Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupeme mrkev, nakrájíme na kostičky, vaříme v osolené vodě s octem do poloměkka. Vodu scedíme. Cuketu oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajče spaříme a oloupeme; nakrájíme na malé kousky. Na oleji osmahneme do jemněhněda nadrobno pokrájenou cibulku, vložíme cuketové plátky jemně posypané tymiánem, osolíme a orestujeme. Přidáme koriandrové lístky, šťávu z citrónu, kousky rajčat, med, směs sladké a pálivé mleté papriky (směs si připravíme předem a poměr volíme dle našeho vztahu k pálivosti, resp. nepálivosti; a je důležité udělat tuto směs, nikoli používat obě papriky odděleně - se směsí je chuť trošku jiná, než při odděleném použití paprik) i kostičky mrkve - a ještě krátkou chvilku restujeme. Podlijeme bílým vínem, podle chuti ještě dosolíme - a krátce provaříme. Podáváme s vařenými bramborami nebo s ovsem („"evropskou rýží":"http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=27492/" TARGET = _new “)… k pití je vhodné suché bílé víno nebo zelený čaj.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
vařené bambory nebo oves (evropská rýže); k pití je vhodné suché bílé víno nebo zelený čaj
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cuketa na mrkvi