Recept Csikos Tokány 2

babi Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na horké pánvi opražit plátky slaniny, vyjmout je a dát stranou. Na tuku ze slaniny osmažit cibuli do měkka, přidat papriku, trochu ji opražit a dát ji stranou. Na sádle opražit osolené maso s kmínem po všech stranách, vyjmout ho a dát ho stranou. Na pánev nalít víno a uvolnit všechen přípek. Vrátit cibuli, slaninu a maso na pánev. Přidat papriky, rajčata i s jejich tekutinou. Zalít vše horkým kuřecím vývarem tak, aby pokrýval maso. Pomalu dusit vše po 1 1/2 - 2 hodiny, až je maso měkké, ale ještě drží pohromadě. Podávat Tokány horký s knedlíky nebo noky a miskou kyselé smetany.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 05.01.04 vloženo
  • 7105x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 cibule posekaná
  • 120g slaniny na plátky nakrájené
  • 3 lžíce sádla
  • 900g vepřového z kýty nakrájeného na 4cm kostičky
  • 2dl bílého suchého vína
  • 2 lžíce mleté papriky
  • sůl podle chuti
  • 1 lžička trochu rozdrceného kmínu
  • 1 zelená paprika bez semeníku, na plátky nakrájená
  • 400g konzerva celých rajčat
  • kuřecí vývar podle potřeby
  • 110ml kyselé smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Csikos Tokány 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Csikos Tokány 2

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Csikos Tokány.

Eji, musím s Tebou naprosto souhlasit a pokusím se něco víc z těhto zemí napsat, tak jako z kuchyně naších slováků, ale co kdyby Ti sami něco přidali? ;o)

Měj se moc pěkně!

Eja
3869 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Csikos Tokány.

Ach Babi, těmi maďarskými a slovenskými recepty mne po ránu připravíš o rozum. Mňam. Originální maďarská kuchyně je podle mne naprosto skvělá, pokud se člověk drží správné receptury, tak je to báseň. Takové ty naše „maďarské guláše“, to je paskvil, navíc guláš vlastně vůbec není to, co my si myslíme. Ty jejich různé palačinky plněné masovými náplněmi, to je balada. Jedla jsem tam jednou palačinky plněné něčím jako tokáň, ještě zapečené, jejda, to byla pochoutka. Víc než v Maďarsku mi snad chutnalo jen v Sýrii, tam jejich domácí kuchyně, což nejsou zdaleka jen rožněná masa, to je taky pohádka.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kuře na medu Kuře na medu
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz