zase v devadesátých letech dělali „servis“ autíčkům a panenkám :srdce:

Michal Vitásek
5 příspěvků 14.09.15 22:58
Mnam

A medvěd parádní :-)

daduuja
1145 příspěvků 14.09.15 21:49

@Zuzka1973 fakt mu to sekne, jsi šikovná :-)
Možná zkusím tuhle, ale někde jsem tu viděla ještě fotku jiné, snad s kousky uzeného masa, možná u tebe? :-), asi by ji ti moji masožravci strávili líp, já je teď krmím z 90% zeleninou, mělas vidět jak se poradovali v sobotu nad španělákem a v neděli nad pečeným bokem, ale ode dneška zase vege, skoro :-) Patizony a tykve, bílé a žluté jsou k neudolání, asi je dám sousedovi pro králíky :-)
Dělala jsem patison se sýrem, zapečený, byl dobrý.

Zuzka1973
2300 příspěvků 14.09.15 20:40

@daduuja Šije u mě :D (Je to jeho závodnická kombinéza - dělá nám maskota v závodním autě, když náhodou schrastíme na startovné a vyrazíme na trať :D
www má částečně na mém webu, ale jinak se pohybuje spíše na naší společné firemní fb-stránce, kde jsem ale už nyní nějaký čas nebyla :(
Nestíhám… ale dělám mu (ale nejen jemu, parta plyšáků je u nás daleko větší) fotky do zásoby, abych tam měla co dát, až zase najdu čas tam zaskočit… :)
Pracuji jako „šéflékařka“ v „Plyšácké nemocnici“, proto ten odznak a páska „červeného medvěda“ (obdoba našeho červeného kříže) a vyrobil je pro nás (čímž nastartoval jistou image firmy) náš velký fanoušek žijící ve Vídni ;)
Pája posílá pozdrav a vzkazuje, že i z patisonu to bude určitě dobré (já to z něj zkusím také, ještě tu tři mám, jeden chci ale nechat na naplnění, tuším, že ten recept jsi dávala nedávno právě ty :)
:mavam:

daduuja
1145 příspěvků 14.09.15 19:53

@Zuzka1973 Kde Pája šije? U Armaniho? A kde má svoje plyšácké www? :kytka:

@birkana Jak dopadlo pečení? Chci zkusit z patisonu :mavam:

birkana
1687 příspěvků 12.09.15 09:50

@Zuzka1973, mám pěkně prorostlý uzený bůček. Část plánuji uvařit k hrachové kaši a kousek by zbyl. Večer peču! :mavam:

Zuzka1973
2300 příspěvků 11.09.15 20:34

@birkana Já dala majoránku… přišla mi nejvhodnější a máme její chuť rádi :)
Mouku jsem dala podle oka, protože cukety jsou pokaždé jinak vlhké, tak spíš dávám na intuici, ale zrovna tobě tohle psát nemusím, spíše pro méně ostřílené kuchtíky to ale raději zmíním :)
A česneku dám příště také víc, jinak tak, jak to je psané (až na to zmíněné koření) a anglická tomu sedla skvěle (vuřtíky nebyly, kupuji je jen když přivezou písecké, jiné už ani nemusíme), ale jak píši - anglická udělala skvělou službu v roli náhražky :D :mavam:

birkana
1687 příspěvků 11.09.15 18:08

@Zuzka1973, to grilovací bych také nedala - mám spoustu bylinek, takže takřka do všeho dávám zelené koření. Když vidím ingredience, inspiruje mne chuť Itálie (oregano či bazalka); dám-li víc česneku, pak je majoránka přímo nezbytná ;)

Zuzka1973
2300 příspěvků 11.09.15 17:55

@birkana Bez toho grilovacího koření je to vážně výborné, chutnalo to teplé i studené (studené ještě lépe, než teplé) ;)

Pája (ten míša), je můj nejvděčnější „strávník“ - jediný si nevybírá ;) :mrgreen:

Na vysvětlenou, proč se na fotkách Pája občas objeví:
Mám tzv. „slepý“ foťák (přejeli jsme jej autem a praskl display. Nevidím, co a jak fotím, zůstal v něm přednastavený univerzální program, tak se stalo, že jsem fotila jak bez Páji (sem), tak i s Pájou (na jeho plyšáckou stránku…
Ale fotky vyšly jen ty jeho :D

Jen dodatek: z bílků jsem udělala sníh, žloutky jen tak do té směsi :)

:mavam:
birkana
1687 příspěvků 11.09.15 17:12

@Zuzka1973, dík za vytažení zajímavého receptu :kytka:. Jistě chutnalo i Míšanovi :lol: :mavam:

Labužník besinka02
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cuketová nádivka

cuketová nádivka je výborná, již jsem ji dělala 2×, celé rodině chutná, jen nesmím říct, že je z cukety. Díky za zpestření jídelníčku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz